Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavargusiems nuo europinio poilsio – spalvingasis Marokas: kodėl būtent jis?

Šiek tiek pavargusiems nuo europinio poilsio, trokštantiems išskirtinių potyrių, pažinties su kitokia kultūra Marokas – pats geriausias kelionių kąsnelis. Rožinės granitinės uolos, nepakartojamos architektūros tvirtovės, mamuto akmens arkos, paplūdimiai, ant medžių užsilipusios ožkos ir gabalėlis Sacharos. Klausimas, ar gali būti spalvingesnės atostogos nei Maroke?
Fesas
Legziros paplūdimys / Shutterstock nuotr.

Agadyras – viena žinomiausių, populiariausių ir turistų labiausiai pamėgtų Maroko krypčių. Šalies pietvakariuose ant Atlanto kranto įsikūręs ne tik pats keliautojams siūlo nemažai pramogų, bet yra ir patogus pasiekti kitus populiarius ir vertus dėmesio objektus.

Pakeri smėlio paplūdimiais

Pagrindinis dalykas, kodėl į Agadyrą traukia poros, šeimos su vaikais, svajokliai keliautojai ir jūros bei bangų mėgėjai – įspūdingi smėlio paplūdimiai. Viename svarbiausių Maroko kurortų puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra. Įvairių klasių – kiekvienam pagal kišenę – viešbučiai, puikiai atitinkantys kainos ir kokybės santykį, restoranai, kavinės, barai ir vandens pramogos – viskas, ko tik gali užsigeisti turistas.

Jei turistų pageidavimas būtų ramybė – išpildoma ir tai. Tiesa, pats Agadyras tam pritaikytas veikiausiai nėra – jis lyg tikras gyvsidabris, tačiau išlėkus iš energija trykštančio miesto, ramių ir jaukių paplūdimių, ramybės oazių rasti nesunku. Agadyras itin patrauklus vandens sporto, ypač banglenčių, mėgėjams. Paplūdimių ruožai ilgi, savo erdvę atrasti gali kiekvienas norintis, akį džiugina smaragdinis vanduo, o išlipus iš vandens kojas šildo auksinis smėliukas.

Marakešas – Maroko pasididžiavimas

Pasirinkus poilsį Agadyre ir planuojant vieną kitą kultūrinę išvyką, vienas iš labiausiai siūlomų variantų neabejotinai būtų Marakešas. Pastarasis yra vienu iš keturių „Maroko imperatoriškųjų“ miestų. Ketvirto pagal dydį šalies miesto senamiestis iš tiesų įspūdingas, jis įtrauktas ir į UNESCO saugomų objektų sąrašą.

123rf.com/Marakešas
123rf.com/Marakešas

Raudonuoju vadinamame mieste būtinai reikėtų aplankyti Bahios rūmus, Saadų dinastijos kapines ir Kutubijos mečetę. Svarbiausia besilankant Marakeše, nepraleisti progos užeiti į šurmuliuojantį ir verdantį rytietišką turgų. Kurgi geriau pajusi, kuo gyvena vietiniai žmonės, susipažinsi su jų maisto kultūra. Visa tai galite išvysti Džema al Finos aikštėje.

Atlanto pakrantėje jaukiai įsitaisęs as Suvaira

Dar viena itin dėmesio verta kryptis – as Suvaira. Jaukumu garsėjantis žvejų, amatininkų ir prekybininkų miestelis. Kadaise buvęs portugalų ir ispanų jūros uostas – visiškai kitoks nei likę Maroko kurortai. Jame dar išlikusi ir europietiška dvasia, šį kurortą mėgsta ramiam ir romantiškam poilsiui prioritetą teikiantys poilsiautojai. Tačiau tai nereiškia, kad as Suvaira miestelyje nerasite jokių pramogų. Viena iš jų – kiek mažesnis nei Marakeše, tačiau ne ką mažiau spalvingas rytietiškas turgus.

Tiesa, as Suvaira keliautojams nepasiūlys itin didelės prabangos, tačiau subtilumą – tikrai. Viešbutukai nedideli, tačiau sutvarkyti ir jaukūs. Be romantikų ir šeimų, šį kurortą itin pamėgę ir vandens sporto entuziastai, mat jiems čia sukurtos idealios sąlygos.

Žadą atimantis Tafrautas ir Tarudantas

Dėl ko dar verta vykti į Maroką? Neabejotinai Tafrautas. Atlaso kalnai ir Bahos upė davonos nuostabius gamtos reginius, tačiau didžiausias įspūdis dar tik lauks. Kartą pamatę Kasbah Tizurgane – berberų tvirtovę, niekada jos nepamiršite. To, kaip didingai ji stovi didžiulių rožinių granitinių uolų fone. Tiesiog nepakartojamas reginys. Tačiau jis, vykstant šia kryptimi, – ne paskutinis. Galiausiai dažnai sustojama ir prie Kerdous tarpeklio, kuris puikiai vainikuoja įspūdžių pilną dieną.

123rf.com/Tafrautas
123rf.com/Tafrautas

Sprendimas neaplenkti ir dar vieno Maroko perlo – Tarudanto, labai teisingas. Pastarasis neretai pavadinamas mažuoju Marakešu. Ko turistai nepamirš grįžę iš šios kelionės – tikrai aišku. Važiuojant aplink matai daugybę argano medžių ir tuntus ant jų įsitaisiusių… ožkų. Šią akiai neįprastą kombinaciją įsiamžina kiekvienas keliautojas. Tačiau vykti į Tarudantą verta ne tik dėl kasdakininkių ožkų. Aplankyti Kasbah tvirtovę ir Pašos rūmus – tiesiog būtina.

Nuo Mekneso iki Kasablankos

Marokas ne veltui dažnai pavadinamas kultūros lobynu. Norint įkvėpti Rytų kultūros su kaupu, reikėtų išsiruošti į vieną pačių svarbiausių Maroko miestų – Meknesą. Kadaise Alyvų Meknesu vadintas miestas garsėja derlingomis žemėmis ir alyvų giraitėmis. Atlasų kalnų apsuptas miestas buvo itin garbinamas aukštesnių visuomenės sluoksnių – kadaise čia buvo karalių vizirių rezidencija, vėliau ją puoselėjo ir sultonai.

123rf.com/Meknesas
123rf.com/Meknesas

Negali nepaminėti ir didžiausio Maroko miesto, šalies verslo sostinės – Kasablankos. Šis miestas iš tiesų išsiskiria iš Maroko spalvų. Esti ir ryškios europietiškos dvasios, ir gilių rytietiškų tradicijų. Be čadrų, galvos dangalų ir trumpais sijonais pasipuošusios moterys tik įrodo, kad Kasablanka – kontrastų miestas.

Tiesa, šiame mieste apstu ir lankytinų objektų, kurie savo unikalumu sužavės ne vieną keliautoją. Pradedant Muchamedo V aikšte, Ain Džabo pajūrio keliu, įspūdingos architektūros Sacre Coeur katedra, o baigiant šalies pasididžiavimu – antra po Mekos pagal dydį Chasano II mečete.

Nuo Sacharos iki nuostabių paplūdimių

Nors Marokas tik nediduku krašteliu liečiasi su Sachara, galimybių ten nuvykti apstu ir dažnas keliautojas šios pramogos neatsisako. Apie tai, kiek iš tokios kelionės galima parsivežti įspūdžių, galima tik įsivaizduoti.

Kalbant apie gamtą ir gražius reginius Marokas tikrai turi ką pasiūlyti. Vieni iš populiariausių objektų – įstabaus grožio paplūdimiai. Keliautojai itin mėgsta laiką leisti nepakartojamame Legziros paplūdimyje. Platus net 8 km ilgio ruožas turistus traukia ne tik dėl smėliuko ir žydro vandens. Legziros išskirtinis akcentas – dvi mamuto akmens arkos, susiformavo dėl erozijos.

23816420_l
23816420_l

Pasiilgusiems romantikos ir jūros puikus patarimas ir neregėto grožio pakrantė prie Essaouira, kuri vadinama Atlanto vandenyno pažiba. Unikalios gamtos mylėtojus turėtų sužavėti ir Souss Massa nacionalinis parkas. 338 kv. km ploto užimančiame parke, regis, telpa visa Maroko gamtinė įvairovė. Parke galima rasti daug itin retų gyvūnų rūšių, tarp kurių – šiauriniai plikieji ibiai, marmurinės antys ar Odveno žuvėdros.

Nenuostabu, kad vykstantieji į Maroką neretai net nežino, nuo kur pradėti tyrinėti šią nuostabią šalį. Norisi pamatyti viską ir iš karto. Mėgstantys viską suplanuoti, lankytinus objektus gali nusimatyti iš karto, tačiau tie, kurie planuoti iš anksto nemėgsta, taip pat neturėtų nerimauti. Agadyras priims labai svetingai, o kur keliauti toliau, veikiausiai pakuždės pati rytietiška dvasia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius