Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgiausia pasaulyje kelionė autobusu per Europą truks 56 dienas: planuojama aplankyti 22 šalis

Norite praleisti du mėnesius keliaudami sausuma nuo Stambulo iki Londono ir nė karto nesėsti prie vairo? Indijos ekspedicijų bendrovė „Adventures Overland“ ketina pradėti ilgiausią pasaulyje kelionę autobusu per Europą, rašoma CNN.
Kelionė autobusu
Kelionė autobusu / 123RF.com nuotr.

Rugpjūtį prasidėsianti 56 dienų kelionė, kurioje gali dalyvauti iki 30 keleivių, apims 22 šalis, iš didžiausio Turkijos miesto per Balkanus, Rytų Europą, Skandinaviją ir Vakarų Europą į Jungtinės Karalystės sostinę.

Tarp svarbiausių 12 000 kilometrų ilgio kelionės akcentų yra keltas per Suomijos įlanką, apsilankymas Nordkape – šiauriausiame Europos žemyno taške – ir kruizas Norvegijos fjordais.

Į visą paketą, kuris keliautojams kainuos 24 300 JAV dolerių, įskaičiuoti kasdieniai pusryčiai, 30 pietų ir vakarienių, taip pat visos nakvynės viešbutyje (dviem).

Nors keliauti autobusu du mėnesius kai kam gali skambėti ne itin patraukliai, transporto priemonė apibūdinama kaip „specialus prabangus autobusas, skirtas patogiai keliauti ilgus atstumus“.

Važiuojantys autobusu galės atsipalaiduoti ant reguliuojamų sėdynių su atlenkiamais gultais, „kuriose yra daug vietos kojoms“, naudotis AUX ir USB jungtimis, sulankstomu padėklu, butelių ir puodelių laikikliais. Kiekvienam keleiviui leidžiama su savimi pasiimti du didelius lagaminus.

123RF.com nuotr. / Kelionė autobusu
123RF.com nuotr. / Kelionė autobusu

Specialus prabangus autobusas

Autobusas į Londoną buvo sukurtas kaip alternatyva kasmetiniam „Adventures Overland“ maršrutui „Kelias į Londoną“, kurį iš dalies įkvėpė XX a. šeštajame ir septintajame dešimtmetyje pasaulį apkeliavę „Hipių kelio“ autobusai.

Tačiau maršrutas, kuris apėmė tokias vietas, kaip Mianmaras, Kinija ir Rusija, šiuo metu tarptautiniams lankytojams uždarytas, todėl jo nepavyko pradėti.

Kiekvienas maršrutas kiekvienoje šalyje buvo patikrintas, siekiant užtikrinti, kad kelionė būtų sklandi.

Kompaniją „Adventures Overland“ 2012 m. įkūrė verslininkai Tusharas Agarwalas ir Sanjay Madanas, kurie vėliau organizavo įvairias ekspedicijas iš Indijos į Londoną, kurių metu keliautojai atsiveža savo automobilius ir keliauja konvojumi, taip pat keliones po Islandiją ir Rusiją, o tik po to pristatė savo pirmąją kelionę autobusu per visą žemyną.

„Kiekvienas maršrutas kiekvienoje šalyje buvo patikrintas, siekiant užtikrinti, kad kelionė būtų sklandi, todėl „Autobusu į Londoną“ dalyviai gali vykti žinodami ir būdami tikri, kad yra saugiose rankose, – sako T.Agarwalas.

– Svarbiausias mūsų prioritetas – suteikti nišinę ir stilingą patirtį saugioje aplinkoje. Mes rūpinamės dokumentais, dokumentų tvarkymu, vizomis ir leidimais, kad dalyviai visą dėmesį sutelktų į kelionės įspūdžius.“

123RF.com nuotr. / Kelionė autobusu
123RF.com nuotr. / Kelionė autobusu

Remiantis Guinnesso pasaulio rekordo duomenimis, šiuo metu ilgiausias pasaulyje autobuso maršrutas tęsiasi 6200 km ir jungia Peru Limą su Rio de Žaneiru Brazilijoje.

Šiuo metu ilgiausias pasaulyje autobuso maršrutas tęsiasi 6200 km.

Praėjusiais metais Šveicarijos geležinkelių bendrovė „Rhaetian Railway“ pasiekė ilgiausio pasaulyje traukinio rekordą, paleidusi 1,9 km ilgio traukinį su 100 vagonų, važiuojantį Albulos / Berninos keliu iš Predos į Bergeną.

Planuojama, kad autobusas iš Stambulo į Londoną išvyks rugpjūčio 7 d., o į Londoną atvyks spalio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius