-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvertino naują turistinį objektą prie Palangos: jausmas – lyg statybose, o įėjimas – brangus

Liepos 5 dieną prie Palangos atidarytas miniatiūrų parkas „Babilono sodai“, kuriame eksponuojamos žymiausių pasaulio architektūros paminklų replikos. Kaip teigė jo savininkė Vita Aušrienė, per dieną, būna, apsilanko ir 1 000 lankytojų. Tačiau ne visi iš jų lieka patenkinti. Štai Romualdas pastebėjo, kad bilieto kaina – didelė, o įėjęs pasijunti, lyg vaikščiotum statybų aikštelėje.
Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“
Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į 15min besikreipęs Romualdas neseniai lankėsi „Babilono soduose“, o po apsilankymo atsiuntė savo vertinimą – 5 iš 10-ties balų. Jis pastebėjo, kad darbo, laiko įdėta nemažai, šauni ir pati idėja, tačiau su atsidarymu, pasak jo, gerokai paskubėta.

„15 eurų kaina suaugusiam, su prierašu, kad tai – su nuolaida ir kaina būtų 19 eurų, yra absurdiška, vertinant tai, kad didžioji dalis ekspozicijos tiesiog ant greitųjų paleista į apyvartą. Jausmas, lyg po statybas vaikščiotume.

Suprantame, prastovos yra nuostolis – tai faktas. Tačiau mokėti 15 eurų už asmenį, kai visur styro neužbaigti tiesti elektros instaliacijos bei santechniniai mazgai... Kai dekoracijos sumontuotos atmestinai, t. y., dideli tarpai ir pan... Įžymiosios Tadž Mahalo šventyklos keturi bokštai išsikraipę į visas puses“, – trūkumus vardijo parko lankytojas Romualdas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“

Anot jo, supainiotos ir lentelės su aprašymais: prie Graikijos panteono – lentelė su Italijos panteono aprašymu.

„Kokiam reikia beraščiui būti, kad padarytum tokią nedovanotiną „klaidą“? Taip, klaida kabutėse, nes tai nėra klaida. Kas domisi šiek tiek istorija ir sugebėjo baigti vidurinę mokyklą, supras, kad tai – apgailėtina! Ar ta vieta verta laiko? Taip! Ar ta vieta verta savo kainos? Ne! Net ir atsižvelgiant į tokius esminius faktorius, kad tai pradžia, viskas tik gerės. Tikėkimės, bet tai – ne faktas“, – niršo Romualdas, abejojantis, ar dar kada sugrįš į „Babilono sodus“.

Pastabos – stimulas tobulėti

15min susisiekė su parko įkūrėja Vita Aušriene. Ji maloniai reagavo į lankytojo išsakytas pastabas ir patikino, kad neklysta tas, kas nieko nedaro. Kritikuoti, smerkti, išsakyti pastabas, moters teigimu, yra vienas iš lengvesnių dalykų.

„Pastabas visuomet priimame. Kartais dirbi, darai ir nematai savo klaidų. Kai lankytojai pastebi, pasako, kas yra negerai, mes galime pasitaisyti – tai stimulas tobulėti ir eiti į priekį. Smagu, kad lankytojai lankosi ir pastebi, kas yra negerai. Gal ir mes patys matome savo klaidas, bet kai lankytojai pasako, stengiamės į jas kuo greičiau reaguoti“, – teigė V.Aušrienė.

Paklausta, ar jaučia, kad kaip studentams pritrūksta nakties prieš egzaminą, jiems pritrūko kelių dienų parką užbaigti, pašnekovė priminė, kad visuomet buvo kartojama, jog objektas nėra baigtinis. Parkas tobulės, augs. Juk augalas, kurių rūšių parke – daugiau nei 1 000, yra gyvas dalykas: nužydi, prireikia persodinti ir pan.

Jausmas, lyg po statybas vaikščiotume.

„Kad laidai kyšo, elektros instaliacijos, taip, sutinku. Šiuo metu nėra būtina elektra, nes vakarais yra šviesu. Apšvietimą numatę įrengti rudenį, tad kad nereiktų vėl iš naujo visko rausti, yra palikti laidai. Taip, gal jie nesižiūri vizualiai, bet supraskite ir mus – pinigai yra didžiuliai, viskas kainuoja ir labai brangiai. Nesinori bet kaip daryti, norisi daryti gražiai“, – paaiškino V.Aušrienė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“

Neatsidaręs nesužinosi

Kai kurios subtilybės, kas yra patogiau patiems klientams, pavyzdžiui, kur trūksta takelio, pasak parko savininkės, paaiškėja tik ėmus dirbti. Nors iš pradžių atrodė, kad viskas puikiai suplanuota.

„Štai, paaiškėjo, kad prie Tadž Mahalo klientai nori prieiti nusipaveiksluoti, tad ir rausiam naują takelį. Atsidarai ir pamatai trūkumus, kas yra ne taip, galbūt nepadaryta, galbūt ne vietoje padaryta. Neišbandęs nesužinosi, kaip mašina važiuoja“, – šyptelėjo 4 ha užimančio miniatiūrų parko savininkė.

Pasiteiravus, ar patys lankytojai jau spėjo pridaryti kokios žalos, V.Aušrienė patikino, kad ne, gal tik trūksta apsauginių tvorelių prie augalų, nes važiuodami paspirtukais vaikai ima ir dažnai į tuos augalus įkrinta.

Neišbandęs nesužinosi, kaip mašina važiuoja.

Pačių savininkų lūkesčiai, atidarius parką, pirmosiomis savaitėmis buvo patenkinti, tiesa, lankytojų srautas labai nevienodas ir priklauso nuo orų. Daugiausiai per dieną apsilankė daugiau nei tūkstantis žmonių.

Parko populiariausiu objektu jau spėjo tapti Eifelio bokštas, prie kurio groja prancūziška muzika: porelės šoka, bučiuojasi, paveiksluojasi prie iš gėlių pagamintos širdelės su Eifelio bokštu fone.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Palangos miniatiūrų parkas „Babilono sodai“

„Lankytojai džiaugiasi gėlėmis, supranta, kad daug darbo yra įdėta, pastangų, meilės. Daug priežiūros reikia. Vienu metu parką prižiūri 10 darbuotojų“, – patikino V.Aušrienė, neatskleidusi, kiek kainuos mėnesiui parko išlaikymas.

Didžioji investicija, kaip tikisi savininkai, atsipirks per 4–5 metus. Tiesa, dar šiemet norima pastatyti pastatą, kuriame veiktų kavinė ir suvenyrinė, tad teks investuoti dar daugiau.

Kas vieniems brangu, kitiems pigu

Paklausta apie rinkodarą, kaip nusprendė, kad įėjimas kainuos 19 eurų, pašnekovė pataisė, kad šiuo metu bilietas atsieina ne 19, o 15 eurų. Vaikai iki 5-erių metų įleidžiami nemokamai. Už vaikus nuo 5 iki 12 metų reikia mokėti 10 eurų.

„Atidarymo nuolaida, tikėtina, galios visą šį sezoną. Žinot, kaip yra su tomis kainomis... Kaip nustatyti, kokia žmogui ji bus nedidelė? Vieniems ir 5 eurai yra brangu, kitiems 25 eurai – nebrangu. Jei man brangus pyragas, aš jo neperku. Su kainomis yra slidus ir sudėtingas reikalas“, – paaiškino V.Aušrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius