Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenktynių ant Sartų ežero nebus, bet tradiciniai renginiai Dusetose vyks

Visa Lietuva žino didžiausią žiemos šventę Lietuvoje – tradicines ristūnų lenktynes Dusetose, ant Sartų ežero. „Gimtasis Rokiškis“ pasidomėjo, ar šįmet zarasiškiai jas organizuos.
Dusetose vyksta tradicinės respublikinės ristūnų žirgų lenktynės „Sartai 2019“
Sartų lenktynės / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lenktynes organizuodavo Lietuvos Žemės ūkio ministerija. Šiuo metu ji tai daryti atsisako dėl pandeminės situacijos, o savivaldybė neturi tiek lėšų, kad organizuotų savarankiškai, – kalbėjo Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas. – Visgi nesinori visai atsisakyti šventės, taigi tradiciniai renginiai vyks, bet be lenktynių.“

Vasario 5 d. Dusetose planuojama surengti daug įspūdingų renginių ir į juos sukviesti žiūrovus ne tik iš Zarasų krašto, bet ir visos Lietuvos.

Apie 7 val. ant Sartų ežero vyks tradicinės žūklės varžybos. Apie 10 val., kai bus sveriamas žvejų laimikis, Dusetų miesto centre prasidės mugė, kurioje savo darbus pateiks tautodailininkai iš visos Lietuvos. Mugės dalyvius džiugins Dusetų ir Zarasų meno saviveiklos kolektyvai. Prie Sartų ežero sporto klubas „Ainiai“ kartu su Dusetų Kazimiero Būgos gimnazija surengs „Snaigės dieną“.

Žadama pakviesti žirgų augintojus, kurie galėtų šventės svečiams suteikti įspūdingų pramogų ir atrakcijų. 16 val. Dusetų dailės galerijoje atidaroma 15-oji tarptautinė paroda „Žirgas fotografijoje“. Kultūros centro vadovas Alvydas Stauskas atskleidė, kad joje bus eksponuojamos neeilinės nuotraukos. Visos fotografijos jau yra pelniusios diplomų ir prizų įvairiose parodose. Jų autoriai – ukrainiečiai, serbai, iraniečiai, latviai, lenkai, vokiečiai ir, žinoma, lietuviai. 18 val. šventę vainikuos kapelos „Sadūnai“ koncertas Kultūros centro salėje.

Dusetiškiai tikisi, kad šventė išsaugos savo tradicinius akcentus. Į ją kviečiami ir rokiškėnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius