Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiai pasipuoš unikaliu kūriniu

Kėdainių krepšinio klubo „Nevėžis“ iniciatyva ir kvietimu neseniai mieste lankėsi visame pasaulyje žinomas gatvės menininkas KIWIE. Savo veido neatskleidžiantis latvis jau išsirinko pastatą Kėdainiuose, ant kurio sienos netrukus turėtų atsirasti unikalus jo kūrybinis darbas.
KIWIE darbas
KIWIE darbas / Feisbuke paskelbta nuotr.

Pasirinko sporto salę

KIWIE gerą pusdienį praleido pačiuose Kėdainiuose. Jis atvyko jau „pagooglines“ ir virtualiai apžiūrėjęs jam įdomius ir patrauklius mūsų miesto pastatus.

Vis dėlto dar ir apžiūrėjęs juos savo akimis, menininkas išsirinko senąjį Vilainių krepšinio salės pastatą, kuriame net kelis dešimtmečius vyko legendinės vyrų krepšinio komandos „Nevėžis“ varžybos. Ką ant jos pasiryžęs įamžinti, gatvės menininkas KIWIE kol kas neatskleidžia.

Kuria monstrų bendruomenę

Po slapyvardžiu KIWIE besislepiantis gatvės menininkas yra vienas iš pirmųjų grafičio meno kūrėjų Latvijoje.

Kūrėjas iškilo 2005 metais, kai sukūrė unikalų ir labai mielą personažą „Riebų monstrą“ (The Fat Monster).

Savo kūryboje menininkas gatvės mene suderina grafikos bei mados dizaino elementus. Dažniausiai jis kuria skirtingų nuotaikų, labai mielus ir itin spalvingus monstriukus ar gyvūnų personažus ir juos „nutupdo“ įvairių šalių miestuose.

Taip kuriasi monstrų bendruomenė visame pasaulyje ir formuojasi net savotiškas judėjimas. Pamatyti ir atpažinti monstrą bet kuriame mieste ir užsiregistruoti − linksmas užsiėmimas.

Išmaišė Lietuvą

Krepšinio klubo „Nevėžis“ direktorius Vytenis Gulbinas pakvietė klubo partnerius ir pasirūpino, kad Kėdainiai atsirastų ir šiame monstrų žemėlapyje. Pasaulinio garso menininko kūryba ir fantazija papuoš mūsų miestą ir suteiks gyventojams džiaugsmo, o miestui – daugiau žinomumo.

Nuo spalio vidurio išmaišęs Lietuvoje senas pionierių stovyklas, apleistus pramogų parkus, karines ir malūnsparnių remonto bazes, KIWIE jau paliko mūsų šalyje savo kūrinių. Vieną iš savo kuriamų personažų – monstriuką KIWIE įkurdino ant seno medinio namelio sienos apleistoje pionierių stovykloje.

Ir jūs sekite autorių bei atsirandančius vis naujus personažus „Facebook“ ir „Instagram“ platformose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius