Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstate gamtą? 3 pėsčiųjų takai Lietuvoje, kuriuos privalote išmėginti

Daugumos tyrimų rezultatai rodo, kad vaikščiojimas lauke yra naudingas ne tik fizinei, bet ir emocinei sveikatai. Reguliarus ir sąmoningas ėjimas – puikus vaistas nuo nuovargio, įtampos, nerimo ir net depresijos simptomų. Dažniausiai einame pasivaikščioti jau žinomu ir įprastu maršrutu. Tikėtina, taip pamirštame, jog įvairiausiose Lietuvos vietose ir kampeliuose yra net apie 200 unikalių pėsčiųjų ir pažintinių takų.
Kuršių nerija
Kuršių nerija / 123RF.com nuotr.

Renginio „Ėjimas“ organizatoriai pranešime žiniasklaidai pateikia 3 vietas Lietuvoje, kurias būtina aplankyti kiekvienam, mėgstančiam pasivaikščiojimus unikalios gamtos apsuptyje.

Arlaviškių kadagių slėnio pažintinis takas

Arlaviškių botaniniame draustinyje, Kauno rajone, įrengtas takas yra vienas iš populiariausių pažintinio pasivaikščiojimo lokacijų mūsų šalyje. Vaikštant ant natūraliai išaugusio kadagyno šlaito keteros, atsiveria įspūdinga panorama į Kauno marias.

Pažintinį taką supa kadagiai, kurių kvapas lengvina ir gerina kvėpavimą. Šis nesudėtingas 1,3 km ilgio maršrutas tinka visiems, mėgstantiems pasivaikščioti gryname ore.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kadagių slėnio pažintinis takas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kadagių slėnio pažintinis takas

Čepkelių raisto mokomasis takas

Varėnos rajone, virš Čepkelių pelkės, nutiestas takas suteikia galimybę pasijusti tikrosios laukinės gamtos apsuptyje. Šiame raiste, viename iš labiausiai valstybės saugomų gamtos objektų, galima susipažinti su Lietuvos pelkėms būdinga ekosistema, augmenija ir gyvūnija.

Mokslininkų ir gamtininkų teigimu, pelkės formuoja mikroklimatą, valo orą ir vandenį, prisideda prie klimato kaitos mažinimo. 1,5 km ilgio nesudėtingo maršruto takas yra itin lankomas laukinės gamtos mylėtojų.

VSTT nuotr./Čepkelių raisto mokomasis takas
VSTT nuotr./Čepkelių raisto mokomasis takas

Naglių gamtinio rezervato pažintinis takas

Šis paslaptingas gamtos objektas slepia kelis šimtmečius skaičiuojančią istoriją. Čia kadaise buvo keturi Kuršių nerijos kaimai, kurie, laikui bėgant, buvo palaidoti nuolat vėjo nešiojamo smėlio. Apie kadaise čia buvusią žmogaus gyvybę mena susiformavusios Negyvosios (Pilkosios) kopos. 1,1 km ilgio maršruto finišo tiesiojoje atsiveria įspūdingo grožio panorama į Kuršių marias.

Tiesa, tai ne pats lengviausias vaikščiojimui skirtas pažintinis takas, kadangi jo nemaža dalis driekiasi klampaus smėlio paviršiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius