Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspūdingas Lietuvos dvaras privers aiktelėti iš nuostabos: tokių dalykų nerasi niekur kitur

Visi mūsų šeimos draugai atostogas leidžia užsienyje. Kas keliauja į Graikijos salas ar Turkiją, kas kiek tolėliau – Tailandą ar Balį. O mes... Mes tikri „keistuoliai“ – atostogaujame Lietuvoje. Ir stengiamės aplankyti kuo daugiau įdomių vietelių: tiek gamtos perliukų, tiek kaimelių ir miestelių, tiek istorinę ar architektūrinę vertę turinčių dvarų ar piliaviečių.
Ilzenbergo dvaras
Ilzenbergo dvaras / Asmeninio archyvo nuotr.

Klausiate, kas paliko didžiausią įspūdį? Tiesą sakant, vis pagalvoju apie Ilzenbergo dvarą, kurį aplankėme paskutinių atostogų metu. Prieš tai niekada jame neviešėjau, tad patikėkite – įspūdis buvo neeilinis.

Sužavėjo tai, kad šis dvaras – toks, koks yra turi būti istorinis dvaras.

Pirmiausia – nežinojau, kad Ilzenbergo dvarą galima pasiekti dviem keliais. Vienas – standartinis, bet „Google maps“ mums parodė ne jį. Žmona juokėsi: „Atkeliavome tiesiai per aplinkui“, – per pievas, kuriose ganėsi kiek nustebusios karvės. Tikrų tikriausias oportunistų kelias.

Asmeninio archyvo nuotr. / Ilzenbergo dvaras
Asmeninio archyvo nuotr. / Ilzenbergo dvaras

Vėliau sužavėjo tai, kad šis dvaras – toks, koks yra turi būti istorinis dvaras. Ne tik dailūs pastatai ir jų viduje esančios ekspozicijos, bet ir ūkis, gyvuliai. O jau vynuogynas!

Pasirodo, iš čia augančių lietuviškų vynuogių gaminamas vietinio vyndario pagamintas gėrimas (pavadinimo neminėsiu), kurio degustacija tikrai sužavėjo mus visus.

Beje, sužinojome, kad gėrimui turtingą skonį suteikia ne tik vynuogės, bet ir Lietuvos miškų uogos – bruknės, mėlynės ir pan. Natos – maloniai saldžios, primenančios vasaras kaime. Tikrai labai rekomenduoju.

Asmeninio archyvo nuotr. / Ilzenbergo dvaras
Asmeninio archyvo nuotr. / Ilzenbergo dvaras

Bet labiausiai sužavėjo... Pasiplaukiojimas katamaranu! Plaukimo maršrutas buvo toks, kokio nerasi niekur kitur: pusė kelionės tęsėsi Lietuvos teritorijoje, pusė – Latvijos. O gido pasakojimas taip įtraukė, kad pasiplaukiojimo valanda tiesiog „sprogo“.

Pusė kelionės tęsėsi Lietuvos teritorijoje, pusė – Latvijos.

Po pasiplaukiojimo katamaranu jau ketinome vykti namo, bet galiausiai nusprendėme – nėra čia ko skubėti. Pasivaikščiojome po teritoriją, o tada užsukome į čia pat įsikūrusį restoraną.

Alkani nesijautėme, tai sočių patiekalų neužsisakėme. Vis dėlto, nusprendėme pasistiprinti desertais. Ir ką galiu pasakyti: „Pavlova“ buvo 10 / 10! Patiko ir vaikams, kurie įprastai „Pavlovos“ nevalgo.

Kelionė tikrai paliko įspūdį. Dvaras – įspūdingo grožio, o ir įdomių veiklų jame nestinga. Todėl jeigu visada atostogaujate tik užsienyje, nepamirškite – Lietuvoje taip pat yra į ką paganyti akis.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius