TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Bistrampolio dvaro šv. Mišias aerodrome panevėžiečiai rinkosi ir automobiliais, ir lėktuvais

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje Bistrampolio dvare Atvelykio šv. Mišias balandžio 19 dieną buvo aukojamos dvaro aerodrome, o maldininkai jas stebėjo neišlipę iš automobilio. Tokios šv. Mišios pasiteisino – į jas suvažiavo ne tik Panevėžio krašto maldininkai, bet ir iš kitų rajonų.
Mišios Bistrampolio dvaro aerodrome
Mišios Bistrampolio dvaro aerodrome / Rimvydo ANČEREVIČIAUS/Jūsų Panevėžys nuotr.

Todėl sekmadienį link Bistrampolio vėl riedėjo ratuoti maldininkai ir šv. Mišias stebėjo bei klausėsi neišlipę iš automobilių, nepažeisdami karantino reikalavimų.

Tačiau šio sekmadienio Mišios buvo kitokios nei prieš savaitę – jose dalyvavo oreiviai, į Bistrampolį atskridę lėktuvais. Į nedidelį Bistrampolio aerodromą suskrido lėktuvai ne tik iš Panevėžio krašto, bet ir iš kitų Lietuvos miestų.

Šv. Mišias, kaip ir ankstesnį sekmadienį, aukojo Lietuvos kariuomenės Ordinariato vyresnysis kapelionas pulkininkas leitenantas, lakūnas dr. Virginijus Veilentas. Todėl nieko keisto, kad buvo meldžiamasi už Lietuvos lakūnus ir visą aviacijos bendruomenę.

Maldėsi už žuvusius lakūnus

Panevėžio aeroklubo vadovas Bronius Zaronskis sakė, kad labai svarbu, jog šv. Mišios buvo skirtos ir tiems lakūnams, kurie iškeliavo Amžinybėn.

„Maldos buvo skirtos ir Panevėžio krašto 20-iai oreivių, kurie jau niekada nebepakils lėktuvu į dangų. Šeši iš jų žuvo, o 14-a Anapilin iškeliavo nugyvenę gražų gyvenimą. Tarp žuvusiųjų ir Egidijus Bagdonavičius, ir Darius Išganaitis, ir Rolandas Žiaugrė, ir Vytautas Lapėnas, ir Edmundas Vizbaras. Meldėmės ir už mirusius Liudą Ramanauską, Gintautą Kaikarį, Liudą Buitkų, Valdą Šimiliūną, Algį Virbicką ir kitus lakūnus, kurių jau nebėra“, – kalbėjo B.Zaronskis ir teigė, kad tokios Mišios karantino metu – labai svarbios.

Gimsta naujos idėjos

Bistrampolio dvaro savininkas kunigas dr. Rimantas Gudelis pasidžiaugė pavykusiomis pirmomis prieš savaitę vykusiomis šv. Mišių.

„Šv. Mišios bus vėl aukojamos Bistrampolio dvaro aerodrome, neišlipus iš automobilių. Mums labai svarbu žmonių sveikata ir saugumas. Todėl ir šiandien galiojo patvirtinti draudimai įsigalioję karantino metu“, – teigė kunigas ir tęsė:

„Kadangi karantino griežtos taisyklės pasikeitė, tikriausiai šv. Mišios Bistrampolio dvaro aerodrome nebebus aukojamos – žmonės jau galės sugrįžti į bažnyčias. Tačiau džiaugiuosi, kad pandemijos metu gimsta naujos idėjos ir jos populiarios. Manau, kad dvaro aerodromo erdves išnaudosime ir pramoginiams renginiams. Minčių turime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius