-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur geriausia vykti žiemą? Pažintinės kelionės atskleis šalių paslaptis

Prasidėjusi vasara dovanojo tik apie atostogas verčiantį galvoti karštį, todėl daugelis jau pakuojasi lagaminus ir traukia prie jūros. Posakis „Roges ruošk vasarą“ labai tinka atostogaujantiems žiemą, todėl nevertėtų delsti ir žemos atostogas pradėti planuoti jau dabar.
Žiema
Žiema / 123RF.com nuotr.

Vasarą pailsėjus ir atgavus jėgas žiema yra pats tinkamiausias metas pamatyti kitokių spalvų pasaulį ir artimiau susipažinti su įspūdingiausiais žemės kampeliais. Viskas, ką reikia padaryti, tai išsirinkti trokštamą aplankyti vietą, o visais kitais reikalais už Jus pasirūpins „Novaturas“.

Pamiršti kelionių rūpesčiai

Šis žiemos sezonas bus kaip niekada kupinas nuotykių ir naujų krypčių. Kiekvienas galės rasti ne tik tinkančią kelionę, bet ir pasirinkti priimtiniausią keliavimo būdą. 38 skirtingos pažintinės kelionės lėktuvu arba autobusu, iš kurių 8 — visiškai naujos. Diskomforto keliaujant, nuolatinio skubėjimo ar laiko stygiaus patirti tikrai neteks.

Poilsiaujantys žiemą galės išbandyti laiko jau patikrintas ir aukščiausios klasės atostogas garantuojančias kryptis, kurių įspūdžius sustiprins įdomiausias detales apie šalį atskleisiantys profesionalūs kelionių gidai. Jie pasiryžę keliautojus lydėti ir į visų pamėgtas trumpąsias savaitgalio keliones lėktuvu, ir į tolimas egzotiškas šalis.

Pažintinės kelionės jau seniai nebeasocijuojasi su nepatogumais, nes jų servisas keičiasi ir taikosi prie pačių išrankiausių keliautojų poreikių. Norintys užsitikrinti atostogas be rūpesčių vis dažniau renkasi kelionių organizatorių pažintines keliones. Atostogos už jus bus suplanuotos: sudarytas planas, užsakytos nakvynės, garantuotas nuvykimas iš taško A į tašką B be jokio galvos skausmo ir kelio ženklų ar žemėlapio studijavimo. Vietoje to galėsite dairytis pro langus ir grožėtis įstabiais miestų bei gamtos vaizdais.

Pamiršite bėdą, kad negalite susišnekėti šalyje, į kurią visą laiką svajojote nuvykti, nes tai už jus padarys atsakingi asmenys. Nereikės jaudintis, kad nežinote kultūrinių skirtumų, dėl kurių galėtumėte patekti į nemalonią padėtį, nes apie viską būsite informuoti. Todėl belieka išsirinkti vieną iš naująjį sezoną siūlomų krypčių, tinkamą datą ir užpildyti prašymą. Tuomet, laikui atėjus, beliks susipakuoti lagaminus.

Savaitgalio išvyka — pabėgimas nuo rutinos

Įsisukus į rutiną kartais atrodo, kad niekada nepavyks ištrūkti iš besisukančio darbų ir kasdienybės rato ir leisti sau atsikvėpti. Tuomet nekantriai skaičiuojame dienas iki atostogų, per kurias galėsime aplankyti dar nematytas vietas ir susipažinti su naujais žmonėmis bei kultūromis.

Pasirodo, kad norint atsikvėpti visiškai nereikia išnaudoti visų per metus sukauptų atostogų dienų. Ketvirtadienio ryte dar galite pusryčiauti namuose, vakarieniauti jau Eifelio bokšto papėdėje, o pirmadienį, prikaupę neišdildomų įspūdžių, žvalūs ir pailsėję, kaip įprastai, būti savo darbo vietoje. Įgyvendinti tokį planą labai paprasta — pažintinių kelionių trukmė gali būti vos kelios dienos. Jų tikrai užteks susipažinti su gražiausiomis šalių sostinėmis.

123RF.com nuotr./Paryžius žiemą
123RF.com nuotr./Paryžius žiemą

Savaitgalio kelionių pasiūla šį žiemos sezoną dar labiau išaugo, nes trumpus atitrūkimus nuo kasdienybės atradę poilsiautojai vis dažniau nori jais pasinaudoti. Gal skamba kiek neįtikėtinai, tačiau vos 4 dienų užteks, kad lankomas miestas spėtų atskleisti jums visas savo paslaptis.

Įspūdingai praleisti savaitgalį gali kiekvienas, kad ir kokių išskirtinių poreikių turėtų. Keliautojų su mažaisiais Laplandijoje lauks Kalėdų Senelis. Čia ne tik pamatysite, kokioje trobelėje ir kaip gyvena mylimiausias pasaulio Senelis, bet ir paglostysite jo elnius. Ekstremalių pramogų čia taip pat netrūks — kiekvienas galės pasivažinėti sniegaeigiais. Po nuotykių kupinos dienos bus pats geriausias metas pasimėgauti laplandinių uogų arbata.

123RF.com nuotr./Šiaurės pašvaistė Laplandijoje
123RF.com nuotr./Šiaurės pašvaistė Laplandijoje

Norintiems daugiau egzotikos savaitgaliui puikiai tiks Stambulas, kurio turgus lūžta nuo įvairiausiems skoniams galinčių įtikti suvenyrų. Šis didmiestis užburs spalvomis, šviesomis ir Artimųjų Rytų kontrastus išryškinančiais kvapais.

Roma — geriausias pasirinkimas norintiems prisiliesti prie senosios istorijos. Net neįsivaizduojate, kiek dar negirdėtų ir nematytų dalykų slepiasi Italijos širdyje. Per trumpą laiką spėsite susipažinti su antikine miesto dalimi, bohemiškais rajonais, aplankyti Vatikaną ir, žinoma, pasimėgauti vynu bei tikra itališka pica. Visur lydintis gidas išduos, kur Romoje galima paragauti neįtikėtino skonio garsiųjų gelato desertų.

Meilės miestas Paryžius — geriausias pasirinkimas trokštantiems romantikos. Dėl to niekas nedrįstų ginčytis. Romantiškiausiame pasaulio mieste patirsite neišdildomų įspūdžių, žadą atims nuo Eifelio bokšto atsiverianti panorama bei Luvro muziejuje kabančios Monos Lizos šypsena. Čia kiekviename žingsnyje jusite istorijos alsavimą ir nevaržomą laisvo miesto dvasią. Paryžiuje daug mažų, jaukių kavinukių, tad tikrai gero vyno taurė ir autentiškas pancūziškas, kartais nosį dėl savo kvapo riečiantis sūris taps baigiamaisiais ilgos ir turiningos dienos akordais.

123RF.com nuotr./Paryžius
123RF.com nuotr./Paryžius

Norint visa tai patirti tereikia kalendoriuje pasižymėti artimiausią laisvą savaitgalį, susipakuoti reikalingiausius daiktus, pasikrauti fotoaparatą, kad būtų galima įamžinti įspūdingiausias akimirkas, ir suplanuotą savaitgalį praleisti visiškai kitaip. Taip, kad apie jį visiems pasakoti norėsis dar ilgai.

Egzotiškos ir kontrastingos šalys su kerinčia istorine praeitimi

Jei norisi, kad atostogos būtų ne tik kuo ilgesnės, bet ir kupinos prasmingų patirčių bei prisiminimų, reikia nedelsiant pasinaudoti ilgų pažintinių atostogų pasiūlymais. Nuotykių ištroškusių ir nepaliaujamai aikčioti bei stebėtis nusiteikusių poilsiautojų laukia tolimos egzotiškos šalys. Kontrastingasis Vietnamas, arbatos šalimi vadinama Šri Lanka ir spalvotoji Indija priblokš įstabia ir išskirtine gamta bei kultūra.

123RF.com nuotr./Šri Lanka
123RF.com nuotr./Šri Lanka

Artimųjų Rytų perlas Jordanija taip pat nepaliks abejingų. Atvykusius pasitiks šilti ir svetingi žmonės, visada kaitri saulė ir žydras dangus. Čia aplankysite vieną įspūdingiausių ir paslaptingiausių pasaulio vietų — dingusį didingąjį Petros miestą. Jordano pakrantėje, Giliead žemėje, savo akimis išvysite biblines vietas. Akį džiugins įspūdingi statiniai, grįstos gatvės ir kolonados. Paslaptingai nuteiks pasivaikščiojimas ypatingą aurą skleidžiančiomis sostinės Amano gatvelėmis. Grįžę iš kelionės galėsite pasidžiaugti, kad spėjote labai daug ką aplankyti, bet visiškai nenusivarėte nuo kojų ir esate kuo puikiausiai pailsėję, nes intensyvias turistines dienas keitė lepus poilsis prie Raudonosios jūros.

Shutterstock.com nuotr./Petra, Jordanija
Shutterstock.com nuotr./Petra, Jordanija

Izraelis — puiki kelionės kryptis, mėgstantiems pažintines išvykas derinti su poilsiu. Pasižvalgysite po seniausią pasaulio miestą Jeruzalę nuo Alyvmedžių kalno viršūnės. Būtent nuo jo Kristus žengė į dangų. Didžiulį įspūdį paliekančias svarbias istorines vietas aplankysite ne tik Jeruzalėje, bet ir Betliejuje. Su kitokia šalies puse iš arčiau susipažinsite nuvažiavę į niekada nemiegantį kosmopolitišką Tel Avivą. Tai tikras rojaus kampelis tiems, kurie nori ir išsamių istorijos pamokų, ir aukščiausios kokybės poilsio. Poilsiautojams jėgas susigrąžinti padės gydomųjų galių turintis ypatingas Negyvosios jūros vanduo.

Jeigu norite dar giliau susipažinti su senovės istorija, keliaukite į Egiptą. Su šia paslapčių gaubiama ir archeologus nuolatos iš naujo nustebinančia šalimi poilsiautojai galės susipažinti išplaukę į kruizą Nilo upe. Taip keliaudami ne tik liksite pakerėti nuostabių Nilo pakrantės panoramų, bet ir pasižvalgysite po įspūdingiausias šalies vietas, pamatysite Memnoso kolosus, kvapą gniaužiančią Hačepsutos šventyklą, pasivaikščiosite po garsųjį Karalių slėnį.

123RF.com nuotr./Egiptas
123RF.com nuotr./Egiptas

Pažintinės kelionės lėktuvu — puikus pasirinkimas, norintiems komfortiškai pasiekti atostogų vetą ir ir iš jų išspausti kiek įmanoma daugiau. Atostogaujant svarbiausia puikus nusiteikimas ir nemaldomas noras pažinti dar neatrastas vietas, apie kurias išsamiai papasakos kelionių gidas.

Keliaujant autobusu apie diskomfortą galima pamiršti

Mėgstantys ilgas keliones, per kurias, važiuojant pagrindinio tikslo link, galima aplankyti pakeliui esančias šalis ir pasimėgauti vaizdais už lango, turėtų rinktis ilgesnes pažintines keliones autobusu. Šis keliavimo būdas garantuoja smagią ir įsimintiną kelionę bei kaskart naują pakeleivių, kurie ateityje gali tapti draugais, kompaniją.

123RF.com nuotr./Kelionės autobusu
123RF.com nuotr./Kelionės autobusu

Daugeliui žiemos mėgėjų sunku įsivaizduoti žiemos atostogas kur nors kitur, o ne apsnigtuose kalnuose. Slidinėjimo aistruolių laukia smagios atostogos gretimų šalių kurortuose. Čia pat, Zakopanėje, žiemos sporto mėgėjai galės išbandyti savo jėgas viename moderniausių Lenkijos slidinėjimo kurortų — Bialka Tatranska. Apie 20 km ilgio puikiai įrengtose ir prižiūrimose trasose nuo kalno leistis galės įvairaus lygio patirtį turintys slidininkai. Pradedantieji gali nesibaiminti, nes tikrai nebus palikti likimo valiai — jiems padės slidinėjimo instruktoriai. Labiau patyrę ir adrenalino trokštantys slidininkai galės šturmuoti Kasprovy viršūnės slidinėjimo zonos trasas.

123RF.com nuotr./Zakopanė
123RF.com nuotr./Zakopanė

Pasirinkę vos diena ilgesnę kelionę galite nuvykti į nuostabiuosius Slovakijos Žemųjų Tatrų kalnus. Čia slidininkų laukia geriausias ne tik šalyje, bet ir visoje Rytų Europoje kurortas Jasnos. Chopko kalno šlaituose įrengta net 49 km puikiausių trasų, kuriose sau tinkamą ras ir pradedantysis, ir profesionalas. Viena geriausių šios pažintinės kelionės į kalnus dalių yra ta, kad slidinėjimo trasose išeikvotas jėgas galėsite atgauti terminiuose baseinuose ir pirtyse. Tai ne tik dar viena smagi pramoga, bet ir ir tikras sveikatos šaltinis.

Norintiems kiek ramesnės, bet ne mažiau žiemiškos kelionės su mažaisiais siūloma viešnagė Kalėdų Senelio kaimelyje Laplandijoje. Nepamirštamus potyrius suteiks lėkimas rogėmis snieguotais miško takeliais šunų ar elnių kinkiniu, o adrenalino dozę garantuos naktinis safaris sniegomobiliu ant užšalusių upių ir keliukais į miško glūdumą. Per kelionę turėsite laiko ne tik pajusti visada šventiškai papuošto Kalėdų Senelio miestelio gyvenimo pulsą, bet ir aplankyti žiemišką Helsinkį. Mažiau laiko turinti šeima kalėdinį stebuklą gali spėti patirti per savaitgalį. Besiilsintį Kalėdų Senelį galima aplankyti jo rezidencijoje Belovežo girioje, Baltarusijoje.

123RF.com nuotr./Šiaurės pašvaistė Laplandijoje
123RF.com nuotr./Šiaurės pašvaistė Laplandijoje

Kalėdinės dvasios niekada nebūna per daug, todėl norintys ją pajusti turėtų nuvykti į Kalėdinę mugę Lvove. Miestas panašus į muziejų po atviru dangumi ir visus apsilankiusius pribloškia įspūdingu savo grožiu. Todėl nekeista, kad Lvovas tapo nauja ir sparčiai populiarėjančia kelionių kryptimi. Šurmuliuojanti spalvinga mugė tikras rojaus kampelis visiems mėgstantiems šventinę atmosferą. Žadą atims centrinių gatvių pastatų langų dekoracijos, kurių kiekviena pasakoja vis kitą Naujųjų Metų ar Kalėdų istoriją ir pribloškia išradingumu.

123RF.com nuotr./Lvovas
123RF.com nuotr./Lvovas

Šventine dvasia alsuoja ir Vokietijos miestų Kalėdinės mugės. Tai unikali galimybė savo akimis pamatyti pačiomis nuostabiausiomis kalėdinėmis dekoracijomis išsipuoštus Niurnbergo ir Drezdeno miestus. Būtent šio miesto kalėdinė mugė — pati seniausia Vokietijoje, tad jos šurmulyje tikrai pajusite išskirtinę atrėjančio stebuklo laukimo dvasią. Keliautojams nosį kutens gardūs kvapai, o akį džiugins šventinis spindesys, tad net nepajusite, kaip kartu su visais imsite niūniuoti gerai žinomas kalėdines melodijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kalėdinė Mugė Vokietijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kalėdinė Mugė Vokietijoje

Po svarbiausių metų švenčių ateina laikas vienam originaliausių renginių — Venecijos karnavalui. Tai viena įsimintiniausių švenčių, į kurią suplūsta turistai iš viso pasaulio. Paslaptimi dvelkiantis renginys ne kartą privers aiktelėti iš nuostabos bei susižavėjimo ir tikrai paliks įspūdį visam gyvenimui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venecijos karnavalas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Venecijos karnavalas

Naujametinis pažadas — dar daugiau kelionių

Ne be reikalo sakoma — kaip sutiksi Naujuosius Metus, tokie jie ir bus. Todėl prisiekusiam keliautojui arba tam, kuris svajoja, jog kiti metai būtų kupini kelionių, senuosius reikia išlydėti ne namuose. Tai padaryti padės puikūs Novaturo pasiūlymai.

Daugelis Europos miestų turi unikalias Naujųjų Metų sutikimo tradicijas. Berlynas tinkamiausias miestas tiems, kurie nusiteikę siautulingai nakčiai su šokiais po atviru dangumi ir spalvingais fejerverkais. Budapešte senųjų metų išvakarės taip pat bus nepamirštamos — plaukiančius laivu Dunojaus upe pakerės įspūdingai apšviestas naktinis miestas. Šventė čia bus jauki ir neįpareigojanti.

Švęsdami Naujuosius metus senojoje Veronoje savaime įsiliesite į didžiulę šventinę miestelėnų ir miesto svečių minią Bra aikštėje ir grožėsitės dangų nušviečiančiais įvairiaspalviais fejerverkais. Ieškantiems teatralizuotos šventės reikėtų vykti į Venecijos Šv. Morkaus aikštę. Čia neatsispirsite vietos tradicijai ir laikrodžiui išmušus vidurnaktį apdovanosite aplinkinius bučiniais ir gražiausiais linkėjimais.

123RF.com nuotr./Verona
123RF.com nuotr./Verona

Norintiems susipažinti su kitų kultūrų Naujųjų metų tradicijomis verta nuvykti į Vieną. Čia vietos gyventojai visas aikštes paverčia viena didele roko, klasikinės, liaudies ar populiariosios muzikos scena. Strasbūras tiks visiems, norintiems pabėgti nuo siautulingo naujametinio šurmulio.

Naujametinių miestų sąrašas pasipildė ir kaimyninių šalių miestais, tad toli nuo namų vykti nebebūtina. Netoli esančiuose Gdansko, Krokuvos ir Lvovo miestuose sutikti Naujieji Metai taip pat dovanos neišdildomų įspūdžių. Ieškantiems netradicinių pramogų siūlomas kruizas Baltijos jūra. Naujųjų Metų naktis ant vandens tikrai bus išskirtinė, o ką jau kalbėti apie iš tiesų svaiginančią šventinę programą laive.

123RF.com nuotr./Budapeštas
123RF.com nuotr./Budapeštas

Šis žiemos sezonas turtingas išskirtiniais pasiūlymais, tad net išrankiausias keliautojas ras sau tinkančią kelionės kryptį ir patogiausią keliavimo būdą. Nelaukiantiems paskutinės minutės ir jau žinantiems atostogų maršrutą siūlomos ypač palankios sąlygos. Pasinaudokite proga ir iš kelionės išspauskite viską, ką geriausio ji gali pasiūlyti. Viskas, ką reikia padaryti, tai įsiklausyti į savo norus, išsirinkti tinkamą paketą, užsisakyti ir ramiai laukti atostogų. Visus su kelione susijusius rūpesčius patikėkite „Novaturui“ ir leiskite sau pajusti tikrų žiemos atostogų malonumą.

Daugiau informacijos čia.

VIDEO: Pažintinės kelionės žiemos atostogų sezonu. Kas laukia?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius