-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idealus atostogų pabėgimas: šioje Ispanijos vietoje pasimirš visi rūpesčiai

Frigiliana yra vienas iš tų retų Andalūzijos miestelių pavadinimų, kuris „kaip rašomas, taip ir tariamas“. Jei dėl šalimais esančio Nerja (liet. Nercha) teisingo tarimo dažnam lietuviui kyla abejonių, tai „Frigilianą“ idealiai ištars net ir plungiškis.
Frigiliana, Andalūzija
Frigiliana, Andalūzija / Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr.
Temos: 2 Ispanija Kelionės

Ispanijos pietuose esantis Andalūzijos regionas – ypatingas. Apie jo lankytinas vietas, kultūrą, tradicijas, papročius ir gastronomiją Virgenextra.lt pasakoja ten gyvenantys Laima Druknerytė ir Mindaugas Stongvilas. Įkvėpimų kelionėms ne tik iš Andalūzijos taip pat ieškokite šio puslapio Facebook ir Instagram paskyrose.

Tačiau ir pati Frigiliana yra ideali. Kiek pasilypėjusi į Axarquia (pabandykite ištarti) kalnų šlaitus, ne per daug nutolusi nuo Mediterraneo (tardami aiškiai pažymime dvigubą „r“) pakrantės, visada garantuojanti subtropinį klimatą ne tik amžinai ištroškusiems avokadams ir mangams, bet ir šilumos ieškantiems poilsiautojams.

Frigiliana ideali savo baltais nameliais, siauromis gatvelėmis, stačiais laipteliais ir žemais pasažais. Gražesniais už atvirukuose vaizduojamais langeliais, vazonėliais ir spalvotomis durelėmis. Frigiliana vilioja nedideliais restoranėliais, butikais ir menininkų dirbtuvėlėse gimstančia magija.

 Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr. / Frigiliana, Andalūzija
Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr. / Frigiliana, Andalūzija

Terasoje žvelgiate į tolumoje šurmuliuojančią pakrantę, gurkšnojate baltą vyną užkąsdami langustinu ir visai negalvojate apie namuose laukiančius darbus ir šildymo pradžią Architektų gatvės daugiaaukštyje.

Žvalgydamiesi po mangų ir avokadų laukus laikinai pamirštate net...(patys įsirašykite, ką norėtumėte pamiršti). Taigi Frigiliana yra ideali, kol neateina laikas iš jos išvažiuoti.

Man šis miestelis kažkuo primena lietuviškas Rumšiškes – muziejų po atviru dangumi, kur irgi viskas idealu, kur norisi apsilankyti vejant žiemą iš kiemo ar pasivaikštinėti kartu su etnografinių vestuvių pulku, bet kažkodėl apsigyventi ten nesinori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius