-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos oro uostai patarė, kaip patogiai nuvykti į „Euroviziją“: Malmę pasieksite labai greitai

Europos muzikos šventė „Eurovizija“ šiemet gegužę vyks Malmės mieste, Švedijoje. Lietuvos oro uostai atkreipia dėmesį, kad Malmė yra maždaug už pusvalandžio kelio viešuoju transportu nuo Danijos sostinės Kopenhagos. Tad nusprendus dainų konkursą stebėti 15,5 tūkst. vietų Malmės arenoje, verta skristi būtent šia kryptimi, o turint daugiau laiko – lengva susiplanuoti, ką dar nuveikti Malmėje ir netoli esančioje Kopenhagoje.
Malmė, Švedija
Malmė, Švedija / Shutterstock nuotr.

Iš Vilniaus oro uosto į Kopenhagą Skandinavijos oro linijų bendrovė SAS skrydžius vykdo du kartus per dieną. Ta pati bendrovė užtikrina ir susisiekimą su Švedijos sostine Stokholmu. Tačiau nuo Stokholmo iki Malmės automobiliu, autobusu ar traukiniu tektų važiuoti pusę dienos, apie 5–6 valandas, o nuo Danijos sostinės kelionė truktų tik kiek ilgiau negu pusvalandį, rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.

Nuo Danijos sostinės kelionė truktų tik kiek ilgiau negu pusvalandį.

Lietuvos oro uostai primena, kad Kopenhagą ir Stokholmą dar galima pasiekti ir iš Kauno oro uosto – skrydžius šiomis kryptimis vykdo oro linijų bendrovė „Ryanair“. O iš Palangos oro uosto į Kopenhagą du kartus per dieną skrenda SAS orlaiviai.

Kuo garsėja Malmė?

Į Malmę atvykusiems „Eurovizijos“ gerbėjams miestas gali pasiūlyti įvairių pramogų ir turiningą laisvalaikį. Dar XIII amžiuje paminėtas miestas turi turtingą istoriją, nes iš pradžių priklausė Danijai ir tik po kelių šimtmečių tapo Švedijos dalimi. Tad Malmėje persipina dviejų kaimynų kultūros.

Shutterstock nuotr. / Malmė, Švedija
Shutterstock nuotr. / Malmė, Švedija

Vietos gyventojai miestą pirmiausia siūlo pažinti ragaujant. Malmėje gausu restoranų ir kavinių, siūlančių tiek vietinius patiekalus, tiek įvairių pasaulio šalių maistą. O tie, kurie mėgsta gaminti patys, turėtų užsukti į turgaus halę – „Saluhallen“ – nuo 1889 metų veikiantį turgų, vieną seniausių Švedijoje. Jame rasite gausų šviežių produktų asortimentą – jūros gėrybių, žuvies, mėsos, daržovių, sūrių ir duonos kepinių. Čia pat savo prekes siūlo suvenyrų ir rankdarbių pardavėjai.

Architektūros mėgėjus Malmėje traukia skirtingų pastatų įvairovė. Senąją miesto istoriją pasakoja įspūdinga Malmės tvirtovė, kurioje veikia muziejus. O modernius laikus puikiai atspindi 190 metrų aukščio Turning Torso dangoraižis – vienas aukščiausių pastatų Šiaurės Europoje. Nuo pastato viršaus atsiveria nuostabūs Malmės miesto ir aplinkinių vietovių vaizdai, atsiskleidžia žaluma, kuria išsiskiria trečias pagal dydį Švedijos miestas.

123RF.com nuotr. / Malmė, Švedija
123RF.com nuotr. / Malmė, Švedija

Pavasario gaivą Malmėje geriausia pajausti „Slottsparken“ parke, kur gausu įvairių paukščių, ryškiaspalvių gėlių, yra vaikų žaidimų aikštelių, įrengti patogūs pasivaikščiojimo takai, vietos piknikams. Vaikštinėjant galima išvysti seną vėjo malūną, ne vieną fontaną.

Puiki vieta mėgautis gamta ir pajūrio smėliu Malmėje yra Ribersborgo paplūdimys. Apskritai, Ribersborgas yra laikomas prestižiniu miesto rajonu, kur galima rasti prabangių restoranų bei barų, kuriuose vakarais skamba gyva muzika.

Malmė taip pat garsėja vienu didžiausių modernaus ir šiuolaikinio meno muziejų Švedijoje.

Kopenhagoje viskas šalia – geriausi muziejai ir pramogų parkas

Dar daugiau modernaus ir šiuolaikinio meno gali pasiūlyti Kopenhaga. Užtenka pervažiuoti Eresundo tiltą, jungiantį Švediją ir Daniją, ir galėsite rinktis iš daugybės muziejų ir galerijų. Pavyzdžiui, MACA muziejuje demonstruojami garsiojo gatvės menininko Banksy ir kitų šiuolaikinių kūrėjų darbai. Įspūdingą Danijos ir tarptautinio šiuolaikinio meno kolekciją galima pamatyti ir Kopenhagos modernaus meno muziejuje, dar vadinamame ARKEN.

123rf.com nuotr. / Kopenhaga, Danija
123rf.com nuotr. / Kopenhaga, Danija

Carlsberg Glyptotek muziejus ar Ordrupgaard muziejus – dar didesni meno lobynai, apimantys senesnes epochas, danų aukso amžiaus tapybą ir kerinčias prancūzų impresionistų ir postimpresionistų meno kolekcijas.

Lankytojus Kopenhagoje traukia nacionalinis Danijos muziejus, Danijos karališkasis jūrų muziejus, karališkosios šeimos rezidencija Amalienborgas ir Christiansborgo rūmų kompleksas, kuriame įsikūręs šalies parlamentas, ministro pirmininko kabinetas ir Aukščiausiasis teismas.

Keliauti po Kopenhagą patogu tiek pėsčiomis, tiek dviračiu, nes nuoma paprasta ir sklandžiai veikianti su mobiliosiomis programėlėmis. Taip pat smagu miestą apžiūrėti iš laivelių – tai dalis viešojo transporto sistemos, besidriekiančios vandens kanalais.

123RF.com nuotr. / Danija, Kopenhaga
123RF.com nuotr. / Danija, Kopenhaga

Mėgstantiems adrenaliną Kopenhaga pasiūlys Tivoli atrakcionų parką, esantį visai šalia miesto rotušės ir centrinės traukinių stoties. Greta šio parko yra apstu vietų, kur galima gardžiai pavalgyti. O norintys išskirtinės patirties ir skonių gali užsukti į Kodbyen rajoną, kuriame anksčiau veikė mėsos supirkimo ir perdirbimo įmonės, o dabar industriniai pastatai yra virtę kavinėmis, barais, meno galerijomis ir stilingais naktiniais klubais.

Skrydžiai – iš visų trijų Lietuvos oro uostų

Lietuvos oro uostai akcentuoja, kad susiplanuoti kelionę į šių metų „Eurovizijos“ miestą Malmę yra paprasta. O skrydis į Kopenhagą iš Vilniaus, Kauno ar Palangos oro uostų trunka apie 1,5 valandos. O galimybė kelias dienas paviešėti Danijoje ir Švedijoje leis pažinti šias Skandinavijos šalis, jų istoriją, kultūrą ir žmones.

Skrydis į Kopenhagą iš Vilniaus, Kauno ar Palangos oro uostų trunka apie 1,5 valandos.

„Eurovizijos“ šeimininkė Švedija bus jau septintą kartą. Šią teisę šaliai užtikrino atlikėjos Loreen pergalė praėjusių metų konkurse. Šiemet švęsti muziką švedai nusiteikę visą savaitę. Malmės arenos interneto svetainė kviečia įsigyti bilietų ir stebėti tiek repeticijas, tiek pusfinalių pasirodymus bei finalą – iš viso net devynis renginius, suplanuotus gegužės 6–11 dienomis. Per televiziją renginį visame pasaulyje kasmet stebi per 160 mln. žmonių. Lietuvai šiemet atstovaus atlikėjas Silvester Belt su kūriniu „Luktelk“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius