Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių vaistų pasiimti į kelionę su vaikais?

Artėjant vasarai, aktyviausiam šeimos atostogų sezonui, keliones su mažais vaikais planuojantiems tėveliams dažnai kyla klausimas – kokių vaistų pasiimti į kelionę?
Šeimos atostogos
Šeimos atostogos / 123rf.com nuotr.

Pradėkime nuo to, kad susikrauti visko visiems atvejam tikrai nebūtina – prireikus daug vaistų galėsite įsigyti vietinėje vaistinėje.

Svarbiausia pasiimti specifinių receptinių vaistų, jei vaikui tokių reikia, pavyzdžiui, nuo alergijos – pasirūpinkite, kad kelionės metu tikrai jų nepritrūktumėte. Vykdami į užsienio šalį, taip pat turėkite su savimi gydytojo receptą, kad prireikus galėtumėte įrodyti, jog šie medikamentai tikrai būtini.

Atvykus taip pat pravartu pasidomėti, kur rasti artimiausią vaistinę ar ligoninę, ypač jei keliaujate savarankiškai, be gidų arba kur nors atostogausite ilgiau, o jūsų nakvynės vieta bus atoki.

123RF.com nuotr./Šeimos atostogos
123RF.com nuotr./Šeimos atostogos

O kiti toliau išvardinti vaistai ir pagalbinės priemonės – pačios būtiniausios, jų gali prireikti visai šeimai, todėl verta jų visuomet turėti – jei prireiktų oro uoste, traukinyje ar automobilyje.

Štai kas turėtų būti jūsų kelioninėje vaistinėlėje:

Vaistai nuo skausmo ir karščiavimo

Niekuomet nežinote, kas gali nutikti – mažyliai gali smarkiai susitrenkti, pasigauti nemalonų užkratą, pasikeitusi aplinka ir įspūdžių gausa gali pažadinti ilgai organizme snūduriavusią infekciją.

Kelionės pradžioje ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems dažnai ima perštėti gerklę.

Kol aiškinsitės priežastis ir ieškosite specifinio gydymo, karščiavimą ir skausmą malšinantys vaistai padės vaikui pasijusti geriau. Jie turėtų būti tokie, kurių galima duoti vaikams, nes suaugusiems skirtuose vaistuose dažnai būna didesnė kai kurių komponentų, tokių kaip paracetamolis, koncentracija.

Vėsinantis kremas / gelis

Kuo universalesnis, tuo geriau – odą raminantis ir vėsos pojūtį suteikiantis tepaliukas padės nudegus saulėje, susimušus, apsideginus, ar įgėlus vabzdžiui.

Vaistai nuo apsinuodijimo maistu

Jei keliaujate į tolimus kraštus, rizika, kad sutriks virškinamojo takto veikla, gana didelė, ypač kai vaikai maži ir ne visuomet laikosi higienos – kas žino, kokių mikrobų nuo neplautų rankyčių pateks į lėkštę? Egzotinėse šalyse maistas taip pat ne visuomet ruošiamas taip švariai, kaip pas mus.

Be to, mažylių organizmas apskritai jautriau reaguoja į nepažįstamus ingredientus, o svečioje šalyje bus kitokia mikrobiologinė aplinka, prie kurios virškinimo sistemai gali būti sunku iškart prisitaikyti, todėl gali suskausti pilvuką, atsirasti vidurių užkietėjimas.

123RF.com nuotr./Vaikui skauda pilvą
123RF.com nuotr./Vaikui skauda pilvą

Pravartu su savimi turėti virškinimo fermentų bei gerųjų žarnyno bakterijų miltelių arba kapsulių bei paprasčiausių aktyvintos anglies tablečių, kurios padeda apsinuodijus.

Pleistrai ir tvarsčiai

Jų gali prireikti įvairiausiais atvejais, ir ne tik vaikams. Jei laisvalaikį leisite aktyviai – važinėsitės dviračiais, kopsite į kalnus, žaisite sportinius žaidimus ir panašiai, tikrai galite pargriūti ir nusibrozdinti, įsidurti, įsibrėžti.

Suaugusieji į tokius dalykus reaguoja gana ramiai, o štai vaikai gali išsigąsti kraujo ir supanikuoti. Net jei žaizdelė visai nedidelė, geriau ją užklijuoti pleistru – ir kad nepatektų infekcija, ir kad vaikas pasijustų ramiau.

Pastilės gerklei

Kelionės pradžioje ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems dažnai ima perštėti gerklę. Taip nutinka dėl automobiliuose ir lėktuvuose naudojamų oro kondicionierių, dėl skersvėjo, o karšto klimato kraštuose – dėl didelių temperatūrų skirtumų lauke ir kondicionieriais vėsinamose patalpose. Pasiimkite į kelionę gerklės skausmą malšinančių pastilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius