Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 11

Į ES ir NATO siekiančios įstoti šalies valdžia nenori gadinti santykių su Rusija: gyventojai jaučia gėdą

Atrodo, jog nėra nieko, ko lietuvis nežinotų apie Sakartvelą. Nuo to laiko, kai žemų kainų oro linijos paleido skrydžius į Sakartvelą, jame nepabuvojo tik tie, kas labai tingėjo arba kas tikslingai to nenorėjo. Lietuvių noru keliauti į tą šalį puikiai naudojasi skrydžius iš Vilniaus į Kutaisį vykdančios oro linijos, už bilietus plėšdamos ne tokią jau ir žemą kainą. Negali ant jų pykti, kodėl gi tų kainų neužlaužus, jei yra didelė paklausa.
Tbilisis, Sakartvelas
Tbilisis, Sakartvelas / Vida Press nuotr.

Daugelis vis dar neapsisprendžia kaip tą šalį vadinti – vietiniu Sakartvelo ar rusiškuoju Gruzijos pavadinimu. Nuo Rusijos ir Gruzijos karo pas mus rekomenduojama naudoti Sakartvelo pavadinimą, nors Gruzijos vietovardis taip pat nėra pripažintas nevartotinu.

Nežinau, kaip jums, bet nuo Gruzijos pereiti prie Sakartvelo pavadinimo man nėra ypač lengva. Matyt, dėl amžiaus čia taip. Nors tikrai stengiuosi ir kartais net pavyksta apsimesti, kad jis tariasi visai natūraliai.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Sakartvelą (Gruziją)
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Sakartvelą (Gruziją)

Vis dėlto paskutiniu metu Sakartvelo valdžia elgiasi taip bjauriai, jog tiesiog prašosi, kad vėl grįžtume prie rusiško Gruzijos pavadinimo, ką aš, be ypač didelės pagarbos, toliau šiame tekste ir darysiu. Kodėl taip? Tuoj suprasite.

Prieš kelias dienas Gruzija atsisakė grąžinti Ukrainai jos paskolintą raketų kompleksą.

Viskas yra dėl Rusijos agresijos Ukrainoje. Ir čia Gruzijos, kuri formaliai deklaruoja tikslą įstoti į ES bei NATO, pozicija nemaloniai stebina. Turbūt jau girdėjote, jog prieš kelias dienas Gruzija atsisakė grąžinti Ukrainai jos paskolintą raketų kompleksą, aiškindama, kad jis buvo ne paskolintas, o pirktas. Nors Ukraina teigia priešingai ir mes nežinome, kaip yra iš tikrųjų, tokia Gruzijos laikysena yra ypač nemaloni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius