Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 13

Lietuvis pasakė, ką jis patyrė Azijos užeigoje: „Teko mautis tuos nesąmoningus triusikus ir kentėti“

Niekad nebuvau didelis kalnų mėgėjas. Ir net mažas nebuvau. Todėl labai džiaugiausi ir tebesidžiaugiu gyvendamas Lietuvoje – lygumų krašte. Jei keliaujant ir tekdavo susidurti su aukštesniais kalnais, visada džiaugdavausi, kad ši akistata bus trumpa ir netrukus grįšiu į savo plokščią rūpintojėlio, cepelinų bei beprasmiškų eilių Vilniaus oro uoste Lietuvą. Todėl tokių dalykų, kaip tikslingas keliavimas į nieko kito, be kalnų, neturinčias šalis, net įsivaizduoti negalėjau. Tačiau maža ką žmogus esi įsivaizdavęs, prisižadėjęs ar prisišnekėjęs.
Nepalas
Nepalas / Vaido Mikaičio nuotr.

Šiemet nė pats to nesitikėjęs apsilankiau dviejose Himalajų, tai yra nieko kito, be kalnų, neturinčiose valstybėse – Nepale ir Butane. Kaip čia taip atsitiko, kad sulaužiau visą savo kelioninių vertybių stuburą?

Dėl to kaltinu „Pravalturo“ direktorių Mikaitį. Kodėl? Nes jis labai daug keliauja ir dabartiniu momentu yra likusios vos keliolika pasaulio šalių, kuriose jis nėra lankęsis. O gal kažkiek ir daugiau, bet ne itin daug. Taigi, jis savo keliones kreipia į nelankytas šalis, dėl ko, keliaujant su juo, tenka taikytis ir keliauti ne kur aš pats, o kur jis nori.

Vaido Mikaičio nuotr. / Broliai Mikaičiai su mama
Vaido Mikaičio nuotr. / Broliai Mikaičiai su mama

Viena tokių šalių ir buvo Himalajuose esanti Butano Karalystė. Nespėjau nė apsigraibyti, kai buvau įtrauktas į šią avantiūrą ir pasirašiau keliauti į regioną, kurį dėl jame dunksančių kalnų, maniau, aplankysiu paskutinį pasaulyje, – Himalajus.

Patekti į Butano valstybę galima vos iš kelių pasaulio taškų ir vienas tokių yra dar vienos Himalajų valstybės – Nepalo ir jo sostinės Katmandu, kuri ir bus mūsų šios dienos pasakojimo epicentras. Joje, belaukdami savo skrydžio į Butaną, praleidome kelias dienas. Tai pažiūrėkime, kaip gyvena Nepalas, jei jau ne visai planuotai čia atkakome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius