Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Islandai turistus moko SPA etiketo: kaip pasiruošti „nuogoms maudynėms“

Islandai moka vilioti turistus: šįkart atvykti į savo šalį užsieniečius jie kviečia šmaikščia turizmo reklama – vaizdo filmuke vietinis „ekspertas“ moko, kaip pasiruošti maudynėms bendrame kubile ir nepatirti gėdos.
Turistai maudosi karštosiose versmėse Islandijoje
Turistai maudosi karštosiose versmėse Islandijoje / 123rf.com nuotr.

„Sveiki atvykę į „Islandijos akademiją“. Šiandien kalbėsime apie vieną populiariausių užsiėmimų tarp islandų – maudynes karštame kubile“, – komišką pamoką pradeda „dėstytojas“, „SPA centro direktorius“ Giunteris. Jo patarimus vaizdžiai iliustruoja „mokinys“, kuris videoklipe demonstruoja, ką reikia padaryti prieš įlendant į garuojančio vandens pilną kubiliuką.

Šis vaizdo filmukas – ne pirmas, kuriame islandai, pasitelkę saviironiją, kviečia turistus drąsiai nerti į Islandijos siūlomas pramogas. Jo kūrėjai – Valstybinis Islandijos turizmo departamentas – įsitikinę, jog toks šalies pristatymas – originalus būdas atskleisti visus Islandijos privalumus. 

Socialiniuose tinkluose pasklidęs reklaminis filmukas sudomino ir užsienio portalus, kur sulaukė puikių atsiliepimų. „Forbes“, sveikindamas islandus už humoro jausmą, pažymi, kad toks videoklipas – iškelia vieną islandams aktualią problemą – užsieniečių drovumą.

„Skandinavijos šalyse, tarp kurių yra ir Islandija, pirčių kultūra yra labai sena ir aiški. Jie patys savo nuogumo nesigėdija. Tačiau į saunas ir kubilus atėję užsieniečiai dažnai nežino, kaip elgtis – nusirengę nuogai dangsto intymias vietas, nes drovisi, ir pan. Tad šis videofilmukas buvo puikus būdas turistams parodyti, kaip derėtų elgtis, atsidūrus bendrame kubile su kitais“, – skelbia „Forbes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius