Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 04

Lietuvis – apie Alepą Sirijoje: „Jis, kaip ir sugriautas Mariupolis, jau yra praeities miestas“

Neseniai internete pastebėjau, kad pavieniai keliautojai jau pradeda žvalgytis į Siriją. Dėl to kažkiek nustebau, nes žinome, kas yra Sirija. Tai šalis, kur jau apie dešimtmetį vyksta didesni ar mažesni pilietinio karo veiksmai, esamam diktatoriui visomis jėgomis bandant išsilaikyti valdžioje. Pagal tai, kaip mažai dabar pas mus rašoma apie Siriją, reikia manyti, kad šiandien šalyje yra kiek ramiau.
Vaido Mikaičio kelionė į Siriją
Vaido Mikaičio kelionė į Siriją / Vaido Mikaičio nuotr.

Be to, teko girdėti, jog Rusijos kariai, padėję Sirijos diktatoriui Basharui al Assadui išsilaikyti valdžioje ir aktyviai dalyvavę kariniuose veiksmuose, buvo išsiųsti į Ukrainą, tai gal ir natūralu, kad Sirijoje dabar ramiau. Visur yra ramiau, kur nėra rusų. Dėl to atsinaujinęs keliautojų dėmesys Sirijai liudija, jog šalis grįžta į įprastą gyvenimą.

Tai būtų džiugu, nes, išskyrus diktatorių, Sirija yra puiki šalis, o jos žmonės svetingi ir draugiški. Taip sakau, nes prieš karą pats keliavau joje ir patyriau geriausius įpūdžius. Labiausiai patiko Alepo miestas, į kurį mes atvykome traukiniu iš Stambulo. Alepas yra antras pagal dydį Sirijos miestas, kuris labai nukentėjo per karą. Man jo istorija šiek tiek priminė Ukrainos Mariupolio istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius