Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur vykti rudenį, kad būtų šilta ir gerai? Geriausi variantai, kur nuskristi tiesiogiai

Rudens pradžia – bene geriausias metas keliauti. Turistų minios atslūgsta, alinanti kaitra – taip pat, o kartu ir leidžiasi kainos kurortuose. Už tą pačią sumą dabar galima vis dar kaitrios saulės šildomame paplūdimyje poilsiu pasimėgauti ilgiau ir ramiau. Nemažai žmonių ir toliau gali „darbostogauti“ – dirbti kad ir iš svečios šalies, nes tam tereikia kompiuterio ir interneto. Kai Lietuvos dangų jau kėsinasi aptraukti lietaus debesys – kur dar pasimėgauti šiluma?
Kur šiltai šį rudenį galima nuskristi tiesioginiais skrydžiais?
Kur šiltai šį rudenį galima nuskristi tiesioginiais skrydžiais? / 123rf.com nuotr.

Kriterijai, kurias kryptis galima vadinti geriausiomis rudeniui, iš esmės du – kad nereikėtų palto; ir kad būtų galima patogiai nuskristi iš Lietuvos.

Šį rudenį kelionių organizatoriai, oro linijos žada keliskart daugiau krypčių nei praėjusį rudenį. Norintys netolimo šilto poilsio gali rinktis iš Turkijos, Egipto, pietų Europos salų, kurios dar nepasiduoda rudeniškiems orams. Po itin vargano praėjusios rudenio, didieji kelionių organizatoriai siūlo po beveik dvi dešimtis krypčių rudens atostogoms.

„Turint omenyje, kad kelionių per pandemiją negalėjome vykdyti įprastu ritmu, naujiena galime drąsiai vadinti vien tai, kad šių metų rudens kelionių pasiūla pagal krypčių skaičių jau pasiekė 2019 m. lygį“, – 15min teigė Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Šį rudenį grįžo tokios kryptys kaip Sakartvelas, amžina lietuvių poilsiautojų meilė Turkija. Pasiilgę kelionių į tolimus žemynus, šiemet bus palepinti: vienas kelionių organizatorius pametėjo saldainiuką – Dominikos respubliką, į kurią vyks pirmieji tiesioginiai transatlantiniai skrydžiai iš Lietuvos.

„Novaturo“ marketingo ir viešųjų ryšių projektų vadovė Dovilė Zapkutė 15min teigė, kad šiemet keliautojai gali rasti tikrai gerų paskutinės minutės pasiūlymų tiek atostogoms, tiek ir vien skrydžių bilietams.

„Pavyzdžiui, šiuo metu, norintys atostogų Kefalonijoje ar Juodkalnijoje, bilietus į abi puses gali įsigyti vos už 89 eurus. Savaitės trukmės artimiausių išvykimų atostogos Kefalonijoje, Juodkalnijoje ar Bulgarijoje 1 asmeniui kainuos apie 300 eurų.

Labai gerų kainos atžvilgiu pasiūlymų yra Turkijos kurortuose – 5 žvaigždučių savaitės trukmės atostogos kainuos nuo 300 eurų. Savaitės trukmės atostogos Egipte, 4 – 5 žvaigždučių viešbutyje kainuos nuo 450 eurų. Kiek daugiau kainuos atostogos tolimesnėse šalyse – Portugalijoje, Ispanijoje, Tenerifėje.“

„Šiuo metu 7 nakvynių trukmės atostogas galima įsigyti nuo 199 eurų. Lyginant kelionių kainas, jos nuo 2019 metų nėra pakilusios, kai kuriais atvejais – net ir mažesnės“, – teigė I.Aukštuolytė iš „Tez Tour“.

Kur galima nuskristi tiesioginiais skrydžiais?

Idealiausia atostogoms šiuo metu – tiesioginiai skrydžiai, nes taip saugiau ir sveikatai, ir piniginei. Pandemijai vis dar nesitraukiant verčiau kuo mažiau laiko praleisti oro uostuose. Be to, skrydžių atšaukimų vis dar pasitaiko – tad kelionė su persėdimais turi daugiau rizikos.

Dominikos Respublika

123rf.com nuotr./Dominikos respublika
123rf.com nuotr./Dominikos respublika
  • Vidutinė rugsėjo temperatūra: 32
  • Vidutinė spalio temperatūra: 33
  • Vidutinė lapkričio temperatūra: 30
  • Kaip nuskristi: užsakomaisiais „Itakos“ skrydžiais

„Itaka“ turi mažiau krypčių nei kiti didieji kelionių organizatoriai, bet vis stengiasi palepinti išskirtinėmis. Anksčiau yra skraidinusi į Madagaskarą – salą, kurios gamta ir gyvūnija atrodo kaip iš kitos planetos; Zanzibarą – paplūdimių rojų.

Šiemet „Itakos“ dovana – kelionė tiesioginiais skrydžiais į Dominikos Respubliką, kur temperatūra net ir rudenį retai kada nukrenta žemiau 30 laipsnių. Tai bus pirmieji reguliarūs transatlantiniai skrydžiai iš Lietuvos.

Dėl ko verta vykti į Dominiką?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius