Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 12 /2016 07 13

Londone dėl techninių kliūčių užstrigęs „Wizz Air“ lėktuvas Lietuvą pasiekė naktį

Antradienio vakarą 15min paskambinusi skaitytoja skundėsi, kad iš Londono vėluoja išskristi „Wizz Air“ lėktuvas. Anot jos, dvi valandas orlaivyje laikyti keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo be jokio paaiškinimo. Lietuvą kompanijos orlaivis pasiekė tik vėlyvą naktį, vėluodamas net keletą valandų.
Lietuvio užfiksuotas vaizdas Lutono oro uoste
Lietuvio užfiksuotas vaizdas Lutono oro uoste / 15min skaitytojo nuotr.

Apie 21 val. Vilniaus oro uosto tinklalapyje paskelbta, kad skrydis atšauktas, tačiau po kelių minučių atsirado pranešimas, jog lėktuvas nusileido Lietuvoje. Vėliau tinklalapyje vėl atsirado informacija, kad skrydis atšauktas. Apie vidurnaktį oro uostas pateikė informaciją, kad planuojama, jog orlaivis Vilniuje leisis 02.20 val., tačiau vėliau jį vėl pakeista į „Skrydis atšauktas“.

Keleiviai įpykę

„Lėktuvas iš ten nė nepakilo. Čia visi įpykę. Numetė po keturis svarus maistui, kai nė mėsainis už tiek neišeina – 13 svarų kainuoja“, – piktinosi į redakciją paskambinusi skaitytoja. Anot jos, vis pranešama, kad lėktuvas pakils po pusvalandžio, tačiau keleiviai vis dar tebelaukia. „Kažkoks absurdas“, – nukerta skaitytoja.

Vilniaus oro uosto tinklalapyje skelbta, kad lėktuvas iš Londono Vilniuje turėjo leistis 18.55 val., tačiau dėl techninių kliūčių laiku iš Lutono oro uosto nepakilo. Kada Lutono oro uoste įstrigę keleiviai bus parskraidinti į Lietuvą, kol kas neaišku.

Bandys susigrąžinti pinigus

Prieš vidurnaktį su 15min susisiekęs į Vilnių su „Wizz Air“ lėktuvu turėjęs grįžti lietuvis, nepanoręs, kad jo tapatybė būtų viešinama, teigė, kad vis dar laukia eilėje, jog jam būtų suteikta informacija.

„Dar nepriėjau, bet atrodo, kad siūlo perkelti skrydį į kitą antradienį arba grąžint pinigus. Aš pats ryt ryte skrisiu iš Londono Hitrou oro uosto su „SAS“ oro linijomis“, – sakė keleivis.

Vyras taip pat sakė, kad bandys gauti 261 Eur kompensaciją.

Vėlavo ne vienas skrydis

Tuo metu vidurnaktį „Wizz Air“ atstovas Gaboras Vasarhelyi teigė, kad antradienį iš Londono Lutono į Vilnių turėjęs įvykti „Wizz Air” skrydis (skrydžio numeris W6 8004) vis dar vėluoja išskristi. Anot jo, „Wizz Air“, orlaivis pakils tik tuomet, kai techninės priežiūros inžinieriai išspręs kilusias technines problemas.

„Dėl šios priežasties susidaro grandininė vėlavimo reakcija: skrydis W6 8005 Vilnius – Londono Lutonas bei skrydis W6 8006 Londono Lutonas – Vilnius, turėję įvykti liepos 12 dieną, šiuo metu atšaukti“, – sakė G.Vasarhelyi.

„Wizz Air“ nuoširdžiai atsiprašo visų keleivių dėl nepatogumų, tačiau, pasak oro linijų atstovo, daroma viską, kad greičiau būtų išspręsta susidariusi situacija.

Chaosas baigėsi liepos 12 d. 22.05 val. vietos laiku, kai smarkiai vėlavęs lėktuvas išskrido numatytu maršrutu, t.y. į Vilnių.

Neplanuota techninė apžiūra

Anksčiau „Wizz Air“ atstovas G.Vasarhelyi 15min patvirtino, kad avialinijų bendrovės „Wizz Air“ skrydis (nr. W6 8004) iš Londono Lutono oro uosto į Vilnių šiuo metu (20.35 val.) kelias valandas vėluoja išskristi dėl neplanuotos, bet būtinos orlaivio techninės apžiūros.

„Šiuo metu inžinieriai deda visas pastangas, kad orlaivis kuo greičiau galėtų vykdyti skrydį. „Wizz Air“ daro viską, kad tokioje situacijoje nukentėjusiais keleiviais būtų pasirūpinta pagal kompanijos politiką bei ES teisės aktus: keleiviams suteikti maisto talonai užkandžiams oro uoste. Apgailestaujame ir atsiprašome savo keleivių dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau kartu norime priminti, kad keleivių, įgulos ir orlaivių saugumas visada išlieka mūsų prioritetu“, – situaciją komentavo G.Vasarhelyi.

15min skaitytojo nuotr. /Lietuvio užfiksuotas vaizdas Lutono oro uoste
15min skaitytojo nuotr. /Lietuvio užfiksuotas vaizdas Lutono oro uoste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius