Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 17

Liepojoje apsilankęs lietuvis ją pavadino Latvijos podukra: čia net sunku normaliai išsimaudyti

Parašyk ką nors apie Lietuvos pajūrį, vasara juk atėjo, paprašė manęs geri žmonės. Aišku, pasakiau, be problemų, tuoj pat... ir ėmiau galvoti, ką čia parašius. Kuo ilgiau galvojau, tuo labiau supratau, kad šiuo metu galiu parašyti tik tiek, kad Baltijos jūros vanduo yra 7 laipsnių šilumos, kas reiškia, kad pajūrio kurortai, nepaisant gražaus oro, man dar nėra aktualūs. Pajūris man per stipriai koreliuoja su pačia jūra – jei negaliu joje maudytis esant 7 laipsniams, tai ir Palanga nelabai traukia.
Baltijos jūra ties Liepoja
Baltijos jūra ties Liepoja / Vida Press nuotr.

Todėl su lietuviško pajūrio aprašymais luktelsiu, kol atšils vanduo, o tada jau kaip duosiu, kad maža nepasirodys. O kol tai atsitiks, pažiūrėkime, kas gero Latvijoje, nes, visų pirma, latviai – mūsų braliukai, o antra – Latvija yra užsienis, kurį man paprasčiau aprašinėti, aš gi užsienio kelionių aprašinėtojas.

Visai neseniai latviai buvo neprastai užšventę – jų ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate pasiekė istorinį laimėjimą iškovojusi bronzos medalius. Net ir politinė Latvijos valdžia tą pergalingą vakarą užsiautė taip, kad prieš vidurnaktį nusprendė kitą dieną paskelbti nedarbo diena. Va čia tai operatyvumas, va čia tai šventė. Su šiuo neeiliniu pasiekimu latvius sveikinu ir džiaugiuosi už juos, tačiau tai, ką rašysiu toliau – jau nebus vien tik gerai.

Vaido Mkaičio nuotr. / Liepoja
Vaido Mkaičio nuotr. / Liepoja

Ši istorija bus apie trečią pagal dydį Latvijos miestą Liepoją ir jos poziciją šalies gyvenime. Liepoja ir jos regionas yra viena iš lietuvių, nenorinčių atostogauti mūsų šalies kurortuose, pasirinkimas, nes turi didžiulius paplūdimių plotus bei yra netoli. Pažiūrėkime, kaip šis miestas atrodo šiandien ir tai galimai turės įtakos jūsų norui arba nenorui apsilankyti Liepojoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius