-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos oro uostai rekomenduoja, kur ieškoti vasaros šaltuoju sezonu: išsirinkite!

Šiltos Ispanijos pakrantės ir salos Atlanto vandenyne arba Viduržemio jūroje, o gal – tiesiai į Dubajų? Šį rudenį ir žiemą iš Lietuvos oro uostų bus galima patogiai pasiekti kraštus, kuriuose neprireiks šiltų drabužių, bet šiltų įspūdžių bus gausu. Dalinamės naujomis ir jau tradicinėmis tapusiomis kryptimis į pietines šalis, kur galima tiesiogiai nuskristi, kai Lietuvoje jau bus per šalta, rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.
Lietuvos oro uostai rekomenduoja, kur ieškoti vasaros šaltuoju sezonu
Lietuvos oro uostai rekomenduoja, kur ieškoti vasaros šaltuoju sezonu / Unsplash.com nuotr.

Iš Vilniaus – iki Barselonos, Tenerifės ir net Dubajaus

Barselona – vos už kiek daugiau negu dviejų valandų skrydžio iš Vilniaus. Gyvenimas Barselonoje verda dieną ir naktį. Išskirtinė architektūra, parkai, parduotuvės ir muziejai, kasmet pritraukiantys milijonus turistų. Tiesa, rudens ir žiemos mėnesiais atvykėlių į antrą pagal dydį Ispanijos miestą yra kiek mažiau, tad La Rambla gatvėje galima išvengti spūsčių ir ramiau mėgautis Antonio Gaudi suprojektuotos ir vis dar statomos Sagrada Familia bažnyčios didybe.

Unsplash.com nuotr. / Barselona
Unsplash.com nuotr. / Barselona

Barselonoje persipina ir susimaišo įvairios kultūros, istorijos, spalvos. Katalonijos regiono sostinė didžiuojasi savo virtuve, tačiau yra atvira ir kitų šalių kulinariniams atradimais. Tad popietę verta patyrinėti Pablo Picasso kūrybą šio menininko vardo muziejuje, o vakare – išsirinkti vieną iš gausybės kavinių ar restoranų miesto širdyje ir mėgautis Viduržemio virtuvės patiekalais.

Iš Vilniaus oro uosto nuvykti į Barseloną galima su „Ryanair“ ir „Wizz Air“ skrydžių bendrovėmis.

Tenerifė yra vulkaninės kilmės Kanarų sala, prisiglaudusi prie Afrikos žemyno pakrantės. Salos plotas siekia per 2 tūkst. kv. kilometrų ir čia telpa gausybė pramogų ir kelionių maršrutų.

Iš kitų Kanarų salų Tenerifė išsiskiria savo gamtos grožiu, juodo smėlio paplūdimiais ir įspūdingu Teidės ugnikalniu. Į ugnikalnio viršūnę 3555 metrų aukštyje žmonės gali pakilti funikulieriumi per 10 minučių, o norintieji pajudėti aukštybes gali pasiekti ir pėsčiomis.

Saloje galima pasigrožėti parkais, vienas iš jų – Loro, kuriame turėsite progų išvysti egzotiškų gyvūnų. O jeigu labiau mėgstate miesto gyvenimą – būtinai naktį pasivaikščiokite La Lagunos senamiestyje arba sudalyvaukite karnavale Santa Kruse. Aktyvaus sporto mėgėjams patiks galimybė išmokti valdyti banglentę arba jėgos aitvarą. Pavargus visada galima išsitiesti paplūdimyje ir paskaityti knygą klausantis Atlanto bangų mūšos.

Unsplash.com nuotr. / Tenerifė
Unsplash.com nuotr. / Tenerifė

Iš Vilniaus oro uosto į Tenerifę nuo spalio 31 d. tiesiogiai skraidins „Air Baltic“ skrydžių bendrovė.

Las Palmasas yra Tenerifės kaimynės Gran Kanarijos salos sostinė. Daug nuostabių paplūdimių, istorinių pastatų ir gyvo kultūrinio gyvenimo – tai, ko reikia norint atsipalaiduoti ir pailsėti. Tiesiog nuvykite į Playa de Las Canteras paplūdimį ir leiskite savo organizmui gaminti vitaminą D – mėgaukitės saule arba išbandykite vandens pramogas. Mieste turistų visada laukia Santa Catalina – gyvybingas ir judrus rajonas, pilnas įvairių parduotuvių, restoranų, barų.

Unsplash.com nuotr. / Gran Kanarija
Unsplash.com nuotr. / Gran Kanarija

Jeigu Vilniuje patinka gotikinė Šv. Onos bažnyčia, tai galėsite ją palyginti su Šv. Onos katedra – vienu iš Las Palmaso simbolių. Maldos namai saloje kiekvienais metais pritraukia daugybę tikinčiųjų iš viso pasaulio, o čia užsukantys turistai ypač vertina galimybę patekti ant stogo ir pasigrožėti miesto panorama. Kitas turistų lankomas objektas – Casa de Colon rūmuose įkurtas muziejus. Jeigu jame apsilankysite, galite būti tikri, kad išeisite daugiau sužinoję apie garsųjį Kristupą Kolumbą.

Iš Vilniaus oro uosto į Las Palmasą nuo gruodžio 2 d. tiesiogiai skraidins „Air Baltic“ skrydžių bendrovė.

Dubajus – miestas, kuris iš viršaus gali atrodyti tarsi maketas, kurį žmogus sukūrė bandydamas įsivaizduoti, kaip atrodys ateitis. Jungtiniai Arabų Emyratai yra ryškių kontrastų šalis – nuo dykumų platybių iki milžiniškų dangoraižių, šokančių fontanų ir prabangių paplūdimių. Ir nuo šiol – tiesiogiai pasiekiami ir iš Lietuvos.

Unsplash.com nuotr. / Dubajus
Unsplash.com nuotr. / Dubajus

Povandeniniai zoologijos sodai, didžiuliai vandens parkai, įspūdingas „Burj Khalifa“ dangoraižis ir neregėto grožio viešbučiai. Atvykus į Dubajų galite pamatyti ir vienintelį planetoje 7 žvaigždučių viešbutį – „Burj Al Arab“. Kitas Emyrato pasididžiavimas – prekybos centras „Dubai mall“ – čia dėmesį patrauks milžiniškas akvariumas, dinozauro skeletas, meniškas dirbtinis krioklys per keturis aukštus, ledo arena ir dar daugiau. Įspūdingą architektūros įvairovę vainikuoja gilias istorines šaknis turinti Šeicho Zaido mečetė.

Iš Vilniaus oro uosto į Dubajų nuo lapkričio 1 d. tiesiogiai skraidins „Air Baltic“ skrydžių bendrovė.

Malta – saulės nuglostyta sala Viduržemio jūros širdyje. Šalies gyventojai didžiuojasi savo istorija, unikalia kultūra ir gamta. Maltos sostinė Valeta yra vieta, kurią aplanko absoliuti dauguma turistų. Ne veltui, nes Valeta yra tikras architektūros lobis, kupinas barokinių pastatų ir įstabių bažnyčių. Vaikščiodami senamiesčio gatvėmis tiesiog pasinersite į Viduramžius ar dar senesnius laikus. Didelį įspūdį visada palieka Šv. Jono katedra, Šv. Pauliaus katedra ir Valdžios rūmai.

Kiek mažiau žinoma, bet stipriai istorija alsuojanti ir žavi yra Mdina – arba Tylusis miestas. Užsukite į jį ir sužinokite, kodėl jis taip vadinamas.

Unsplash.com nuotr. / Malta
Unsplash.com nuotr. / Malta

Pamatę Mėlynąją lagūną Maltoje dažnai sako, kad jos skaidrumo neįmanoma su niekuo palyginti. O Žydroji grota – erdvus urvas salos pietinėje pakrantėje. Ši vieta suteikia progą išvysti unikalų vaizdą: saulei apšvietus urvą, jame matomi nuo vandens atsispindintys kerintys mėlynos spalvos atspalviai.

Iš Vilniaus oro uosto į Maltą galima nukeliauti su „Ryanair“ skrydžių bendrove.

Malaga – Ispanijos miestas, kurį galima pasiekti tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno oro uosto. Tai atspindi, koks populiarus šis pietinės Ispanijos miestas tarp keliautojų iš Lietuvos. Žinios apie šią kryptį sklinda iš lūpų į lūpas, kartu su rekomendacijomis, ką aplankyti pačiame mieste arba išvažiavus už jo ribų, pavyzdžiui, į netoliese esančius jaukius mažus miestelius.

Unsplash.com nuotr. / Malaga
Unsplash.com nuotr. / Malaga

Šilta jūra, tvarkingi paplūdimiai, palmės ir gausybė pramogų įvairiems skoniams – tai Malagos sėkmės receptas. Vienoje miesto pusėje – stūkso dangoraižiai, kitoje – istoriniai pastatai, architektūriniai paminklai. Skirtingų kultūrų palikimas čia matomas kiekviename žingsnyje: Malagos katedra, Romėnų teatras, Alcazaba tvirtovė yra vieni iš svarbiausių istorinių paminklų mieste. Taip pat vietiniai tikina, kad miestas yra flamenko gimtinė, tad viešint Malagoje būtina pasigėrėti šiuo temperamentingo šokio spektakliu. Senamiesčio gatvėse paragauti „churros“ su karštu šokoladu ir išgerti puodelį stiprios kavos – irgi privaloma.

Iš Vilniaus oro uosto į Malagą galima nukeliauti su „Air Baltic“ ir „Wizz Air“, o iš Kauno oro uosto – su „Ryanair“ skrydžių bendrove.

Iš Kauno – į Kiprą ir Ispanijos pajūrio miestus

Alikantė – dar vienas Ispanijos pajūrio miestas, kurį galima aplankyti pasirinkus kryptį iš Kauno. Alikantė yra gyvybingas Viduržemio jūros kurortas bei vienas iš sparčiausiai augančių Ispanijos miestų. Jame gausu išpuoselėtų parkų, siaurų gatvelių bei vaizdingos Baroko epochos architektūros.

Be abejonės, kavinėse ir restoranuose galima visais metų laikais pasimėgauti puikiais ispaniškos virtuvės valgiais bei šviežiomis jūros gėrybėmis. Alikantės centre akį traukia viena didžiausių Viduramžių tvirtovių Ispanijoje – Santa Barbara. Turistus ypač masina išlikęs tvirtovės bokštas, iš kurio atsiveria vaizdas į Alikantės miestą ir apylinkes.

Unsplash.com nuotr. / Alikantė
Unsplash.com nuotr. / Alikantė

O naktį miesto gyvenimas persikelia į barus, klubus ir diskotekas. Gera muzika, paslaugūs barmenai ir energinga atmosfera patinka visiems, kurie žiemą nori judėti taip pat aktyviai, kaip ir vasarą.

Iš Kauno oro uosto į Alikantę nuskrisite su „Ryanair“ skrydžių bendrove.

Kipras galėtų būti Maltos konkurentas. Bet juk žiemos sezonu galima aplankyti abi salas. Jeigu taip padarysite, sunkiausia bus palyginti, kurios salos maistas yra gardesnis. Kipre apetitą žadins tiek turkiškos, tiek graikų virtuvės pasiūlymai. O vaizduotę bandys paveržti legendos ir mitai, kylantys kone kiekviename žingsnyje. Galėsite savo akimis pamatyti vietą, kur gyveno kiklopai, kur išniro meilės ir grožio deivė Afroditė, taip pat – kur Persėjas įveikė Medūzą.

Kipras dar garsėja paukščių įvairove, pakrančių uolomis ir tarp jų įsiterpusiais pliažais – tokiais kaip vaizdingas Nissi paplūdimys Aja Napoje arba Landa paplūdimys Larnakoje.

Unsplash.com nuotr. / Kipras
Unsplash.com nuotr. / Kipras

Iš Kauno į istorinį Pafoso miestą Kipre skraidina „Ryanair“. Bet jei patogiau, Kiprą galima pasiekti ir iš Vilniaus – į Larnaką tiesiogiai skraidina „Wizz Air“ skrydžių bendrove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius