-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Sibirą traukiniais: pakeliui į Vladivostoką nuo šiol galima apžiūrėti ir veltinių muziejų

Rusijos mieste Kinešma, esančiame Ivanovo srityje, pro kurį skrieja Trans-Sibiro maršruto traukiniai, nuo šiol bus galima užsukti į „Veltinių muziejų“, kur jūsų kojas gali sušildyti gražūs, įmantrūs, spalvoti ar klasikiniai veltiniai. Ekspoziciją galima rasti viename seniausių namų visame Kinešmos miestelyje, skelbia rusų portalas „Ria – Novosti“.
Trans-Siberian traukinys vežantis iš Maskvos į Vladivostoką per visą Rusiją
Trans-Siberian traukinys vežantis iš Maskvos į Vladivastoką per visą Rusiją / „Scanpix“ nuotr.

Sokolovų šeimyna, jau 20 metų kurianti ir rankomis gaminanti veltinius, sugalvojo įkurti „Veltinių muziejų“. Lankytojai čia gali pamatyti daugiau nei 100 įvairiausių laikų, formų ir spalvų veltinių, realiai žmonių nešiotų ir specialiai ekspozicijai sukurtų.

Tarp eksponatų yra ir pilki veltiniai, itin populiarūs ankstyvuoju sovietmečiu „veltiniai – krosnis“, atrodančių kaip ilgas pilkas kaminas iki kelių su šiltu padu. Taip pat pamatysite veltinius – šachmatus, veltus gyvūnus, apautus veltiniais, knygas, apsuptas veltiniu, butelį iš veltinio ir daugybę kitų įvairiaspalvių veltinių. Įspūdingiausiais vadinami – didžiausias pasaulyje veltinis – 2,05 m aukščio batas. Ir patys mažiausi – siekiantys vos kelis centimetrus.

Be kita ko, muziejuje galima susipažinti ir pačiam išbandyti visą „nuo – iki“ procesą, paėmus į rankas avies vilnos gabaliuką, paversti jį siūlu arba veltinio skiaute. Čia, muziejuje, galima ir įsigyti spalvotų ar įdomesnių veltinių.

Šis muziejus yra viena iš nedaugelio pramogų, sugalvojusiems didžiąją Rusiją perskrosti traukiniais. Tokios laukinės „Trans-Sibiro“ kelionės Vakaruos vis labiau populiarėja, kaip neatrastas ir egzotiškas pasaulio maršrutas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius