Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ispanijoje turistų srautai liepą susitraukė 75 proc.

Ispanijoje užsienio turistų srautai liepos mėnesį, palyginti su praėjusių metų laikotarpiu, smuko 75 proc., nepaisant to, kad sienos antroje pagal turistų gausą šalyje buvo atvertos, parodė antradienį paskelbti oficialūs duomenys.
Maljorka po karantino
Maljorka po karantino / Imago/Scanpix nuotr.

Liepa buvo pirmasis visas mėnuo Ispanijoje nuo tada, kai vyriausybė birželio 21 dieną atvėrė sienas ir atšaukė nepaprastąją padėtį, dėl kurios buvo įvestas vienas griežčiausių karantinų pasaulyje.

Turizmas yra svarbus Ispanijos ekonomikos ramstis, kuriam tenka apie 12 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ir 13 proc. užimtumo.

Atvykusių turistų paliktos lėšos liepą sumenko 79,5 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, rodo Nacionalinio statistikos instituto (INE) paskelbti duomenys.

Vieno turisto vidutinė išleista suma sumažėjo 17,8 procento.

Visgi po daugiau nei trijų mėnesių karantino, turizmo rodikliai labai padidėjo palyginti su birželiu: atvykusių iš užsienio turistų skaičius buvo 12 kartų didesnis, o iš jų gautos pajamos buvo 18 kartų didesnės.

Liepą didžiausią turistų dalį sudarė prancūzai (ketvirtadalis viso atvykėlių skaičiaus), po jų išsirikiavo vokiečiai ir britai, kurie paprastai sudaro didžiausią turistų dalį.

Balearų salos buvo populiariausia turizmo kryptis liepos mėnesį – čia apsilankė beveik ketvirtadalis visų Ispanijoje viešėjusių lankytojų. Taip pat didelė dalis svečių rinkosi šiaurės rytų Katalonijos regioną ir Valensiją šalies pietryčiuose.

Sumažėjus turizmo srautams, liepos mėnesį 73,4 proc. sumažėjo ir viešbučių kambarių užsakymų. Tuo tarpu kitų turistų apgyvendinimo vietų (pavyzdžiui, nuomojamų butų ir kempingų) užsakymų apimtis susitraukė 49,9 proc. palyginti su 2019 metų liepa, rodo naujausi INE skaičiai.

Kai sienos vėl atsivėrė, Ispanija tikėjosi susigrąžinti turistų srautus reklamuodama šalį kaip saugią turizmui vietą.

Visgi nuo to laiko įvyko naujas COVID-19 užkratų atvejų šuolis, paskatinęs daugelį šalių paskelbti įspėjimus apie keliones arba nustatyti karantino apribojimus atvykstantiems iš Ispanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje