Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingas rekordas: penki dviratininkai sukūrė 1025 km ilgio GPS „piešinį“ – dinozaurą

Guinnesso pasaulio rekordas už didžiausią dviratininkų komandos piešinį GPS pagalba buvo suteiktas grupei dviratininkų, kurie nupiešė 1025 km ilgio dinozaurą, rašoma „Daily Mail“.
Penki dviratininkai sukūrė 1025 km ilgio GPS piešinį
Penki dviratininkai sukūrė 1025 km ilgio GPS „piešinį“ – dinozaurą / „Strava“ nuotr.

Dinozaurą „nupiešė“ prancūzų dviratininkai Florentas Arnaudas, Maksim‘as Brugère‘as , Franckas Delorme‘as, Nicolas Meunieras ir Jeanas Roule'as, o kūriniui sukurti jiems prireikė 43 valandų ir 47 minučių.

Komanda startavo ir finišavo Meillard, Aljė regione centrinėje Prancūzijoje, ir per šešias dienas važiavo per kelias kitas apskritis: Šerą, Soną ir Luarą, Endrą, Njevrą, Krezą ir Piui de Domą.

Nors išvyka įvyko 2022 m. lapkritį, t. y. po metus trukusio planavimo, Guinnesso rekordų knyga rekordą paskelbė tik šių metų kovą.

Prieš tai komanda 2020 m. nupiešė tiranozaurą, 2021 m. – diplodoką, tada sužinojo, kad yra užregistruotas ilgiausio dviračių komandos GPS piešinio Guinnesso rekordas, kuris „atrodė įveikiamas“. 2018 m. Egipte įmonės „Philips“ Egipto padalinio dviratininkai nupiešė 761 km ilgio širdį.

Dinozaurų komanda, priklausanti dviratininkų grupei „Cyclos Randonneurs Saint-Galmier“, sakė: „Florentas nupiešė velociraptorių, kuris buvo didesnis už ankstesnį rekordą, ir mes nusiuntėme bylą Guinnessui, kad šis ją iš anksto patvirtintų!“

Velociraptorius buvo pasirinktas iš dalies dėl to, kad tai žodžių žaismas su žodžiu „velo“, kuris prancūziškai reiškia dviratį, ir dėl to, kad dinozaurai yra įrodymas, jog net ir stipriausios rūšys nėra apsaugotos nuo išnykimo.

Komanda, sudaryta iš triatlonininkų, važiuojančių plento dviračiais, atskleidė, kad jie turėjo keletą nuotykio tikslų, tarp jų – skleisti žinią apie ekologiškumą.

Jie paaiškino, kad norėjo „įgyvendinti vaikišką svajonę turėti savo vardus pasaulio rekorduose – ypač Guinnesso knygoje, kurią kadaise skaitėme, – pasidalyti puikia kelione su draugais, darant tai, kas mums patinka“, ir „propaguoti susisiekimą dviračiais“.

Jie pridūrė: „Dauguma mūsų kasdien važinėja dviračiais, rūpinasi aplinkosauga ir retai naudojasi automobiliais. Dviračius naudojame ir kelionėms. Tarp labai sudėtingų problemų, su kuriomis susiduriame dėl visuotinio atšilimo ir kitų aplinkosaugos krizių, važiavimas dviračiu, turi tik privalumų. Jis naudingas fizinei ir psichinei sveikatai, yra pigus, be to, išvengiama daugumos kelio darbų ir spūsčių.“

Velociraptorius buvo pasirinktas iš dalies dėl to, kad tai žodžių žaismas su žodžiu „velo“, kuris prancūziškai reiškia dviratį.

Šis „piešinys“ buvo paskelbtas sporto programėlėje „Strava“ ir iki šiol sulaukė 3917 „patinka“ paspaudimų ir 217 komentarų.

Komanda pridūrė: „Strava“ yra puiki socialinė medija aktyviems žmonėms, be to, tai buvo labai gera platforma reklamuoti mūsų įrašą, įkvėpti žmones ir – dar svarbiau – nors šiek tiek pakalbėti apie tvarų judumą, propaguoti dviračius kaip būdą pakeisti automobilius.

Labai džiaugėmės matydami entuziastingus žmones, kurie pamėgo ir komentavo šį nuotykį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius