-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl amžino pavasario salą Madeirą verta aplankyti vasarą?

Dėl savo ypatingo klimato, Madeira dažnai pavadinama amžinojo pavasario sala, nes išties čia beveik visus metus laikosi nuosekliai šilta bei maloni temperatūra. Bet nepaisant to, kad orai čia draugiški visus metus, vasara yra ypatingai geras laikas Madeirai atrasti, nes tuomet keliautojus lepina ne tik geri orai, bet ir turininga kultūrinė programa, rašoma kelionių organizatoriaus „Itaka“ pranešime žiniasklaidai.
Kamara de Lobosas, Madeira
Madeira / 123RF.com nuotr.

Birželį vasaros atidarymo akcentas – Atlanto festivalis

Atlanto festivalis pirmą kartą surengtas 2002-aisiais metais. Šis festivalis – tai vasaros atidarymo šventė, trunkanti visą birželio mėnesį. Šią šventę sudaro trys pagrindiniai elementai: Madeiros muzikos festivalis, tarptautinis fejerverkų konkursas ir orkestrų pasirodymai.

Klasikinės muzikos pasirodymai vyksta Palacio de São Lourenço, Teatro Municipal Baltazar Dias ir keliose Funšalio bažnyčiose, taip pat Mudas šiuolaikinio meno muziejuje Kalhetoje. Fejerverkų konkurso programą patogiausia stebėti Funšalio įlankoje, o orkestrų pasirodymai vyksta Funšalio centre.

„Itaka“ kelionių ekspertė Daiva Strumskienė atkreipia dėmesį, kad jei šiemet planuojate aplankyti Madeiros saloje birželio mėnesį, tuomet savo kalendoriuje pasižymėkite birželio 3, 10, 17 ir 24 dienas.

123RF.com nuotr. / Funšalis
123RF.com nuotr. / Funšalis

„Būtent šeštadieniais atsiskleidžia įspūdingiausi Atlanto festivalio vaizdiniai. Šiomis dienomis vyksta tarptautinio fejerverkų konkurso pasirodymai, kurie dangaus skliaute apjungia pirotechnikos naujoves ir pažangą bei savo kūrybingumą. Tai lyg savotiška repeticija prieš vieną įspūdingiausių Naujųjų metų sutikimo reginių – šventinius fejerverkus gruodžio 31-ąją Funšalio krantinėje“, – pasakoja D.Strumskienė.

Liepą ryškių įspūdžių kupinas Funšalio džiazo festivalis

Liepos pradžioje į Madeirą turėtų suskubti muzikos entuziastai, mat čia vyksta Funšalio džiazo festivalis, į kurį susirenka žinomi džiazo atlikėjai iš viso pasaulio. Šiemet šis festivalis vyks liepos 6–8 dienomis. „Festivalis siūlo išskirtinius pasirodymus, apimančius skirtingus džiazo stilius ir žanrus. Todėl visai nesvarbu, ar esate džiazo mėgėjas, ar tiesiog vertinate gerą muziką, šis renginys nepaliks abejingų“, – rekomenduoja kelionių ekspertė.

123rf.com / Madeira
123rf.com / Madeira

Šiemet festivalyje pasirodys net šeši ryškus džiazo atlikėjai bei kolektyvai. Liepos 6-ąją festivalį atidaro atlikėjai iš Amerikos: pirmasis pasirodo pianistas Emmetas Cohenas, o vakarą pratęs vokalisto Kurto Ellingo ir gitaristo Charlio Hunterio projektas „Superblue“. Antrąją festivali dieną pasirodys portugalo Bernardo Moreira sekstetas bei amerikietė džiazo vokalistė Samara Joy.

O festivalį uždaro saksofonistas iš Ispanijos Perico Sambeat kartu su Funšalio džiazo orkestru, taip pat pasirodys ir amerikietė perkusininkė Terri Lyne Carrington.

Rugpjūtį Madeiroje susipina kvapai ir skoniai

Rugpjūčio mėnesį Madeiroje vyksta Festa da Alegria, tai aromatiniams ir vaistiniams augalams skirtas renginys. „Tai giliomis tradicijoms alsuojantis renginys, kurį organizuoja Casa do Povo ir San Roque regionai, siekdami atskleisti Madeiroje vis dar puoselėjamas kaimo tradicijas“, – sako D.Strumskienė.

123rf.com nuotr. / Madeira
123rf.com nuotr. / Madeira

Kitas rugpjūčio renginys patiks gastronomijos gerbėjams, mat tai vietinės žuvies espados – juodosios kalavijos (angl. Black Scabbardfish) – festivalis. Ši giliavandenė žuvis vizualiai yra labai išskirtinė: juoda, itin didelėmis akimis bei aštriais dantimis. Bet nepaisant grėsmingos išvaizdos, pagamintos žuvies skonis yra itin geras.

Linksmybes ir gastronomiją derinančioje juodosios kalavijos šventėje atskleidžiamas visas žuvies kelias, nuo žvejybos, iki jos paruošimo. Šventės metu vyksta ne tik muzikiniai, bet ir maisto gaminimo pasirodymai, kurių tikslas pristatyti šią ypatingą žuvį.

Vasaros finišas su vyno festivaliu

Vasarai atėjus į pabaigą, rugpjūčio 31-ą dieną, Madeiroje prasideda įžymusis vyno festivalis, kuris apjungia tradicijas, kultūrą ir etnografiją. D.Strumskienė atkreipia dėmesį, kad šiame renginyje svarbiausia ne pats vynas, o Madeiros salos vynuogininkystės paveldas

123RF.com nuotr. / Madeira
123RF.com nuotr. / Madeira

„Renginio metu siekiama atskleisti Madeiros vyno istoriją ir tradicijas, todėl skirtingose salos vietovėse vyksta įvairios pramogos: vynuogių trypimo demonstracijos, vyno gamybos procesų edukacijos, ekskursijas po vyno rūsius. Tad kalendorinės vasaros pabaigtuves ir rudens pasitikimą tikrai praskaidrins šios autentiškos ir išskirtinės patirtys, kurių nevalia praleisti“, – sako D.Strumskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius