TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ilgiausi, aukščiausi ir greičiausi amerikietiški kalneliai pasaulyje: ar išdrįstumėte?

Lėkimas amerikietiškais kalneliais paprastai būna lydimas visos eilės emocijų. Iš pradžių nervingai lauki, kol vagonėliai pajudės. Judant į pirmą aukštą kalniuką pradedi klausinėti savęs, kam ryžaisi tokiam dalykui. Per pirmąjį nusileidimą užplūsta adrenalino banga, o pasibaigus jau planuoji, kada lėktum ir vėl.
„Yukon Striker“
„Yukon Striker“ / „Canada’s Wonderland“ iliustr.

Jeigu visa šita emociniai atrakcionai jums patinka, tuomet tikrai patiktų Kanadoje esantys amerikietiški kalneliai „Yukon Striker“. Šiuos rekordinius atrakcionus rasite Kanados pramogų parke „Canada’s Wonderland“.

Praėjusių metų gegužės mėnesį kanadiečiai adrenalino entuziastams pristatė greičiausius, ilgiausius ir aukščiausio nusileidimo kalnelius pasaulyje. Tiesa, aukščio rekordą dalijasi su Ohajuje, JAV esančio „Cedar Point“ parko atrakcionu.

Kanadiečių kalneliai – tikrai ne silpnos širdies ar jautraus skrandžio žmonėms. Pasiryžusieji jais pasivažinėti įveikia 1 105 metrus, o maksimalus greitis būna net 130 km/val.

Jie neria žemyn 90 laipsnių kampu, krenta net 75 metrus į požeminį tunelį, 360 laipsnių kampu apsuka kilpą, įveikia keturias inversijas.

Tiesa, kol kas būtų sunku net ir nuvykti į Kanadą, o net ir joje būnant nepavyktų išbandyti šių kalnelių. Kanadoje vis dar galioje apribojimai pramogų parkams, jie negali kol kas atverti durų.

Visgi juos „išbandyti“ galite bent virtualiai. Karantino metu „Canada’s Wonderland“ paskelbė vaizdo įrašus, ką tai reiškia lėkti jų atrakcionais:

VIDEO: Official POV - Yukon Striker - Canada's Wonderland

Vaizdo įrašus iš kitų atrakcionų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius