-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas vyksta lėktuve, kai miršta keleivis? Skrydžių palydovai atskleidė šiurpinančią realybę

Lėktuvo įgulos darbuotojai paaiškino, kad neretai pasitaiko, jog keleivis miršta būdamas lėktuve, o tolesni veiksmai priklauso nuo kiekvienos situacijos, rašoma „Daily Star“.
Skrydžių palydovai atskleidė, kas nutinka, kai lėktuve kažkas miršta
Skrydžių palydovai atskleidė, kas nutinka, kai lėktuve kažkas miršta / 123RF.com nuotr.

Viena skrydžių palydovė paaiškino, kas nutinka, kai skrydžio metu miršta žmogus, o kiti teigė, kad situacija gali skirtis priklausomai nuo to, kaip žmogus miršta, ir nuo skrydžio trukmės.

Skrendant lėktuvu gali nutikti įvairių dalykų – galite pastebėti, kad kitas keleivis tampa nedrausmingas, pamatyti skrydžių palydovą, dalijantį nemokamus daiktus, arba išgirsti lėktuvo įgulos slaptus kodus. Tačiau vienas iš baisiausių ir labiausiai trikdančių vaizdų – kai kelionės metu kas nors miršta.

123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu
123RF.com nuotr. / Skrydis lėktuvu

Nors tai neįprasta pastebėti, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad kiekvieną dieną vyksta tūkstančiai skrydžių, žmonių mirtys lėktuve nėra neįprastas reiškinys. 35 000 pėdų (apie 11 000 km) aukštyje įgula nelabai ką gali padaryti, tik stengtis, kad kiti keleiviai nieko nežinotų apie tragediją.

Turėkite omenyje, kad dažniausiai mirštantys žmonės nekrenta negyvi tiesiog savo vietose.

„Global Rescue“ medicinos direktorius daktaras Arnoldas Seidas anksčiau „CN Traveller“ sakė: „Nėra įgaliojimo keisti skrydžio trajektoriją mirties skrydžio metu atveju. Pilotas turi laikytis tam tikrų pranešimo taisyklių, priklausomai nuo šalies ir paskirties oro uosto jurisdikcijos, taip pat bendrovės protokolo“.

Tuo tarpu „TikTok“ skrydžių palydovė Sheen Marie atskleidė įgulos požiūrį, kai skrydžio metu kas nors miršta.

Ji sakė: „Jei juos ištinka širdies smūgis ir jie miršta, o mes nieko negalime padaryti ir negalime pradėti dirbtinio kvėpavimo, mes tiesiog lauksime, kol pasieksime galutinį kelionės tikslą. Mes ketiname laikyti tą negyvą kūną ten, kur jis yra“.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas

Tačiau kitas įgulos narys paaiškino, kad taip būna ne visada, ir jei bus aišku, kad kam nors yra iškilusi skubi sveikatos problema, jie įsitrauks ir bandys padėti.

Jis sakė: „Turėkite omenyje, kad dažniausiai mirštantys žmonės nekrenta negyvi tiesiog savo vietose. Jie nugriūna, mes darome jiems dirbtinį kvėpavimą, kviečiame gydytoją, jei situacija pakankamai rimta, paprastai jau vykstame į kitą oro uostą ir dauguma keleivių žino, kad lėktuve reikalinga skubi medicininė pagalba.

Per pilotų kabiną nuolat bendraujame su skubios pagalbos tarnybų gydytoju, kuris, jo nuomone, duoda nurodymus, kada nutraukti dirbtinį kvėpavimą. Kitais atvejais esame instruktuoti niekada nenutraukti dirbtinio kvėpavimo (ir kitos medicininės pagalbos), nebent tai aiškiai nurodys gydytojas arba kol kur nors nusileisime ir mus perims medikų komanda“.

Tačiau jei kas nors miršta ir jam negalima padėti, tolimųjų reisų skrydžių palydovė sakė, kad yra tam tikri saugojimo procesai.

Ji paaiškino: „Jei įmanoma, kūną suvyniojame, bet visada paliekame atvirą aplink galvą, nes ją gali uždengti tik budintis gydytojas (t. y. net ne keleivis, kuris yra gydytojas).

Kai skrydžio metu keleivis suserga, įgula nedelsdama įvertina situaciją.

Lisa, bendradarbiaudama su „My Voyage Scotland“, dienraščiui „Metro“ papasakojo, ką įgula gali daryti, jei kas nors susirgtų. Ji sakė: „Kai skrydžio metu keleivis suserga, įgula nedelsdama įvertina situaciją. Esame apmokyti teikti pagrindinę pirmąją pagalbą ir lėktuve turime skubios medicinos pagalbos rinkinius.

123RF.com nuotr. / Lėktuvas
123RF.com nuotr. / Lėktuvas

„Pirmiausia reikia paklausti, ar skrydžio metu yra medikų, norinčių padėti. Taip pat bendraujame su pilotų kabina ir informuojame kapitoną apie situaciją. Priklausomai nuo sunkumo, įgula gali suteikti pagrindinę pagalbą, pavyzdžiui, suteikti deguonies, vaistų ar kitų pirmosios pagalbos priemonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius