-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur įsimylėjėliams išvykti Valentino dienai: nuo žygių kalnuose iki romantikos Lietuvoje

Artėjant Valentino dienai, dalis porų ima kurti planus, kaip galėtų atšvęsti savo meilę. Kol vieni renkasi romantiškas vakarienes ar filmus namie, kiti atsigręžia į keliones. Nors tokia proga įprasta rinktis įsimylėjėlių miestu vadinamą Paryžių ar Veneciją, šį kartą siūlome pagalvoti apie originalesnes kryptis, kur galėsite mesti sau iššūkių, smagiai praleisti laiką ir dar labiau suartėti.
Pora kelionėje
Pora kelionėje / 123RF.com nuotr.

Siūlo aplankyti vieną gražiausių Europos salų

Šių metų Valentino diena iš keliautojų nesulaukia itin didelio susidomėjimo – kaip teigia kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, pagrindinė to priežastis ta, kad ji yra pirmadienį.

„Diena nėra labai dėkinga – žmonės dažniausiai nenori apimti pirmadienio, todėl tie, kurie siekia paminėti meilės dieną, tai daro nuo penktadienio iki sekmadienio, – aiškina keliautojas. – Kelionės buvo parduodamos pakankamai neprastai, bet nustebinti tikrai negaliu – konkrečių užklausų sulaukėme dėl Paryžiaus ar kitų Europos didmiesčių, pavyzdžiui, Romos, Barselonos. Ten žmonės nori vykti savaitgaliui.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Anot R.Širvinsko-Makaliaus, nemažai žmonių Valentino dieną domisi ir veiklomis Lietuvoje, tad įvairios įstaigos stengiasi suorganizuoti pramogų.

„Šalies viešbučiai veiklas perkelia į savaitgalį. Vienas Birštono viešbutis, skirtas tik suaugusiesiems, organizuoja performansą, į kurį parduoda bilietus, – pasakoja kelionių organizatorius. – Romantiškos vakarienės yra standartas.“

R.Širvinskas-Makalius pastebi, kad Valentino dienos populiarumą gali padidinti ir netrukus prasidėsiančios moksleivių atostogos, per kurias šeimos labiau renkasi išvykas svetur.

„Žmonės domisi pabėgimais toliau, pavyzdžiui, į Žaliojo Kyšulio salą, Dubajų. Be to, kitą savaitę yra laisvadienis, Vasario 16-oji – ji irgi turi įtakos“, – mano keliautojas.

Poroms, norinčioms originalesnių vietų nei Paryžius ar Venecija, R.Širvinskas-Makalius siūlo rinktis savaitės trukmės atostogas Madeiroje, kur galima mesti sau iššūkį ir leistis į kalnų žygį ar ilgesnį pasivaikščiojimą.

„Ten tikrai nuostabaus grožio vieta – man ji turbūt palikusi didžiausią įspūdį iš Europos salų, – tikina kelionių organizatorius. – Skirkite sau išbandymą. Per kelionę mes labiau suartėjame, turime laiko pasikalbėti, nebūname įlindę į telefonus. Patiriant iššūkį, kartu bandome jį spręsti. Tai galioja ne tik poroms, bet ir šeimoms. Tikrai yra kelionių nauda, nebūtina rinktis romantiškų vietų.“

123RF.com nuotr./Seixal beach
123RF.com nuotr./Seixal beach

R.Širvinskas-Makalius išskiria ir Maldyvus, kuriuos renkasi daug porų.

„Jau pakankamai seniai buvo išparduotos datos, į kurias įeina Valentino diena. Vasario viduryje daugelyje viešbučių Maldyvuose labai sunku rasti vietų“, – atkreipia dėmesį keliautojas.

Pandemijai pakeitus dalies keliautojų įpročius, nemažai porų šiemet atsigręžia į Lietuvą ir domisi, ką romantiško būtų galima nuveikti savo šalyje.

„Pastebime padidėjusį susidomėjimą maršrutais po Lietuvą būtent tam savaitgaliui. Žmonės ieško nakvynių įdomesnėje vietoje, pavyzdžiui, privačiame namelyje su židiniu, kur būtų galima romantiškai pasibūti“, – atskleidžia R.Širvinskas-Makalius.

Anot R.Širvinsko-Makaliaus, vietinis turizmas išpopuliarėjo dar pandemijos pradžioje, kai daug kas negalėjo keliauti į užsienį, tad buvo skatinama pažinti Lietuvą.

„Ji yra nuostabi. Kai turite galimybę, keliaukite čia, nes Lietuva graži visais metų laikais, o šiuo metu – ir labai pigi“, – šypsosi kelionių organizatorius.

Pastebime padidėjusį susidomėjimą maršrutais po Lietuvą būtent tam savaitgaliui.

Pataria atrasti tolimąsias šalis

„Novaturo“ turizmo ekspertė Olga Belova į Valentino dieną siūlo pažvelgti kiek kitu, nei įprasta, kampu, o keliauti ragina ne tik turinčius antrąją pusę, bet ir su draugais ar net vieniems.

„Mes visą vasarį paskelbėme romantikos mėnesiu. Šiuo laikotarpiu keliauti siūlome ir vieniems, taip susirandant naujų draugų. Kodėl? Nes vienatvės klausimas pandemijos laikotarpiu tapo kaip niekada aktualus, o Valentino dienos komercializavimas dažniau kelia ne džiaugsmą, bet įtampą“, – teigia O.Belova.

Novaturo nuotr./Olga Belova
Novaturo nuotr./Olga Belova

Turintiems mylimą partnerį, turizmo ekspertė pataria išvykti romantiškų atostogų į tolimąsias šalis: Tailandą, Kubą, Mauricijų ar Zanzibarą.

„Užburianti šių šalių gamta, puikus oras ir naujos patirtys leis pažinti vienam kitą dar geriau. Norintiems prabangos ir įkvėpimo patiks atostogos nuolat besikeičiančiame Dubajuje“, – išskiria O.Belova.

Žmonėms, kurie tiesiog nori švęsti draugystę ir gyvenimo džiaugsmą, ekspertė siūlo atrasti Tenerifę.

„Galima drauge su būriu bičiulių išsinuomoti vilą ar apartamentus ir dieną tyrinėti salą, o vakarais smagiai leisti laiką vietos restoranėlyje arba viloje prie baseino, – rekomenduoja O.Belova. – Nenustygstančios vietoje kompanijos adrenalino gali pasikrauti slidinėdamos Italijos ar Prancūzijos Alpėse.“

Depositphotos nuotr./Tenerifė
Depositphotos nuotr./Tenerifė

Valentino dieną minėti galima ne tik dviese, bet kartu su savo vaikais. Tokiu atveju turizmo ekspertė pataria rinktis Egipto kurortus.

„Čia tėvai su įvairaus amžiaus vaikais atostogas galės leisti turiningai ir be rūpesčių. Svarbu tik teisingai ir pagal amžiaus grupę pasirinkti viešbutį“, – tikina O.Belova.

Būti vienam per meilės dieną – nieko blogo. O.Belova solo keliautojams siūlo traukti į Madeirą, kur tikrai nebus laiko liūdėti.

„Sala įspūdinga. Vietos gyventojai labai svetingi, todėl čia niekada nesijausi vienišas. Tai yra tikrai puiki kryptis solo kelionėms išbandyti“, – ragina turizmo ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius