-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 06

Kaliningradas – Europos Las Vegasas? Atskleidė, kodėl ši idėja taip ir nebuvo įgyvendinta

Pakalbėkime dar apie egzotiškus kraštus? Jei po tokio pasiūlymo jūsų galvoje sukilo mintys apie palmes, piranijas, ananasus ar bananus, tai tegul jos kuriam laikui praeina kaip atėjusios – kalbėsime apie kitokio tipo egzotiką. Šiandien dar kartą pašnekėsime apie egzotiką, esančią kitapus Nemuno (ne, ne Aleksotas, ne Marvelė, ne), tai yra kairiajame jo krante – leidžiantis žemyn upe nuo Smalininkų. Kalbu, be abejo, apie mūsų nedraugiškus kaimynus – Karaliaučiaus, arba rusiškai vadinamo Kaliningrado, sritį. Negi ji jums ne egzotika?
Miliūnų kaimas
Miliūnų kaimas, Kaliningrado sritis / Vaido Mikaičio nuotr.

Nors tam kraštui jau esame skyrę nemažai dėmesio, akivaizdu, kad ta keista kaimyninė teritorija lietuvius vis tiek domina, ypač dabar, vykstant karui. Tas trumpas priešpandeminis epizodas, kai elektroninės vizos dėka į Karaliaučių patekti buvo lengva, jau yra praeityje ir dabar tas kraštas vėl tapo mistifikuotu ir baugiu – niekas per daug nežino, kas jame vyksta. Man taip jau susiklostė, kad dar iki pastaruosius kelis metus pasauliui tekusių išbandymų, jame lankiausi gan dažnai, jaučiuosi kažką apie jį žinantis, tad – kodėl gi nepasidalinti įspūdžiais?

Vaido Mikaičio nuotr. / Tolminkiemis
Vaido Mikaičio nuotr. / Tolminkiemis

Ko ten taip dažnai grūsdavausi, paklausite? Gal aš koks šnipas ar Putino gerbėjas? Ne, viskas yra daug paprasčiau. Aš ten keliaudavau vokiškosios dvasios pagaudyti. Jau esu sakęs, kad Karaliaučiaus kraštas daugelį šimtmečių priklausė vienokiai ar kitokiai vokiečių valstybei, o tarpukariu tai buvo vieninteliai Lietuvos vartai į Vakarus. Tad aš, kaip didžiulis tarpukario fanas, norėjau bent truputį prisiliesti prie mūsų to laikotarpio kaimynų, kurių palikimas vis labiau nyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius