Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išpeikta lietuvių numylėta atostogų kryptis: ją įtraukė net į blogiausių aplankytų šalių trejetuką

Kelionių tinklaraštininkė atskleidė blogiausias šalis, kurias aplankė keliaudama, rašoma „Daily Mail“.
Šarm aš Šeicho kurortas Egipte
Šarm aš Šeicho kurortas Egipte / Shutterstock nuotr.

Grace Cheng „TikTok“ paskyroje skundėsi dėl „kito lygio sukčiavimo ir priekabiavimo“ vienoje iš trijų jos mažiausiai pamėgtų vietų.

Moteris, socialinėje vaizdo įrašų platformoje pasivadinusi @gracietravels, net užsiminė, kad vienos kelionės metu jos gidas buvo „toks pat blogas“, kaip ir sukčiai, kurie turistų grupei primetinėjo beprasmiškus pirkinius.

Skaitykite toliau ir sužinokite, kurios trys šalys pateko į G.Cheng blogiausių 2023 m. šalių sąrašą.

Egiptas

Pradėdama savo sąrašą G.Cheng sakė, kad pasirinko Egiptą, nes ten „visi bando iš tavęs pasipelnyti“.

Ji taip pat nurodė, kad, jos nuomone, „sukčiavimas čia yra kito lygio, ypač didžiuosiuose turistų lankomuose objektuose“.

Moteris taip pat sakė, kad nors jos kelionėje dalyvavo gidas, „jis vis tiek bandė mus priversti pirkti kitus daiktus, todėl nesvarbu, kad jis buvo gidas“.

Ji pridūrė, kad „nesijautė saugi“ net ir turėdama gidą.

„Mūsų gidas turėjo daug draugų toje vietovėje, ir jie nuolat siūlė mums daugybę dalykų, pavyzdžiui, užlipti ant uolos, kad galėtume nusifotografuoti“, – sakė ji.

G.Cheng teigė, kad jautėsi „baisiai“, kai atsisakė mokėti sukčiams, o jie ir toliau reikalavo pinigų.

„Vis dėlto, jei turite gerą gidą, jis žinos, kas yra tikra, o kas netikra, kai kalbama apie sukčiavimą. Todėl galite jais pasitikėti“, – pridūrė ji.

Moteris taip pat nerekomenduotų keliauti į Egiptą vienai, ypač jei esate moteris.

„Kai kalbame apie vyrus, jie žvelgia į jus, ir tai net nėra įprastas žvilgsnis, tai vienas iš tų tikrai nemalonių žvilgsnių, kai jie neatitraukia nuo jūsų akių“, – sakė ji.

123rf.com nuotr. / Kairo gatvėse, Egiptas
123rf.com nuotr. / Kairo gatvėse, Egiptas

Tinklaraštininkė pridūrė, kad vasarą jai buvo „skaudžiai karšta“, nes, nepaisant to, kad kasdien kėlėsi saulei tekant, kad įveiktų vidurdienio karštį, ją vis tiek pylė prakaitas.

Atrodo, kad kiti naudotojai pritarė jos požiūriui į Egiptą, o vienas iš jų atsakė: „Visiškai tave užjaučiu dėl Egipto! Tokia graži vieta, bet priekabiavimas yra kito lygio“.

Kitas rašė: „Aš irgi pritariu dėl Egipto. Ten buvo purvina, o priekabiavimas beprotiškas. Visi visada šokiruoti, kai pasakau, kad man nepatiko ten keliauti“.

Singapūras

Toliau keliautojos sąraše buvo Singapūro miestas-valstybė, kuris, kaip ji sakė, jai nepatiko, nors ji su juo buvo gerai pažįstama ir anksčiau jame lankėsi.

G.Chen manė, kad viešnagė Singapūro Marina Bay Sands rajone buvo ypač monotoniška, nes, pasak jos, jai atrodė, kad šioje miesto dalyje ji gali praleisti laiką tik valgydama ir apsipirkinėdama.

123rf.com nuotr. / Singapūras
123rf.com nuotr. / Singapūras

Ji taip pat apgailestavo dėl kainos, kuri, jos manymu, „nebuvo verta“ jos viešnagės, nepaisant to, kad ji matė bene didžiausią pasaulyje begalinį baseiną ant stogo, kuris yra 57 aukštų aukštyje virš šurmuliuojančių gatvių.

„Čia visada tiek daug žmonių, o visur tik brangūs restoranai, kuriuose nėra jokio gero maisto“, – skundėsi ji.

Australija

Savo mažiausiai mėgstamų 2023 m. šalių sąrašą G.Cheng užbaigė Australija.

Nors ji pripažino, kad kelionės į šią šalį maršrutas nebuvo idealus, nes tuo metu ten gyveno abi jos seserys, ji vis dėlto manė, kad „nebuvo nieko, kas išsiskirtų“ kaip ypač įsimintina patirtis.

Shutterstock.com / Melburnas, Australija
Shutterstock.com / Melburnas, Australija

Aplankiusi turistų pamėgtus Melburną, Auksinę pakrantę, Bairono įlanką ir Sidnėjų, ji prisipažįsta, kad jai nepavyko aplankyti Didžiojo barjerinio rifo.

Tačiau kelionių tinklaraštininkė labai gyrė Sidnėjų, kurį įvertino už „puikų maistą“ garsioje „Spice Alley“ zonoje, kurioje siūlomi įvairių Azijos virtuvių patiekalai.

Kiti manė, kad ji be reikalo griežtai atsiliepė apie Singapūrą ir Australiją, o viename atsakyme buvo rašoma: „Taip, jūsų maršrutas Singapūre ir Australijoje buvo baisus. Maistas Singapūre nuostabus, o Australijoje yra tiek daug paslėptų brangakmenių su fenomenaliais vaizdais“.

Tačiau kelionių tinklaraštininkė labai gyrė Sidnėjų.

Kitas rašė: „Liūdna, kad jums nepatiko Singapūras. Turite keliauti toliau nuo prieplaukos rajono, kad gautumėte daugiau autentiško ir gero maisto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius