Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažiausiai lankomos pasaulio šalys, kuriose turistai gali mėgautis ištisais paplūdimiais

Šalys, į kurias atvyksta mažiausiai turistų pasaulyje, turi tikrus svajonių paplūdimius, jei jums svarbiausia – ramybė ir tyla.
Maršalo salos
Maršalo salos / Shutterstock nuotr.

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos duomenimis, atoki Ramiojo vandenyno salų valstybė Tuvalu yra mažiausiai lankoma šalis visame pasaulyje, rašoma „The Mirror“. Saloje, kurioje nuolat gyvena 12 000 žmonių, 2019 m. užsuko vos 3700 lankytojų. Stebina tai, kad pastaraisiais metais tai yra didelis šuolis: 2012 m. čia buvo atvykę 1100 turistų.

Nesunku suprasti, kodėl tiek mažai lankytojų. Kelionė iš Londono Hitrou oro uosto trunka 2 dienas ir 9 valandas (su sustojimu Fidžyje) ir gali kainuoti daugiau nei 2000 svarų sterlingų. Tačiau jei jums pavyks ten nuvykti, jūsų laukia palyginti nesugadintas rojus, kurio niekur kitur nerasite.

Vida Press nuotr. / Tuvalu
Vida Press nuotr. / Tuvalu

Turizmas Tuvalu daugiausia susijęs su krištolo mėlynumo vandeniu ir palmėmis apsodintais paplūdimiais. Daugybė mylių nesugadintos pakrantės yra puiki vieta nardymui tarp koralinių rifų ir lagūnų, kuriuose gausu laukinės gamtos.

Nesunku praleisti dienų dienas tiesiog ilsintis ant smėlio, orui svyruojant apie 30 laipsnių šilumos, stebint, ar į paplūdimį neišplaukia vienas iš daugybės jūros vėžlių. Smagiai praleisti dieną galima ir plaukiant jachtomis, važinėjant po salą motoroleriais arba apžiūrint Antrojo pasaulinio karo amerikiečių bazės liekanas.

Antroje mažiausiai lankomų šalių sąrašo vietoje – Maršalo salos, kuriose 2019 m. apsilankė vos 6000 lankytojų. Į vulkaninės kilmės, uolėtas atodangas toli gražu nėra lengva patekti. Geriausia iš Jungtinės Karalystės nuskristi į Bostoną, Havajus, o tada į Madžūrą – sostinę ir didžiausią 64 salų grandinės salą. Dabar bilietas į abi puses kainuoja 4000 svarų sterlingų.

Lankytojų skaičius šalyje nebūtinai yra ženklas, kad joje nepavyks gerai praleisti laiko.

Maršalo salos yra tarp Filipinų ir Havajų, o tyro smėlio ir krištolo mėlynumo vandenų čia tiek, kiek galima tikėtis iš tokios padėties. Salos, išsidėsčiusios keliuose šimtuose tūkstančių kvadratinių mylių Ramiajame vandenyne, yra neįtikėtinai įvairus koralinių rifų, egzotiškų žuvų rūšių ir Antrojo pasaulinio karo laikų laivų nuolaužų rojus.

Vida Press nuotr. / Maršalo salos
Vida Press nuotr. / Maršalo salos

Kaip ir Tuvalu, didžiajai daliai šios šalies, kurios oficialią teritoriją sudaro 97 proc. vandens, t. y. daugiausiai pasaulyje, dėl klimato kaitos poveikio kyla grėsmė, kad ją užlies kylantis jūros lygis. Lankytojų skaičius šalyje nebūtinai yra ženklas, kad joje nepavyks gerai praleisti laiko. Kai kurios šalys gali būti mažiau patrauklios dėl įvairių priežasčių, o į kitas tiesiog labai sunku arba brangu nuvykti, tačiau jos yra fantastiškos, kai jau esate ten.

Ramiojo vandenyno Niujė neabejotinai priklauso šiai kategorijai. Kaip ir Tuvalu bei Maršalo salų atveju, į ją labai sunku patekti. Tačiau dėl šios mažos valstybės kraštovaizdžio ir gyvūnijos įvairovės ją galima aplankyti. Kalkakmenio uolienos suformavo uolas, kurios kabo virš nepaliestų paplūdimių ir yra puikios vietos urvams, šuoliams nuo uolų ir kuprotųjų banginių stebėjimui.

Saloje, kuri labai glaudžiai susijusi su Naująja Zelandija, yra vienos geriausių pasaulyje kuprotųjų banginių stebėjimo galimybių, nes dėl staigaus nuopuolio, kurį sukuria salos dalį supantis rifas, šie nuostabūs jūrų gyvūnai reguliariai priplaukia prie kranto per 20 m atstumu.

Vida Press nuotr. / Niujė
Vida Press nuotr. / Niujė

10 mažiausiai lankomų pasaulio šalių:

  • Tuvalu, 3700
  • Maršalo salos, 6100
  • Niujė, 10 200
  • Kiribatis, 12 000
  • Mikronezija, 18 000
  • Montseratas, 19 300
  • Saliamono salos, 29 000
  • San Tomė ir Prinsipė, 34 900
  • Komorai, 45 000
  • Bisau Gvinėja, 52 000

Remiantis Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos 2019 m. duomenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas