Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joninės Plateliuose – Lietuvos mažojoje kultūros sostinėje

Vasara įsisiūbavo, o su ja ir gausybė įvairiausių renginių visoje Lietuvoje, bet šį kartą – apie Platelius, kurie penktadienio vakarą kviečia į tradicines Jonines, sekmadienį – į Šv. Petro ir Pauliaus atlaidus, liepos 1-ąją – į daug gerų emocijų dovanosiančią Petrinių šventę, o nuo liepos 6-osios – į tradicinius koncertus ant Platelių ežero vandens!
Plateliai kviečia į Joninių šventę
Plateliai kviečia į Joninių šventę / A.Kuprelytės nuotr.

Pentadienį, birželio 23-iąją, nuo 20 valandos – Joninės Platelių ežero pašonėje. Daug šokių, dainų, tradicijų, papročių ir ritualų, kurie tęsis iki pat saulės užtekėjimo. Žodžiu, laukia tikras „saldainis“ tradicinių švenčių mėgėjams! Kupoliavimas, vainikų pynimas ir plukdymas, šokinėjimas per laužą ir visų pamėgtas šokis „Oira oira“ tikrai bus!

Birželio 25-ąją, sekmadienį, 12 valandą Platelių Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčioje vyks šventiniai atlaidai (mat parapija šiemet švenčia garbingą 500 metų jubiliejų), o po jų – vaišės bažnyčios kiemelyje. „Nesu tikras, ar ant vaišių stalo bus „karštų“, bet šviežio Petrinių medaus su naminiu sūriu tikrai pasmaližiausite“, – sako Platelių seniūnas Robertas Šimkus.

Liepos 1-ąją, kitą šeštadienį, nuo 17 valandos, prie Platelių ežero – ilgai laukta PETRINIŲ šventė! Petrinės – viena pagrindinų Platelių, kaip Lietuvos mažosios kultūros sostinės, švenčių. Jos metu bus galima paskanauti įvairiausių žemaitiškų tradicinių patiekalų, įsigyti įvairių rankdarbių ir suvenyrų, pašokinėti ant pripučiamos pilies vienoje rankoje laikant kavos puodelį, o kitoje, pavyzdžiui, – cukraus vatos „debesėlį“... „Tačiau visa tai nublanks prieš tai, kas jūsų lauks ant didžiosios scenos. Pirmiausia – įvairių vietinių ir kaimyninių miestelių kolektyvų pasirodymai. Vėliau, girdėjau, dalyvaus ir garsusis šokių ansamblis „Suvartukas“, jei tik spės grįžti iš gastrolių po Ameriką, dar vėliau, nuo 21.30 valandos, visus stebins ir žavės įspūdingoji pagal Platelių ežero legendas sukurta žemaitiška roko opera „Gervaza dūzgės“, kurią atliks mūsų kraštietė plungiškė Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“. Žodžiu, gera nuotaika ir patogi avalynė šiam vakarui – privaloma“, – šmaikštauja seniūnas Robertas.

Ir dar. Liepos 6, 7, 8 dienomis vyks pamažu tradiciniu tampantis renginių ciklas „Muzika ant vandens“: tris vasaros vakarus, pasitelkiant nuostabų Platelių ežero foną, vyks pučiamųjų orkestro pasirodymas, teatralizuota inscenizacija, mados kolekcijos pristatymas, elektroninės muzikos kompozicija ir t. t. Žodžiu, bus „ledas“ vasaros viduryje!

„Visiems, o ypač – Jonams ir Janinoms, linkiu gražaus ir saugaus Joninių savaitgalio ir iki susimatymo Mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje 2023 – Plateliuose!“, – kviečia seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius