-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į namus parsivežėte šlykščių gyvių? Paaiškėjo, kaip patikrinti, ar viešbutyje nėra patalinių blakių

Viešbučiuose aptiktos patalinės blakės gali tapti nuolatiniu košmaru, jei jums nepasisekė jų aptikti, kol dar nevėlu. Po pandemijos pasaulyje padažnėjus kelionėms, šie kraujasiurbiai turi vis daugiau galimybių nepastebimai peršokti nuo vieno kambario gyventojo prie kito, rašoma „Daily Mail“.
Viešbučiuose galima aptikti patalinių blakių
Viešbučiuose galima aptikti patalinių blakių / Vaizdo įrašo akimirka / 123RF.com nuotr.

Dabar ekspertė atskleidė požymius, pagal kuriuos viešbučio kambaryje galima aptikti patalines blakes ir išvengti užkrato parsivežimo į namus.

Viena moteris „TikTok“ pasidalijo naudingu vaizdo įrašu, kuriame tiksliai paaiškinta, kaip tai patikrinti prieš išjungiant šviesą ir leidžiantis į užtarnautą atostogų poilsį.

123RF.com nuotr. / Patalinė blakė
123RF.com nuotr. / Patalinė blakė

Cassie, kuri „TikTok“ tinkle veikia kaip @cassiethebugdoc, paskelbė klipą, kuriame ji žingsnis po žingsnio aiškina, kaip patikrinti, ar kambaryje nėra patalinių blakių.

Prie vaizdo įrašo ji parašė: „Patikrinti viešbučio kambarį, ar jame nėra patalinių blakių, yra svarbi kelionės dalis“.

Entomologė Cassie sako: „Maniau, kad pasinaudosiu proga ir parodysiu, kaip patikrinti viešbučio kambarius, ar juose nėra patalinių blakių, kad įsitikintumėte, jog namo neparsivešite nė vienos“.

Pirmas dalykas, kurį ji daro vos tik užsiregistravusi kambaryje, – palieka savo bagažą vonios kambaryje, patardama, kad geriausia jį palikti ant kietmedžio ar plytelių paviršių. Taip yra todėl, kad tai neleidžia patalinėms blakėms iš karto įlįsti į jūsų lagaminą.

@cassiethebugdoc Inspecting your hotel room for bed bugs is an important part of traveling! #BedBugs #Terminix #PestControl #FindYourEdge #travel #hotel ♬ original sound - CassieTheBugDoc

„Norint rasti patalines blakes, svarbu šiek tiek suprasti jų biologiją, – tęsia moteris. – Pirma, jos dažniausiai maitinasi naktimis, o tai reiškia, kad ir žmonių krauju jos bando maitintis tik naktį.“

Kadangi žmonės didžiąją nakties dalį praleidžia miegodami lovoje, ji sakė, kad svarbu patikrinimą pradėti būtent ten.

„Pirmiausia nuimame nuo lovos užvalkalus ir įsitikiname, kad jie visi švarūs, – akcentavo entomologė. – Tada paimkite apatinę paklodę ir ją taip pat pakelkite.“

Cassie pasakoja keliautojams, kad svarbu, jog ant paklodžių nematytumėte jokių dėmių, ypač rudų.

Ekspertė paaiškino, kad svarbiausia atkreipti dėmesį į rudas dėmes, nes jos vadinamos fekalinėmis dėmėmis, kurios lieka patalinėms blakėms suvirškinus kraują. Šie padarai palieka „rudas išmatų dėmes, panašias į kraują“.

Svarbu, jog ant paklodžių nematytumėte jokių dėmių, ypač rudų.

Ji sakė, kad kai kuriais atvejais galima patikrinti ir patį čiužinį, tačiau kartais viešbučiuose čiužiniai būna aptraukti apvalkalais, kurie apsaugo patalines blakes nuo patekimo į jį.

Ekspertė teigė, kad jei jūsų viešbučio kambaryje yra stalčiai, juos taip pat svarbu patikrinti dar prieš ten dedant daiktus.

„Jei viešbučio kambaryje yra kėdžių, patartina pakelti apatinę pagalvėlę, – patarė moteris. – Atlikite tokį patį pagalvės patikrinimą, kokį atlikote su savo čiužiniu.“

Cassie keliautojams davė dar vieną patarimą, kai jie išpakuoja visus daiktus iš savo bagažo.

123rf.com nuotr. / Viešbutis
123rf.com nuotr. / Viešbutis

Ji sakė: „Net kai išpakuojate bagažą, jį padėkite taip, kad jis nebūtų ant žemės ir nesurinktų jokių vabzdžių, ne tik patalinių blakių“.

Cassie sekėjai „TikTok“ paskyroje gyrė ją už pasidalijimą įžvalgiais ir naudingais patarimais.

Vienas žmogus rašė: „Labai informatyvu, ačiū“.

Tas pats asmuo taip pat pridūrė: „Ir kas čia per dalykas su tuo užrakintu čiužinio gaubtu. Ar tai įprasta?“, o Cassie atsakė: „Dažniau juos matau užrakintus viešbučių kambariuose. Manyčiau, kad tai daroma tam, kad žmonės jų neatidarytų ir nerizikuotų, jog čiužinys bus apkrėstas patalinėmis blakėmis“.

Kitas „TikTok“ naudotojas sakė: „Puikūs patarimai!!!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius