Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto Hurgados kurorte ryklys sudraskė rusą

Prie vieno Egipto Raudonosios jūros kurortų ketvirtadienį ryklys užpuolė ir mirtinai sudraskė Rusijos pilietį, praneša theguardian.com.
Hurgada daugeliui lietuvių atrodo nepakeičiamas atostogų rojus
Hurgada, Egiptas / 123rf.com nuotr.

Egipto aplinkos ministerija pranešė, kad vyras žuvo, kai jį užpuolė tigrinis ryklys vandenyse netoli Hurgados miesto. Valdžios institucijos uždarė 46 mylių (74 km) pakrantės ruožą ir paskelbė, kad jis liks uždarytas iki sekmadienio.

Vėliau ministerija pranešė, kad sugavo ryklį ir tiria jį laboratorijoje, jog nustatytų retos atakos priežastis.

Rusijos konsulatas Hurgadoje nurodė, kad vyras yra Rusijos pilietis, tačiau jo vardo ir pavardės nenurodė. Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ teigė, kad nužudytasis buvo 1999 m. gimęs vyras, kuris visą laiką gyveno Egipte ir nebuvo turistas.

Internete platinamame vaizdo įraše, kuriame, kaip įtariama, užpuolimo metu matyti, kaip vyras blaškosi vandenyje, jį kelis kartus užpuola aplink ratus sukantis ryklys, o paskui įtraukia vyrą po vandeniu.

Naras, atvykęs į įvykio vietą iškart po užpuolimo, sakė, kad netoliese esančio viešbučio gelbėtojas paskelbė aliarmą ir puolė padėti aukai, tačiau nespėjo jos laiku pasiekti.

Raudonosios jūros pakrančių regionuose ryklių išpuoliai pasitaiko retai. Tačiau 2022 m. Hurgadoje per kelias dienas viena po kitos ryklių atakų žuvo dvi moterys – austrė ir rumunė.

Egipto Raudonosios jūros kurortai, įskaitant Hurgadą ir Šarm el Šeichą, gali pasigirti vienais garsiausių šalies paplūdimių ir yra populiarūs tarp Europos turistų. Nardytojus traukia stačios koralinių rifų iškyšulių atkarpos prie pat kranto, kuriose gausu spalvingos jūros gyvūnijos.

Pastaraisiais metais Egiptas stengėsi atgaivinti gyvybiškai svarbų turizmo sektorių, kuriam pakenkė ilgametis politinis nestabilumas, koronaviruso pandemija ir karas Ukrainoje.

Tigriniai rykliai yra didelės rūšies gyvūnai, gyvenantys atogrąžų ir vidutinio klimato vandenyse. Jie yra vieni ryklių, kurie dažniausiai minimi Tarptautinėje ryklių atakų dėl neišprovokuotų išpuolių prieš žmones byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius