-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 13

Lietuvis nustėro nuvykęs į tautiečių pamėgtą šalį: čia net taksistas svajoja kariauti rusų pusėje

Visą žiemą sukau galvą, kur čia šiltai paatostogavus. Variantų turėjau įvairių – pradedant nuo Tenerifės (šiek tiek iš bėdos, bet bendrai imant – neblogas variantas), baigiant Filipinais ar į juos panašiais kraštais. Į Ameriką nebežiūrėjau, nes rudenį buvau nukakęs iki Bahamų, tad šįkart maniau pasukti rytų kryptimi.
Šrilankietis taksistas svajoja kariauti rusų pusėje
Šrilankietis taksistas svajoja kariauti rusų pusėje / Vaido Mikaičio nuotr.

Labiausiai viliojo Vietnamas, tačiau dėl per ilgo dvejojimo uždelsiau su bilietų pirkimu (juos žiemos skrydžiams į Aziją pigiausiai galima gauti rugpjūčio ar rugsėjo mėnesiais) ir tada, kai jau apsisprendžiau, jie jau buvo pabrangę tiek (nuo spalio ima brangti), kad pasirodė nebeseksualu ir ėmiau dairytis kažko pigesnio. Pirkti brangiau nenorėjau iš principo ir nors nuolat karksiu, kad lietuviai jau yra praturtėję tiek, jog nesunkiai gali įpirkti ir brangesnius bilietus, pats esu senamadiškas ir tebeieškau pigesnių. Tai man tarsi savotiškas sportas.

Ir tada atradau Šri Lanką. Tiksliau – bilietus į ją. Ne, tai nebuvo skrydis, kuris dabar vykdomas iš Vilniaus oro uosto. Ne. Tai buvo gan nebrangus skrydis iš Milano (460 eurų į abi puses). Šis atradimas įvyko pakankamai vėlai, tad žiemos atostogų išsiruošiau tik kovo pradžioje (tiesą sakant, net ir šias eilutes rašau dar tebeatostogaudamas, tai yra skrydyje atgal į jau minėtą Milaną). Kita vertus, koks skirtumas, kovas Lietuvoje dar yra žiema, tai kaip ir nieko neprarandu.

Vaido Mikaičio nuotr. / Šri Lanka
Vaido Mikaičio nuotr. / Šri Lanka

Pigesni bilietai buvo tik viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau Šri Lanką. Kita buvo, kad joje dar nebuvau buvęs – nelankytos šalys man visada yra prioritetas. Šiaip Šri Lanka man niekada nebuvo viena iš siektinų šalių. Galvojau, kad bus proga, tai ir aplankysiu, bet tikslingai jos neieškosiu, nes yra ir gražesnių kraštų.

Šri Lanka man visada atrodė per daug panaši į Indiją, tai yra nepatraukli (Indija man vis dar yra iš šalių, kurias ketinu aplankyti vieną paskutiniųjų), nešvari, rėksminga ir pilna žmonių. Bet kadangi ta proga pasitaikė, tai ir nuvykau, nes juk vis tiek kažkada būtų reikėję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius