Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marokas pradėjo vėl įsileisti lietuvius, bet kelia sąlygas – o ir keliauti kažin ar verta

Jau nuo rugsėjo 6 d. Marokas atvėrė savo sienas verslo keliautojams ir užsieniečiams, kurie turės patvirtintas rezervacijas viešbučiuose. Šis taisyklių atlaisvinimas galios 67 valstybių piliečiams, tarp jų – ir lietuviams.
Šefšauenas, Marokas
Šefšauenas, Marokas / 123rf.com nuotr.

Skelbiama, kad įvykdžius sąlygas bus galima atvykti iš tų šalių, kurių piliečiams Maroke nereikia vizos – t.y., ES valstybių, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados ir t.t. Detalių specifinių kriterijų šalies Užsienio reikalų ministerija dar nepaskelbė.

Afrikoje turistus palengva įsileidžia ir kitos valstybės. Liepą atsargiai juos priimti pradėjo Egiptas, Tunisas sienas užsieniečiams atvėrė dar birželį.

Tiesa, svajojantys apie Maroką turi įvertinti, kad Lietuvos URM vis dar rekomenduoja į šalį nevykti. Šaliai pakankamai sunkiai sekasi susitvarkyti su koronaviruso plitimu, o pagrindiniuose turistiniuose miestuose, įskaitant Marakešą, Kasablanką, Tezą, Tangier galioja griežtos karantino taisyklės. Į juos įleidžiama ir išleidžiama tik dėl medicininių priežasčių ir raštiško leidimo.

Visais atvejais vykstant į Maroką reikalaujama pateikti ne daugiau kaip prieš 48 valandas atlikto COVID-19 (PGR) molekulinio testo neigiamus rezultatus bei serologinio testo rezultatus.

Viešose vietose Maroke yra privaloma dėvėti kaukes.

Arabnews.com rašo, kad be turistų likusiam Marakešui gresia precendento neturinti krizė. Kavinės – tuščios, niekam nereikia ir suvenyrų.

„Tai pirmas kartas, kai matau Jemaa El Fna aikštę tokią tuščią. Labai liūdna“, – sakė Mohamedas Bassiras, turintis sulčių spaudimo stendą.

Prekeivis Mohamedas Challah Arabnews.com sakė, kad miesto centre dauguma parduotuvių savininkų uždarė savo verslus. „Kiti parduotuves atidaro tam, kad užmuštų laiką, nes nėra ką veikti namuose“, – pasakojo jis. Tik klientų parduotuvėse, kurios anksčiau būdavo pilnutėlės turistų, dabar visiškai nėra.

Prasidėjus pandemijai Maroke buvo paskelbti griežti apribojimai, tačiau jie buvo palengva švelninami. Prekybininkai ir turizmo sektoriaus darbuotojai vylėsi, kad juos išgelbės vietinis turizmas. Tačiau išaugus užsikrėtimų skaičiui, netikėtai buvo paskelbtos naujos itin griežtos priemonės, įskaitant ir Marakešo bei dar 7 kitų miestų uždarymą.

Šioje Šiaurės Afrikos valstybėje, kurioje gyvena 35 mln. žmonių, užfiksuota daugiau nei 1,5 tūkst. mirčių dėl koronaviruso, patvirtintų užkrato atvejų yra daugiau nei 86,6 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius