TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 14

Lietuvis atskleidė Holivudo realybę: Šeškinėje greičiau pamatysi šešką, nei čia – kino žvaigždę

Šiandien turėjau gan ilgą skrydį lėktuvu ir, skirtingai nei dažnai būna, jis man nebuvo nuobodus. Žinote, kodėl? Nes lėktuvo televizorius be perstojo suko serialą „Draugai“. Neabejoju, kad žinote tokį, tas serialas yra kultinis. Nors jis yra nebe naujas, tačiau iki šiol tebėra mano vienas mėgstamiausių. Tad visą skrydį jį žiūrėjau ir net nepastebėjau, kaip atskridau į savo kelionės tikslą, kuris, kaip tyčia, buvo Niujorkas. Kodėl – kaip tyčia? Nes serialo „Draugai“ veiksmas vyksta būtent Niujorke.
Los Andželas, JAV
Los Andželas, JAV / Shutterstock nuotr.

Nežinau, ar daug kas žino, bet šis serialas Niujorke niekada nebuvo filmuojamas. Visi 10 jo sezonų yra nufilmuoti Kalifornijoje, Los Andželo mieste. Kai tą sužinojau, buvau šiek tiek nusivylęs, nes labai jau ten įtikinamai tas Niujorkas buvo rodomas. Bet ką jau darysi.

Los Andželas, tai Los Andželas. Jei jau taip, tai tegul jis ir būna šios dienos mūsų teksto herojus. Esu jame lankęsis dukart ir patyręs visokių nuotykių. Vienas, tiesa, buvo itin gėdingas. Jo ilgai niekam nepasakojau, bet dabar jau atskleisiu, nes ką čia jau ir beslėpsi.

Shutterstock nuotr. / Los Andželas
Shutterstock nuotr. / Los Andželas

Amerikiečiai Los Andželą vadina Elei. Elei yra kitoks, nei tipiniai JAV miestai ir smarkiai kitoks nei europiniai. Taip yra dėl standartinio, kaip pas mus suprantama, miesto centro nebuvimo arba bent jau viso miesto gėrio nesutelkimo vienoje vietoje, t. y. kažkokiame centre ar senamiestyje. Los Andželas yra labiau panašesnis ne į vieną koncentruotą, kaip tarkime, mano mylimas Niujorkas, miestą, o į gausybės miestų ir miestelių visumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius