-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 31

Lietuvis nuvyko į turistams dažnai mirtiną šalį: „Jums pasiseks, jei liksite tik apiplėšti“

Viena labiausiai išsivysčiusių Afrikos šalių – Pietų Afrikos Respublika (PAR) dabar yra patekusi į keblią situaciją. Rugpjūtį joje vyks BRICS šalių (Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir PAR) viršūnių susitikimas. O situacijos keblumas yra tai, jog PAR priklauso TBT (Tarptautinis Baudžiamasis Teismas) jurisdikcijai ir yra įsipareigojusi sulaikyti nusikaltėliais to teismo pripažintus žmones. Kalbu, aišku, apie potencialų tarptautinio nusikaltėlio Vladimiro Putino areštą, diktatoriaus atvykimo į PAR atveju.
Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Pietų Afrikos Respublika (PAR) / Vaido Mikaičio nuotr.

Įdomu, kaip elgsis PAR? Ar pagal prisiimtus įsipareigojimus areštuos diktatorių ar išsigąs ir ims „vartytis iš gaidžio“ bei ieškoti priežasčių, kodėl to padaryti niekaip negalima. Sako, kad net yra svarstomas variantas išsibraukti iš TBT jurisdikcijos.

Čia šaliai gali padėti ir pats rusų diktatorius į tą susitikimą tiesiog neatvykdamas. Kiek girdėjau, PAR diplomatija aktyviai dirba bandydama įkalbėti Putiną renginyje dalyvauti nuotoliniu būdu. Yra ženklų, kad taip ir įvyks, nes sako, kad ir pats Putinas bijo vykti į PAR, mat pakeliui jam tektų praskristi daugybės šalių oro erdves ir negali žinoti, ar kuriai nors iš jų neatsiras pagunda paleisti netyčia paklydusią raketėlę į diktatoriaus lėktuvą.

Taigi, yra didelė tikimybė, kad šiai Afrikos šaliai persiplėšti ir nuspręsti, ar ji šiandien yra graži, ar protinga vis dėlto nereikės.

Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)

Nekantriai lauksime, kaip čia viskas vystysis toliau, o kol laukiame, grįžkime prie mano įspūdžių keliaujant po PAR. Šiandien vykime pasivažinėti po šią šalį, labiausiai atkreipdami dėmesį į saugumo situaciją keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius