Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 05

Keliolika valandų automobiliu ir esate lietuvių knibždančiuose kalnuose: kaip įveikti Zakopanės Tatrus

Lagaminai sukrauti. Kava kunkuliuoja termose. Iš Dzūkijos sostinės į Lenkijos kalnų kurortą Zakopanę išvažiuojame anksti – 3 val. Idėja paprasta – kol pirmokė, įsitaisiusi kelioninėje kėdėje, išsimiegos, jau būsime pasiekę kelionė tikslą. Bet kokia kelionė be keistų nutikimų? Pirmą kartą gyvenime persikeliame į kultinį mylimo Billo Murray filmą „Švilpiko diena“ ir 3 val. laikmetį išgyvename keletą kartų. Kaip taip įmanoma, klausiate?

Išvykstame naktį, kai įvedamas žiemos laikas. Gana ankstus rytas – neskubame. Nesinori kelionės pradžioje susidurti su kokiu nors iš miško iššokusiu ir apsimiegojusiu šernu ar briedžiu – riedame neskubėdami. Dar nepasiekus Lenkijos sienos laikrodis išmuša 4 val.

Laikrodis atsisuka valanda atgal – štai ir žiemos laikas. Pirmas sugrįžimas laiku – telefonuose laikrodis sukasi valanda atgal.

Antras toks laiko atsisukimas įvyksta kirtus Lenkijos sieną – štai ir vėl 3 val. Galvoje šmėkšteli mintis, ar nebūsime apsiskaičiavę su kelionės laiku: iki Zakopanės 11–12 val. kelio automobiliu su sustojimais, bet su įprastu kelionės laiku, o ne kelionės dieną vasaros laikui keičiantis į žiemos laiką, lapkričio pradžioje. Mūsų kelionės atveju para prailgėja dviem valandomis – gerai, kad šis laikas tęsiasi atostogų sąskaita, svarstau iš termoso gurkšnodamas kavą.

Mūsų kelionės atveju para prailgėja dviem valandomis – gerai, kad šis laikas tęsiasi atostogų sąskaita.

Ką padarysi – kelionė be nesuplanuotų nutikimų yra ne kelionė.

Lenkijos keliai – puikūs. Kone kas keliolika kilometrų – degalinės su greito maisto užkandinėmis. Neretai ir kelias apšviestas. Žodžiu, kaip vairuojantis atostogautojas tuo metu džiaugiuosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius