TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įveikus 50 kilometrų pėsčiomis – lemtingas gyvenimo klausimas

Sakoma, kad santuoka – viso gyvenimo kelionė, o piršlybos – tos kelionės pradžia. Įprastai trunkanti vos kelias akimirkas, ši ypatinga akimirka gali tapti ir 50 kilometrų iššūkiu, rašoma pranešime spaudai.
Žygis
Žygis / Organizatorių nuotr.

To liudininkais savaitgalį tapo didžiausi pėsčiųjų žygių organizatoriai Baltijos šalyse „TrenkTuras“. Pavasariniame žygyje Nemuno kilpomis su Gjensidige netrūko nei meilės, nei išbandymų, o siekti išsikeltų tikslų netrukdė jau ir tradicija tapę gamtos iššūkiai.

Lietaus išryškintas pavasaris

„TrenkTuro“ komanda juokauja, kad be gamtos stichijų masiniai žygiai jau nebeįsivaizduojami. Šįkart Prienuose susirinkusius žygeivius pasitiko lietus ir vėjas. Visgi tai, kaip sakė patys žygio dalyviai, tik skatino judėti pirmyn ir nestoviniuoti prie starto linijos. O delsti tikrai nebuvo kada, mat laukė nemenki kilometrų iššūkiai. Žygeiviai galėjo rinktis iš 7 skirtingų maršrutų: 8, 15, 20, 25, 34, 50 ar net 72 kilometrų.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Tiek drąsiausieji, tiek trumpesnes trasas pasirinkę žygeiviai išmaišė Prienų ir Birštono apylinkes, išvydo ne vieną išskirtinį geologinį objektą, pabuvojo istorinėse vietose, pavyzdžiui, Prienų malūno teritorijoje, kur anksčiau stovėjo viena gražiausių Lietuvoje Butlerio pilis. Kam nepakako „horizontalių žingsnių“ galėjo kopti aukštyn – į aukščiausią mūsų šalyje Birštono apžvalgos bokštą. „400!“ – sušuko ne vienas, pasiekęs viršūnę ir suskaičiavęs iki ten vedusius laiptelius. O nuo bokšto atsivėrė įspūdingos Nemuno ir žaliuojančių jo krantų panoramos. Žygeiviai sutartinai kartojo, kad tokio ryškaus pavasariško vaizdo be, iš pirmo žvilgsnio trukdžiusio, lietaus nebūtų.

„Ar tekėsi už manęs?“

Šiam žygiui romantikos suteikė ne tik atgimstanti gamta, bet ir patys žygeiviai. Poromis, šeimomis, su draugais ar kolegomis – visų veidus puošė šypsenos ir džiaugsmas. Jo ypač daug buvo mažųjų veiduose, mat kiekvienas įveiktas kilometras jiems buvo svarbi pergalė. Didžiausią laimėjimą pasiekusi septynmetė įveikė net 25 kilometrus ir „aplenkė“ šimtus suaugusiųjų!

Na, o vienai porai tai neabejotinai tapo svarbiausiu žygiu gyvenime. Kruopščiai viską suplanavęs ir su „TrenkTuro“ komanda suderinęs vaikinas 50 kilometrų stebino savo merginą slaptų vokų žaidimu, kuriuos reikėjo atsiimti tarpinėse stotelėse ir neatplėšti iki finišo. Mergina nieko neįtardama rinko juos, nes prieš žygį gavo laišką, esą jų pora atrinkta į specialų žaidimą. Tačiau finiše laukė ne organizatorių prizai, o kvietimas tapti jo sužadėtine ir, žinoma, įsimintiniausias priklaupimas ant kelio, gražiausias žiedas, stipriausi apsikabinimai bei didžiausia puokštė rožių. Vaikinui tai, ko gero, buvo ilgiausi kilometrai gyvenime, o sužadėtinei finiše – gražiausia pradžia bendro žygio per gyvenimą link.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Sveikame kūne – sveika siela

Kitų žygeivių laukė nors ir mažesnės, bet malonios ir sveikatai palankios staigmenos. Kartu su Sporto rėmimo fondu įgyvendinta sena „TrenkTuro“ svajonė – masiniuose žygiuose įrengti specialias sveikatingumo zonas. Jose „Eglės sanatorijos“ kineziterapeutai atlieka individualius kūno analizės tyrimus, konsultuoja, kaip pasiekti išsikeltų tikslų, taip pat pataria, kaip „atstatyti“ kūną po žygio – moko specialių volavimo ir tempimo pratimų. Kalbinti žygeiviai džiaugiasi, kad tai ne vienkartinis įvykis ir tokiose sveikatingumo zonose bus galima apsilankyti visų būsimų „TrenkTuro“ masinių žygių metu, tai esą ypač svarbu siekiant ilgalaikių rezultatų.

Na, o karjeros aukštumų šiame žygyje kvietė siekti „TransUnion“, įrengę išskirtines supynes. Tūkstančių žingsnių ir dešimčių kilometrų, ko gero, nebūtų pavykę įveikti be „Gjensidige“, „Hiatus“, „Eglės sanatorijos“ ir „Antėjos laboratorijos“ rūpesčio žygeivių sveikata bei poilsio stotelėse laukusių skanėstų. Žygeiviams energijos suteikė „Arimex“ riešutų mišiniai, „Gaidelio“ sausainiai, atgaivino „Hermis“ vanduo, o lauknešėliu namo dar tapo ir „Activus“ košės. Nepamiršti ir keturkojai žygeiviai, jie apdovanoti „Nature's Protection“ ir KIKA skanėstais-papildais bei, žinoma, medaliais.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Projektas („Žygiuoti – tai sportuoti“, vykdytojas – VšĮ „TrenkTuras“) bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pradėti vasarą trenkturiečiai kviečiami Lenkijoje. Jau birželio 11 dieną laukia premjera – pirmasis „TrenkTuro“ žygis Augustave. Žygeiviai galės susipažinti su įspūdingu miestu, įsikūrusiu tarp devynių ežerų, skalaujamu upės, garsėjančiu jau beveik 200 metų veikiančiu kanalu bei senąja giria. Kurį iššūkį pasirinksite jūs – 15, 27, 37 ar 52 kilometrų?

Daugiau informacijos: https://trenkturas.lt/augustavo-zygis-2022/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius