Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Lietuvio nuotykiai Abchazijoje (2): atsidūrę pasienyje norėjome kuo greičiau iš ten nešdintis

Tęsiantis Rusijos agresijai prieš Ukrainą, natūralu, jog mūsų mintys, maldos, įvairiapusė parama ir geri darbai yra skiriami nepavydėtinoje padėtyje atsidūrusiems ukrainiečiams. Žiauru žiūrėti, kaip griaunama tokia graži ir svetinga šalis. Neabejoju, kad po pergalės kare Ukraina, su viso pasaulio finansine parama ir rusų belaisvių darbu, savo gražiąją šalį atstatys, bet iki to dar reikės truputį pakentėti.
Suchumis
Suchumis / Vaido Mikaičio nuotr.

Taip pat natūralu, kad lietuviai nerimauja ir dėl Lietuvos ateities. Juk visi aplinkui gąsdina, kad neva, jei Ukrainą atiduosime rusams, kitos Putino aukomis taps Baltijos valstybės. Dėl to aš būčiau linkęs pritarti ekspertams, sakantiems, kad esame galingiausio pasaulyje gynybos bloko nariai, kurio užpulti Rusijos armija, nustekenta Ukrainoje, neturės nei žmogiškųjų, nei materialiųjų išteklių. Juolab žinodama, kad konfliktas su NATO galėtų apskritai reikšti jos, kaip valstybės, pabaigą. Manau, mes tikrai esame saugūs.

To paties pasakyti apie šio pasakojimo heroję Gruziją, dar kitaip vadinamą Sakartvelu, negalėčiau. Gruzija nėra NATO narė, todėl Rusija galėtų susigundyti ją užpulti tikrai daug lengviau, nei klibinti NATO priklausančias šalis. Gruzija yra maža, ir, skirtingai nei Ukraina, stipriai nepasipriešintų, tad Putinui ji galėtų pasirodyti lengvas grobis. Juolab kad šioje šalyje yra du įšaldyti konfliktai susiję su separatistinėmis teritorijomis, kurias, esant reikalui, Rusija galėtų apsimesti ginanti.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kažkur Abchazijoje
Vaido Mikaičio nuotr. / Kažkur Abchazijoje

Viena tokių teritorijų – Abchazija. Tai yra šalis, laikoma nepriklausoma, o jos nepriklausomybę yra pripažinusi tik Rusija ir kelios nedidelės valstybėlės. Šiame pasakojime apžvelgsime mūsų kelionę būtent po šią separatistinę ir oficialiai neegzistuojančią valstybę, kurioje, nutikus bėdai, galėtum kliautis tik pats savimi, nes nė viena civilizuota šalis Abchazijoje neturi savo atstovybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius