-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje

Artėjančios didžiosios metų šventės įkvepia ieškoti ir atrasti ypatingas vietas, kur su šeima ir draugais būtų galima pasimėgauti įspūdžių kupinu kalėdiniu ar naujametiniu laiku. Viena tokių vietų – didžiausias Šiaurės Europoje šviesos ir milžiniškų šilko žibintų festivalis Pakruojo dvare – „DIDIEJI AZIJOS ŽIBINTAI. Drakonai, mitai ir legendos“. Šios žiemos šviesos ir Kalėdų karalyste vadinamas festivalis jau spėjo patapti išskirtine savaitgalio traukos vieta.
Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje
Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje / Pakruojo dvaro nuotr.

Antgamtinio dydžio šilko žibintai-skulptūros

Į Rytų kraštus, Naujųjų metų šventimo ištakas nukeliantis festivalis stebina šviečiančių ir net judančių kūrinių iš spalvingo šilko dydžiais. Čia, skambant Rytų būgnams, pasirodo dešimčių metrų ilgio, saugantys ir šviesą nešantys drakonai (didžiausias – net 50 metrų ilgio!), taip pat unikalios ir kerinčios aukščiu drakono vartų, mirksinčio liūto, dramblio ir krokodilo Vang skulptūros. Pastaroji – bene 40 metrų ilgio ir 5 metrų aukščio, o pražioti nasrai leidžia pasivaikščioti jos viduje. Tai – neabejotinai įdomi patirtis ir mažam, ir dideliam. Šią žiemą festivalis džiugina keliais šimtais pavienių šviečiančių skulptūrų ir kompozicijų, kurias apeiti, patyrinėti, su jomis įsiamžinti prireikia dviejų ir daugiau valandų.

Pakruojo dvaro nuotr./Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje
Pakruojo dvaro nuotr./Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje

Kalėdos – kiekviename žingsnyje!

Festivalyje šią žiemą skirtas ypatingas dėmesys artėjančioms šventėms. Sukurti kalėdinės šviesos pasaką čia prireikė milijonų lempučių ir naujausių apšvietimo technologijų, kurios ne tik parką, tačiau ir dešimtis išpuoštų eglučių ir jų kompozicijų nudažė įvairiomis spalvomis. Praeiti pakėlus galvą kviečia net keletas mirgančių alėjų, o greta akį traukia šilko skulptūrų pavidalus gavę – Kalėdų senelis su elniais, lyg valgomi elfų nameliai, spalvingos dovanos. Šviesų apsuptyje veikia kalėdinė mugė, greta aromatais vilioja karšti gėrimai ir užkandžiai, kiek tolėliau – išpuošti dvaro restoranai, šventinę nuotaiką kelia kalėdiniai personažai, o visa vainikuoja trumpi, tačiau efektingi tradicinių sodo fejerverkų šou.

Atradimo džiaugsmai ir vaikams, ir suaugusiems. Atvykusius festivalyje džiugina ne tik didžiulis papuoštas šviesomis kupranugaris, kuris mielai panešios jus ar drąsesnius vaikus ant kupros, tačiau ir kelios veiklų erdvės šeimoms. Pagrindinė pramogų aikštė sutinka skambančia kalėdine muzika, šviečiančiais atrakcionais, karusele ir pasakų pilimi. Kitoje pusėje dėmesį patraukia interaktyvūs būgnai, kuriais grojant šviesos pliūpsniai kyla medžiais aukštyn, o kreivų veidrodžių sukuriami vaizdai priverčia nusišypsoti. Praėjus širdžių alėja ir šviečiančiu tiltu pakliūnama į stebuklingu mišku virtusią Sapnų salą, kuri mirgėte mirga nuo šviesų. Tradiciškai festivalyje galima sutikti ir norus išklausantį Kalėdų senelį su snieguole, didžiulę baltąją mešką.

Pakruojo dvaro nuotr./Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje
Pakruojo dvaro nuotr./Kviečia įspūdingiausia Kalėdų karalystė Lietuvoje

Naujųjų metų simboliai ir šventimo tradicijos

Šis festivalis – tarsi kelionė į Rytų Aziją, susipažįstant su drakonais apipintais tų kraštų mitais ir legendomis, kurias įdomiausia atrasti drauge su visa šeima netradicinėje dvaro aplinkoje. Pavyzdžiui, čia išvysite visus 12 zodiako ženklų ir neabejotinai – savąjį. Prie pagrindinių žibintų-skulptūrų – jų reikšmes ir prasmes. O tradicinis, triukšmingas Naujųjų metų pasitikimas, būdingas Kinijai, prisimenamas kiekvieną festivalio dieną efektingais tradicinių sodo fejerverkų šou.

Didžiųjų Azijos žibintų festivalis „Drakonai, mitai ir legendos“ Pakruojo dvare per šventes ir tarpušvenčiu švies kasdien nuo gruodžio 23 iki sausio 1 dienos. Paskutinė festivalio diena – sausio 8-oji. Daugiau apie festivalį čia.


Pakruojo dvaras – ne tik didžiausias Lietuvoje dvaro kompleksas, bet ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje. Čia kasmet vyksta unikalūs gėlių ir šviesos festivaliai, yra atkuriamos XIX a. pr. – XX a. pr. dvaro gyvenimo patirtys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius