Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Nidos uostą suplauks Lietuvos medinis burinis laivynas

Penktadienį, birželio 9-ąją, į Nidos uostą suplauks „Burpilio“ regatos dalyviai – tradicinių laivų replikos. Neringoje vyks „Burpilio“ regatos Eduardo Jonušo etapas.
Kurėnai Kuršių mariose pakeliui iš Drevernos į Juodkrantę 2009 m.
Kurėnai Kuršių mariose pakeliui iš Drevernos į Juodkrantę 2009 m. / Jūrų muziejaus nuotr.

Dešimtaisiais savo veiklos metais Tradicinių ir istorinių laivų asociacija jau 11-ąjį kartą organizuoja tradicinių burvalčių regatą „Burpilis“, kurios metu visuomenei pristatomas unikalus regiono laivininkystės ir laivadirbystės paveldas.

„Medinės burvaltės (kurėnai) yra neatsiejama į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytos Kuršių nerijos kultūrinio kraštovaizdžio dalis. Buriavimo varžytuvės su burvaltėmis – Kuršių marių žvejų gyvensenos rekonstrukcija ir savita galimybė pažinti, atrasti iš naujo marių kultūrinę aplinką“, – teigiama Tradicinių ir istorinių laivų asociacijos pranešime.

Regata, kurios metu propaguojama švari ir aplinkai draugiška burinė laivininkystė, vyks preliminariu maršrutu Nida–Juodkrantė–Klaipėda trimis etapais birželio ir liepos mėnesiais. Dalyviai – tradicinių laivų replikos: kurėnai, venterinės valtys, vytinės, ungurinė valtis, reisinė, vikingų laikų tipo burlaivių replikos. Iš viso apie 12-15 laivų.

Jau šį šeštadienį vyks „Burpilio“ regatos I-asis – Eduardo Jonušo etapas. Nidoje laivais bus varžomasi trikampėje distancijoje priešais uostą. Kartu bus paminėtas ir E. Jonušo statyto kurėno „Kuršis“ 30-metis.

2023 m. birželio 10 d.

Programa:

Birželio 9 d., penktadienį, laivai suplaukia į Nidos uostą.

Birželio 10 d., šeštadienį, „Burpilio“ regatos E. Jonušo etapas: 10 val. – kapitonų pasitarimas, 11 val. – planuojamas startas, 17 val. – etapo nugalėtojų apdovanojimas ir sveikinimai kurėnui „Kuršis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius