-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maljorka mažins turistų srautus: apribos net lovų skaičių viešbučiuose

Maljorka ketina apriboti turistams skirtų viešbučių lovų skaičių, kad būtų kovojama su perpildymu, šią savaitę pranešė salos valdančiosios tarybos, rašoma „Euronews“.
Maljorka
Maljorka / 123rf.com

Maljorkos tarybos pirmininkė Catalina Cladera teigė, kad norima, jog „turizmas būtų vertingesnis, o jo apimtys mažesnės“.

Panaikinus COVID-19 kelionių apribojimus, šią vasarą saloje apsilankė neregėtas turistų skaičius. Turistai sparčiai užpildė viešbučių kambarius ir atostogų būstus, o C.Cladera pripažino, kad „grįžo nuolatinės diskusijos dėl perpildymo“.

„Neneigsiu, šią vasarą sala buvo perpildyta, – sakė ji. – Tačiau tik kai kuriose vietose ir tam tikru laiku.“

Praėjusios savaitės pradžioje Maljorkos taryba patvirtino, kad iš naujo įvertins savo turizmo planą ir sumažins lankytojų skaičių. Bus apribotas viešbučių vietų skaičius ir jų pardavimo būdas.

Ji taip pat paskelbė, kad bus padidintas turizmo inspektorių, kurie tikrins nelegalias atostogų nuomos vietas, skaičius.

Vida Press nuotr. / Turistai Maljorkoje
Vida Press nuotr. / Turistai Maljorkoje

Populiariose vakarėlių vietose kovojama su girtais turistais

Visose Balearų salose valdžios institucijos šiemet įvedė keletą griežtų taisyklių, kad sumažintų perpildytų poilsiautojų skaičių. Naujosios taisyklės ypač taikomos girtiems turistams, kurie anksčiau perpildydavo gatves.

Vida Press nuotr. / Turistai Maljorkoje
Vida Press nuotr. / Turistai Maljorkoje

Magalufo, Arenalio ir Ibisos „viskas įskaičiuota“ kurortuose nustatyti alkoholio kiekio apribojimai. Kai kuriose vietovėse svečiams buvo apribotas trijų gėrimų per vakarienę ir trijų gėrimų per pietus kiekis – visus kitus alkoholinius gėrimus reikia įsigyti atskirai.

Įstatymu taip pat uždraustos „laimingos valandos“, barų turai, gėrimų pasiūlymai „du už vieną“, prekyba alkoholiu parduotuvėse nuo 21.30 iki 8.00 val. ir vakarėlių laivų reklama tam tikrose teritorijose.

Šią vasarą viename iš populiariausių Maljorkos vakarėlių kurortų – Palmoje – uždrausta į restoranus įeiti žmonėms su futbolo marškinėliais. Verslo savininkai susivienijo, kad sukurtų aprangos taisykles, kuriomis siekiama sumažinti triukšmingą elgesį.

123RF.com nuotr. / Palma, Maljorka
123RF.com nuotr. / Palma, Maljorka

Ypač Ibisa siekia atsikratyti girtų vakarėlių vietos reputacijos. Vietos valdžios institucijos tikisi, kad vietoje to daugiausia dėmesio bus skiriama tvaresniam turizmui, pavyzdžiui, daugybei salos sveikatingumo ir ekologinių kurortų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius