Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Luvrą menininkas panardino į optinę iliuziją, kuri turistų suplėšyta per kelias valandas

30-metį mininti stiklinė Luvro piramidė praėjusią savaitę paniro į gigantišką optinę iliuziją, kuri sukurta iš didelio popierinio koliažo. Tačiau toks vaizdas išbuvo vos kelias valandas – popierių greitai suplėšė muziejaus lankytojų kojos.
Optinė iliuzija Luvre
Optinė iliuzija Luvre / JR nuotr.

Prancūzijos menininkas JR ur 400 savanorių penktadienį Paryžiaus muziejus kieme baigė iškloti 2 tūkst. popieriaus lapų. Jais sukurta iliuzija, kad po žeme slypi milžiniška piramidė, kurios matomas tik viršus.

Jau šeštadienio ryte 17 tūkst. kv. m ploto instaliacijos nebebuvo galima atpažinti. Vieną lankomiausių pasaulio muziejų užplūdus turistams, lapai virto skiautėmis, kurios buvo nupūstos net prie Senos Pont du Carrousel.

„Vaizdiniai, kaip ir gyvenimas, yra laikini, – JR parašė socialiniame tinkle „Twitter“. - Sukurtas meno kūrinys toliau pats gyvena. Saulė džiovina klijus, o su kiekvienu žingsniu žmonės plėšo trapų popierių. Procese dalyvauja savanoriai, lankytojai ir suvenyrų medžiotojai.“

JR darbas „Twitter“ vartotojų buvo įvertintas nevienareikšmiškai. Vieni lankytojai tokį jo kūrinį gyrė kaip performansą, kiti apgailestavo, kad 30-ųjų metinių proga Luvro piramidė atrodė tikrai prastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius