Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 07 03

Lietuviai išvydo sukrečiantį tolimos šalies lūšnynų vaizdą: „Jus apiplėš, išprievartaus ir nužudys“

Vis dar išlieka atviras klausimas, ar vienas didžiausių šio amžiaus karo nusikaltėlių prieš negarbingai užbaigdamas savo gyvenimo kelionę atvyks į rugpjūčio mėnesį Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiantį BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir PAR) lyderių susitikimą. Dėl to atviru išlieka ir kitas, ne mažiau įdomus, klausimas – jei Putinas atvyks, ar PAR institucijos ryšis jį sulaikyti pagal TBT (Tarptautinio Baudžiamojo Teismo), kurio jurisdikcijai šalis priklauso, nurodymus.
Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Pietų Afrikos Respublika (PAR) / Vaido Mikaičio nuotr.

Kol kas stebime, kaip PAR valdininkai raitosi it žalčiai bandydami išsisukti iš situacijos. Jiems turbūt norisi, kad Putinas atvyktų ir kad jo sulaikyti nereikėtų. Raitosi, vinguriuoja, kažką derina. Na, tegul raitosi, jei nori, mes pasėdėsime, pažiūrėsime, ką jie tokio išraitys.

Karo Ukrainoje kontekste PAR ir šiaip žiūrisi ne per geriausiai. Prieš kelis mėnesius su šia šalimi buvo iškilęs skandalėlis – amerikiečiai paskelbė, kad ji slapta siunčia ginklus Rusijai. PAR, aišku, tai puolė neigti, bet žinote kaip čia – Putinas 8 metus neigė, kad rusų kariai yra Ukrainos teritorijoje, o Iranas iki šiol neigia, kad siunčia dronus Ukrainai bombarduoti.

Amerikiečiai paskelbė, kad ji slapta siunčia ginklus Rusijai.

Nežinau, kaip jūs, bet aš labiau tikiu mūsų partneriais amerikiečiais, nei slidžiais ir iki šiol Rusijos agresijos nepasmerkusiais afrikiečiais.

Dėl to palieku patiems nuspręsti, ar patinka jums ta šalis, ar ne. Man asmeniškai ji su savo žaidimėliais sugadino tą gerą įspūdį, kurį buvau susidaręs po viešnagės joje. Bet jūs pagalvokite savarankiškai. O kol galvojate, papasakosiu daugiau apie šią keistą ir gana unikalią valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius