Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 21

Įspūdingiausi Lenkijos ežerai – stulbinantys gamtos turtai šalia Lietuvos

Ne vienas lietuvis šią vasarą jau keliavo, o gal dar tik planuoja vykti į kaimyninę Lenkiją. Ten yra ir žavingų miestų, ir užburiančių kalnų, ir jaukių pajūrio kurortų. Taip pat Lenkijoje galima išvysti ir įspūdingus ežerus, prie kurių ne tik galima džiaugtis šilčiausių metų laiko malonumais, bet ir žavėtis užburiančiais gamtos turtais – salomis, įlankomis, užutėkiais ar rečiausiais paukščiais. Šauniausia tai, kad didingiausi Lenkijos ežerai yra visai netoli Lietuvos – šalies šiaurrytinėje dalyje, Varmijos Mozūrų ir Palenkės vaivadijose.
Jeziorakas
Jeziorakas / Vida Press nuotr.

1

Sniardvai

Neįsivaizduojate vasarų be saulėlydžių stebėjimo ar maudynių ežere? O dar kaip tik planuojate lankytis Lenkijoje? Jei taip, verta išvysti didžiausią mūsų kaimyninės šalies ežerą.

Sniardvai yra tikras ežeras-milžinas, esantis Varmijos Mozūrų vaivadijoje, Mozūrijos ežeryne. Jo plotas – 113,8 kv. km, ilgis – iki 22,3 km, plotis – iki 13,4 km. Šis ežeras telkšo 117 m aukštyje virš jūros lygio.

Vida Press nuotr. / Sniardvai
Vida Press nuotr. / Sniardvai

Sniardvai turistus vilioja ne tik savo įspūdingu dydžiu, bet ir labai vingiuota kranto linija, kurioje gausu įlankų, užutėkių. Taip pat ežere yra 8 salos, tad čia tikrai nestigs gražių, romantiškų vaizdų, kuriuos taip ir norėsis įamžinti telefonu ar fotoaparatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius