Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Mėlynasis miškas“ – nežemiško grožio vieta Europoje: čia galima pasijausti tarsi pasakoje

Europos pasakose gausu nuostabių užburtų miškų, kuriuose gyvena stebuklingos būtybės – milžinai, nykštukai, elfai. Belgijos Hallerbos, arba „Mėlynojo miško“, laukinių gėlių žiedai per amžius neabejotinai žadino pasakotojų vaizduotę. Kiekvieną pavasarį „Mėlynajame miške“ pražysta jūra melsvų žiedų, kurie džiugina žvelgiančiuosius į į jų nežemišką grožį.
„Mėlynasis miškas“, Belgija
„Mėlynasis miškas“, Belgija / „15min“ fotomontažas

Didingos „Mėlynojo miško“ pušys, bukai ir ąžuolai kvapą gniaužia ištisus metus, tačiau balandžio pabaigoje–gegužės pradžioje pražystančios mėlynos spalvos linksmės (Hyacinthoides non-scripta), kurių žydėjimas pasiekia piką, pakylėja „Mėlynojo miško“ grožį iki kerinčių būtybių buveinės lygio, rašoma „Unusual Places“. Lankytojai gali praleisti malonią pavasario dieną vaikščiodami po didingais medžiais ir gėrėdamiesi spalvomis, kurios atrodo pernelyg ryškios, kad būtų tikros.

Keliautojai gali pasivažinėti išsinuomotu dviračiu, prisijungti prie jodinėjimo žygio arba ramiai pasivaikščioti po mišką. Čia net yra nedidelis miško muziejus, kuriame lankytojai gali daugiau sužinoti apie „Mėlynojo miško“ augalus ir gyvūnus. Miške gausu laukinių gyvūnų, todėl net ir judriu metu žiūrovai gali tikėtis sutikti elnių, lapių, laukinių kiškių ir paukščių, pavyzdžiui, kėkštų ir plėšriųjų zylių.

Šiltuoju metų laiku „Mėlynasis miškas“ siūlo gimtadienio vakarėlių paketus, skirtus mažiesiems lankytojams. Už nedidelį mokestį jaunieji gamtos mylėtojai ir jų draugai Mėlynajame miške gali ieškoti paslėpto lobio kartu su draugiška pliušine voverėle. Miško muziejus paverčiamas vakarėlių kambariu, kuriame šventės dalyviai gali valgyti tortą ir išskleisti dovanas.

Vida Press nuotr. / „Mėlynasis miškas“, Belgija
Vida Press nuotr. / „Mėlynasis miškas“, Belgija

Nors „Mėlynasis miškas“ yra visai netoli Briuselio, daugelis keliautojų nežino, kad gali šiek tiek pavažiuoti ir praleisti rytą ar popietę tyrinėdami svajingą mišką, kuris atrodo lyg tiesiai iš pasakų knygos puslapių.

Shutterstock nuotr. / „Mėlynasis miškas“, Belgija
Shutterstock nuotr. / „Mėlynasis miškas“, Belgija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius