Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 16

Lietuvį pribloškė Egipte poilsiaujančių rusų turistų elgesys: jie atrodė pasikeitę

Jei manęs paklausite, aš pasakysiu, kad maniau, jog lietuviams Egiptas nusibos. Maniau, tautiečiams vis turtėjant, Egiptas, kaip koks Tunisas (pamenate, prieš 20 metų lietuviai masiškai plūdo į Tunisą? Net mano sunkiai iš namų ištraukiamas tėtis yra buvęs jame bent triskart), po truputį nuo didžiosios scenos nulips ir taps tik viena iš daugelio kelioninių krypčių. Visgi, panašu, kad klydau. Nepaisant, kad lietuviai jau išgali pasiekti pačius tolimiausius pasaulio kampelius, Egipto populiarumas nemažėja. Į jį beveik kasdien iš Lietuvos kyla pilni turistų lėktuvai.
Egiptas
Egiptas / Vaido Mikaičio nuotr.

Jei ta šalis yra tokia jau populiarumo neprarandanti, parašysiu apie ją daugiau, nes praeitą mėnesį kaip tik ir pats joje atostogavau (ne todėl, kad man patinka Egiptas, niekad nebuvau jo gerbėjas, o dėl kitų priežasčių). Gal, sakau, mano pasamprotavimai potencialiam Egipto lankytojui pamėtės kokių naujų minčių ar idėjų.

Kokių? Na, pavyzdžiui, sostinės Kairo aplankymas. Taip, žinau, kad žinomiausi Egipto kurortai Hurgada ar Šarm aš Šeichas (Hurgada dabar pagal populiarumą Šarm aš Šeichui kala nevaikiškai, nes tas yra tame pačiame Sinajaus regione kaip yra ir Gazos Ruožas, kas stipriai mažina šio kurorto patrauklumą) yra toli nuo Kairo ir, norint nuvykti į jį autobusu, tektų patirti siaubingai ilgas naktines keliones.

Vaido Mikaičio nuotr. / Egiptas
Vaido Mikaičio nuotr. / Egiptas

Bet juk autobusas nėra vienintelis transportas, argi ne taip? O be to, kas gi dabar tolimus atstumus keliauja autobusais, kuris dabar amžius? Juk yra lėktuvai, kurie iš minėtų kurortų Kairą pasiekia per valandą.

Lėktuvai yra brangu, sakysite? Anaiptol. Prieš 2 metus poilsiaudami Hurgadoje mes į Kairą nuskridome už 90 eurų į abi puses. Ar tai brangu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius