Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maljorkos Palmos uoste kitais metais galės lankytis mažesnis skaičius kruizinių laivų

Ispanijai priklausančios Balearų salos nuo 2022 metų apribos kruizinių laivų, kuriems bus leidžiama prisišvartuoti turistų itin mėgstamos Maljorkos Palmos uoste, skaičių.
Kruizinis laivas „Mein Schiff 6“
Kruizinis laivas „Mein Schiff 6“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kitais metais į uostą bus leista atvykti ne daugiau kaip 518 kruizinių laivų, palyginti su 594 laivais 2019 metais, vėlai pirmadienį paskelbė salyno vyriausybė.

Tą pačią dieną bus leista prisišvartuoti ne daugiau kaip trims kruiziniams laivams ir tik vienas iš jų galės būti vadinamasis megakruizinis laivas, talpinantis daugiau nei 5 tūkst. keleivių.

Naujosios taisyklės galios penkerius metus, o dėl jų susitarta po dvejus metus trukusių derybų su Tarptautine kruizinių linijų asociacija (CLIA), atstovaujančia 95 proc. vandenynais besidriekiančių kruizinių laivų maršrutų.

„Tai pirmas kartas, kai nustatomas kruizinių laivų keleivių atvykimo į Palmą limitas“, – pažymėjo regiono turizmo ministras Iago Negueruela.

Maljorkos Palmos gyventojai jau seniai ragina apriboti kruizinių laivų veiklą, sakydami, kad dėl didelių atvykstančių turistų srautų sutrikdomas jų kasdienis gyvenimas.

Kai kurie vietos gyventojai teigia tomis dienomis, kai prisišvartuoja daug kruizinių laivų, vengiantys miesto centro, o prieš pandemiją ant miesto sienų buvo matyti daugybė grafičių, raginančių „turistus keliauti namo“.

Toks vietos gyventojų nepasitenkinimas kertasi su turizmo operatorių, taksi vairuotojų ir restoranų interesais, tvirtinančių, kad Balearų saloms reikalingas kruizų pramonės sukurtas verslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius