-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingi žymių atlikėjų koncertai Europoje – galimybė pramogas derinti su trumpomis atostogomis

Artėjant šiltajam sezonui, tiek didžiosios Europos, tiek Amerikos muzikos žvaigždės planuoja įspūdingus koncertus senojo žemyno sostinėse arba pajūriuose. Kristupas Skuturna, „Baltic Tours“ kelionių ekspertas ir dainininkas pranešime spaudai sako, kad lietuviai nebelaukia žymių atlikėjų koncertų Lietuvoje, tačiau patys mielai vyksta į garsiausius muzikos festivalius visoje Europoje. Kadangi didžioji jų dalis vyksta šiltuoju metų laiku, tai keliautojai šalia koncerto susiplanuoja ir trumpas atostogas – taip maloni pramoga ištęsiama iki kelių dienų.
Liepos 5 dieną Varšuvoje koncertuos „Metallica“
Liepos 5 dieną Varšuvoje koncertuos „Metallica“ / „15min“ fotomontažas

„Måneskin“ pasirodymas „Super Bock Super Rock“ festivalyje Portugalijoje

Sunku rasti kitą tokią pašėlusią, charizmatišką ir energingą grupę kaip italų „Måneskin“. Damiano Davidas, Victoria De Angelis, Thomas Raggi ir Ethanas Torchio susibūrė į grupę dar paauglystėje, gimtojoje Romoje. Vaikinai greitai išpopuliarėjo Italijoje, sudalyvavę „X faktoriuje“, o pasaulinę šlovę jie pelnė po pergalės „Eurovizijoje“ su daina „Zitti e buoni“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Maneskin“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Maneskin“

2024 m. liepos 18 d. jie pirmą kartą pasirodys Portugalijoje, „Super Bock Super Rock“ festivalyje ant jūros kranto. Tai vienas didžiausių roko festivalių Portugalijoje, rengiamas nuo 1995-ųjų, į kurį atvyksta didžiausios muzikos žvaigždės.

Po koncerto kelias dienas galima praleisti vienoje seniausių Europos sostinių – Lisabonoje, garsėjančioje savo architektūra, parkais, mielomis senamiesčio gatvelėmis, uostu, įspūdinga Kristaus skulptūra ir skaniausiais kremu įdarytais pyragėliais pastel de nata. Jei norite pailsėti smėlėtame pajūryje ir išsimaudyti Atlanto vandenyne, keliaukite į netoliese esantį Kaškaišo kurortą, o norintiems įminti masonų paslaptis – skirkite gerą pusdienį paslaptingoje Sintroje.

123rf.com nuotr. / Lisabona
123rf.com nuotr. / Lisabona

Romantiškasis Ludovico Einaudi Ispanijoje

Išsiilgusiems romantiškos muzikos liepos 26 d. – puiki galimybė apsilankyti italų kompozitoriaus ir pianisto Ludovico Einaudi koncerte Baskijoje, ant Biskajos įlankos kranto esančiame Bilbao uostamiestyje. Galėsite mėgautis ramia, minimalistine muzika, garsiausių filmų takelių muzika.

Besilankydami Baskijoje, apsilankykite išradingiausiuose restoranuose – čia „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotų vietų tiek daug, kad jūsų laukia išties gurmaniška kelionė. Pats miestelis Bilbao yra uostamiestis, turintis įspūdingą Gugenheimo muziejų.

Jei norite daugiau malonių patirčių, vos už valandos kelio pasieksite elegantiškiausią ir madingiausią ispanų pajūrio kurortą San Sebastianą. Miestas garsėja vasarą rengiamais meno, džiazo, teatro ir kino festivaliais. Pasivaikščiokite žaviame senamiestyje, įsikūrusiame tarp įlankos ir Urumeos upės, prisėskite restorane ar tapas bare, kur vakarais verda gyvenimas.

123rf.com nuotr. / San Sebastianas, Ispanija
123rf.com nuotr. / San Sebastianas, Ispanija

Barselonos scenose – žvaigždžių antplūdis

Šią vasarą Barselona kaip niekada bus gausi žymių atlikėjų. Romantiškasis italų dainininkas Andrea Bocelli Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje surengs du koncertus – balandžio 30 ir gegužės 1d. Norintiems daugiau garso – birželio 11 dieną Olimpiniame stadione koncertuos legendinė vokiečių industrinio metalo grupė „Rammstein“.

„Scanpix“ nuotr. / „Rammstein“
„Scanpix“ nuotr. / „Rammstein“

Birželio 20 d. ir 22 d. tame pačiame stadione įspūdingus koncertus surengs JAV dainininkas, dainų autorius ir gitaristas Bruce‘as Springsteenas su „E Street Band“ grupe. Rudenį „Palau Sant Jordi“ arenoje koncertuos Nickas Cave‘as (spalio 24 d.) ir Bryan Adams (lapkričio 12 d.).

Rinktis tikrai yra iš ko, tad galite planuoti kelionę į Barseloną visą sezoną, juolab, kad ten nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens būna šilta. Ten galite mėgautis saule, skaniu maistu ir maloniais pasivaikščiojimais. Aplankykite Gaudi namų muziejų, La Sagrada Familia bažnyčią ar žymiausią maisto turgų senamiestyje.

Jei planuojate paatostogauti ilgiau – keliaukite traukiniu po Kosta Bravos ar Kosta Dorados pakrantes. Apsistokite mažuose miesteliuose, mėgaukitės vietiniu maistu ir nuostabiu vaizdu į Viduržiemio jūrą ar Pirėnų kalnus.

123RF.com nuotr. / Barselona
123RF.com nuotr. / Barselona

Koncertų kryptis – Amsterdamas

Žymus britų roko ir popmuzikos dainininkas bei dainų autorius Rodas Stewartas, kuris vis dar yra vienas daugiausiai dainų įrašų parduodantis atlikėjas pasaulyje, nuo gegužės mėnesio koncertuoja Europoje, o nuo liepos mėnesio – Jungtinėse Amerikos Valstijose. 79 metų atlikėjas birželio 12 d. surengs koncertą Amsterdame.

Vida Press nuotr. / Roko ikona Rodas Stewartas
Vida Press nuotr. / Roko ikona Rodas Stewartas

Šiame mieste Johan Cruijff arenoje liepos 10 ir 11 dienomis savo įspūdingą koncertą surengs tūkstantines gerbėjų minias į savo koncertus surenkanti JAV atlikėja PINK, kuri išsiruošė į didžiulį „Vasaros karnavalo 2024 turą“ po visą pasaulį. Birželį ir liepą energingoji lietuviškų šaknų turinti atlikėja koncertuos dešimtyje Europos miestų.

123RF.com nuotr. / Amsterdamas
123RF.com nuotr. / Amsterdamas

Jei dar nesate buvę Nyderlandų sostinėje, skirkite bent kelias dienas šiam virš 150 kanalų turinčiam miestui. Aplankykite Van Gogho muziejų, Anne Frank namus, pasiplaukiokite laivu, besimėgaudami spalvotais pakrypusiais namais prie kanalų, vakare prasieikite Raudonųjų žibintų kvartalu. Pasivažinėkite dviračiais, kaip tai daro Amsterdamo gyventojai, čia gausu įrengtų trasų. Jei jūsų viešnagė truks kelias dienas, dienai vykite į Hagą, Harlemą ar Utrechtą, kur mažiau žmonių nei sostinėje, bet savo žavesiu miestai nenusileidžia pačiam Amsterdamui.

Arčiausiai Lietuvos – Varšuva

Lietuvos muzikos gerbėjai į kaimyninę Varšuvą dažnai vyksta pasiklausyti žymiausių muzikos atlikėjų. Liepos 5 dieną Varšuvoje koncertuos amerikiečių sunkiojo metalo grupė „Metallica“ iš Los Andželo, susikūrusi 1981 metais. Išleidę vienuoliktąjį grupės studijinį albumą „72 Seasons“, kas reiškia vaikystės metus: 18 metų yra 72 metų laikai, angliškai – „72 Seasons“, pernai pradėjo pasaulines gastroles, kurios tebevyksta 22 miestuose.

Shutterstock nuotr. / „Metallica“
Shutterstock nuotr. / „Metallica“

„Metallica“ koncertas vyks penktadienį, tad savaitgalį galima skirti susipažinti su didinga Lenkijos sostine. Pasivaikščiokite vingiuotomis ir siauromis senamiesčio gatvėmis, gėlėmis apsodintuose parkuose, aplankykite gotikinę Šv. Floriano katedrą. Į Vilanovo rūmus ir aplink esantį parką keliaukite Karališkuoju taku. Ir, žinoma, prisėskite lauko kavinėse ir restoranuose – Lenkijoje maisto kainos vis dar mažesnės nei daugelyje Lietuvos vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius